Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie mamy dwupak, na miejsce Gifcika jest Grey, tez olkuszak... Już 13 sierpnia zwrócił naszą uwagę, ale wtedy wzięłyśmy Vanilkę i Tulę. Potem 27 sierpnia znów nie mogłyśmy go zabrać, bo wzięłyśmy trójpak... Ale wreszcie dzisiaj pojechał :) Jest piękny, młodziutki i chce do człowieka.
Mamy nadzieje, że szybko odstąpi swoje miejsce następnemu psiakowi ;)

Posted

Podobno nie ma jeszcze roku, ale tak dokładnie nie wiem. Wtedy, kiedy byłam w Olkuszu, zwrócił moja uwagę i zauważyłam, że ma piękne bielutkie ząbki.
Jeszcze dzisiaj lub jutro będą pierwsze zdjęcia z hoteliku.

Posted

[h=5]Moi drodzy , w oczekiwaniu na przyjazd Koffika , przedstawię Wam nowego Trójpakowca Greya, który dolączył do kumpli po tym jak mały Gifcio znalazł domek . Wczoraj, za ogólną zgodą tu na wydarzeniu, Grey opuścił schron w Olkuszu i pojechał do hoteliku . Zdjęcie z podróży
[/h]

Grey bardzo dziękuje wszystkim, dzięki którym mógł opuścić schron i prosi o wsparcie na hotelik, bo zebrane pieniążki będą wykorzystane zapewne na dwie operacje , które czekają Meffiego

[h=5]A to moje ulubione zdjęcie Greya ? Może ktoś szuka przyjaciela? Grey jest do adopcji
[/h]
[h=5]Grey w całej okazałości. Według opiekunki to bardzo łagodny piesio, prawie szczeniak, ma ok.rok i jeszcze lubi sobie poskakać i poszczekać .
[/h]

Posted

Przeklejam z FB
[h=5]Moi drodzy bardzo dziękujemy za pomoc i wsparcie Pani doktor z Przychodni Weterynaryjnej Bożenie Kopytko- Fuccaro i Panu doktorowi Przychodni Inter-Vet Michałowi Karasek z Wodzisławia Śląskiego. Psiaki wymagające operacji Meffi i Jamniczek z Olkusza zostały wyposażone w środki opatrunkowe. Podziękowania od Meffika i Jamniczka za sprawą wesołego "hau hau"![/h]Materiały opatrunkowe przyjdą na mój adres, zastanowimy się potem jak je dostarczę do psiaków...

Posted (edited)

Kate P.

KOFFI JEST JUŻ U MNIE
Przepraszam kochani, dzis już niewiele napiszę, po prostu nie mam już siły, to był dla mnie bardzo długi i ciężki dzień, pełen emocji, telefonów, obaw i stawiania świata na głowie. Przynajmniej mojego świata . Na szybko wklejam pierwsze zdjęcia bo obiecałam, i informuję, że jest dobrze. Bardzo dobrze. Najlepiej! Psy są cudowne! A Koffi ładnie siada na komendę i przychodzi do mnie na zawołanie. To super bystrzacha mała - będzie z niego wspaniały psisko! Łażą za mną czworonogi jak dwa cienie, Koffi już zakumał o co w tym chodzi. Jutro napiszę wszystko ze szczegółami. A teraz moi kochani idziemy już spać. Życzcie nam kolorowych snów! Jesteście wspaniali i bardzo dziękuję Wam za to, że z nami jesteście

i jeszcze...

Pełna relacja już wkrótce, teraz na szybko napiszę, że pierwsza wspólna noc minęła nam cicho, spokojnie i ciepło - oba psiaki spały ze mną grzecznie... w łóżku Koffiemu chciało się w nocy pić, ale chyba nie chciało ruszyć do swojej miseczki więc po prostu wypił mi z kubka całą herbatę... Teraz, po śniadanku wygrzewa się z Draculą na balkonie Ładnie je, dużo pije (i sika), u nas od razu poczuł się jak u siebie, ma dobry humor i słucha mnie. Niestety w nocy chrapie i puszcza bąki...

Edited by iwonamaj
Posted

Mefi w przyszłym tygodniu idzie na operację.
Stan łapy Fizia jest też poważny , konieczna konsultacja u dr Bakowskiego w Krakowie.
Anetka napisze o Fiziu.

Posted (edited)

Czy znany jest już termin operacji?
Chcemy, żeby trójpak był dalej trójpakiem i żeby wszystko się zgadzało - 2 kalekie i szczeniak, tylko teraz Meffi, Fafik i Grey... Czekamy na odpowiedź z wątku Fafika, czy nam go dadzą ;)
Na FB jest zgoda darczyńców Koffiego...
Mam nadzieję, że tutaj też nie będzie sprzeciwów. Faficzek taki biedny, bardzo go boli :( I on tak płakał w Olkuszu, maluszek kochany...

Edited by iwonamaj
Posted (edited)

Cudne wieści Kofiniowe:loveu::klacz::bigcool::buzi::buzi::buzi:niechaj zawsze swieci słoneczko i radość w cakunkim domku ! Za Mefunkowe serdunko trzymamy trzymamy ogromnie:modla::modla: Iwonko czy przy wplatach nie ma nickow??? musze się same cioteczki szukac z bazareczku

Edited by ewa gonzales