Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zozola77 napisał(a):
super....słodki psiak z niego

a co z tym trzecim na miejsce Gifcika z trójpaku?? czy pominełam jakies wiesci???

Grey dzisiaj pojedzie ho hoteliku... Wieczorem może będą wieści... Cioteczki nie wyrabiam, wybaczcie... Wczoraj 9 godzin u lekarzy z Koffikiem, w nocy decoupage, jutro zawozimy do Krakowa Koffika, więc trasa Sosnowiec-Bytom-Kraków-Sosnowiec...

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

On by umarł w ciągu 2 dni, tak powiedział lekarz...Z głodu, bo nie jadł kilka dni, miał puste jelita i już nie mógł nawet pić :(
A w łapeczkę wdałoby się zakażenie, bo miał ją poobcieraną do krwi, a tam brudno i bakterie, wirusy, groziła mu sepsa.

Posted

Jutro o 16 wyruszamy... Najpierw do Bytomia po Koffika, a potem do Krakowa do Kasi.

Kasia tak pisze na FB:

"Będę raportowac na bieżąco mamy tu najlepszych specjalistów pod słońcem jeżeli chodzi o wszelkie zabiegi orto i zaprzyjaźnione rewelacyjne dziewczyny z gabinetu rehabitacji;) mam nadzieje ze wszystko pójdzie gładko i Mlody stanie na łapy;))"

Posted (edited)

I znowu zmiana planów... Wpis z FB z wczoraj:

Kate Przesmycka

Drodzy przyjaciele Koffika i obserwatorzy jego wątku. Dzisiejszego wieczoru, po konsultacji z Panią Betą Eso, założycielką wydarzenia Koffi i osobą, która podarowała temu wspaniałemu szczenięciu będącemu ofiarą ludzkiej bezmyślności i braku sumienia szansę na godne życie odbierając je ze schroniska, pragnę podać do wiadomości, że wspólnie z Panią Betą rozważamy przyjazd Koffika do mnie Chciałabym dać mu dom. Stały dom. Czyli przyjąć go na zawsze pod swój dach (bo w moim sercu już zagościł). Jestem w pełni świadoma obowiązków związanych z potrzebującym pomocy w postaci leczenia, rehabilitacji i dostosowania się do jego potrzeb zobowiązań, zarówno finansowych jak i czasowych. Niemniej jednak gotowa jestem z chęcią je w pełni wziąć na siebie. Całkowicie na siebie. Mieszkam w niewielkim mieszkaniu w W-wie, pracuję zawodowo i mam już jednego 13-to miesięcznego kundelka, znalezionego w zeszłe wakacje. Mam też duże serce, jest w nim miejsce dla jeszcze jednego psa, mam również wiedzę, chęci i pieniądze na jego przyjęcie - chciałabym, żeby to był Koffik bo on potrzebuje stałej, odpowiedzialnej opieki. Mamy niewiele czasu. Większość z Was mnie nie zna, dlatego po rozmowie z Panią Betą wspólnie zdecydowałyśmy, że liczymy na Waszą opinię w tej sprawie. I na transport malucha do mnie do Warszawy jeśli Wasz głos wobec naszej propozycji będzie pozytywny. Czekamy na Wasze zdanie. Dziękuję

Beta Eso Mnie martwi,że Koffi wyrośnie na dużego psa a z tego co wiem , Pani ma małe mieszkanie i już jednego psa... A jeśli one się nie polubią? Jak wytrzymają razem na małej powierzchni? Chyba Pani wczoraj pisała, że Pani dużo pracuje.... Proszę to przybliżyć, bo Koffi teraz wymaga ciągłej opieki... A po operacji to jeszcze bardziej.Jak Pani to widzi?

Kate Przesmycka Mój pies jest super bystry. W trakcie szkolenia. Bardzo fajnego szkolenia. Jest bardzo miły, łagodny i fajny. Nie jest agresywny. Mój pies jest na mojej małej powierzchni tylko gdy mnie nie ma, nie pracuję aż tak dużo, po prostu w normalnym wymiarze, wymieniamy się z moim narzeczonym. I po pracy nasz pies uczestniczy w naszym życiu w pełnym wymiarze. Każdą wolną chwilę spędzamy z nim, w weekendy wyjeżdżamy na naszą dużą działkę, chodzimy na długie spacery do lasu, na łąkę, nad rzekę. Na wakcje nie ooddalibyśmy psa do hoteliku - pies jedzie z nami bo jest członkiem naszej rodziny. Koffika tez bym nie zostawiła absolutnie. Pies jest duży? Owszem, na pewno Koffi będzie dorodny, mam doświadczenie głównie z potężnymi, trudnymi rasami jak doberman, rotttweiller i owczarek niemiecki - to jest kwestia wychowania. Psy z natury są dobre, tylko ludzi głupi. Nie ma mozliwości żeby mój pies Koffika nie polubił - bardziej się obawiam, że go polubi za bardzo. Nie chciałabym żeby go męczył. Ale nie sądzę - psy rozumieją się lepiej niż ludzie. Miałam już u siebie suczkę w DT - obydwa psy były cudowne. Opiekę Koffiemu zapewnię. Nie mam dzieci, mam psy - to mówi samo za siebie. Operacja? I co z tego. Najwyżej wezmę wolne w pracy. Liczę się ze wszelkimi obowiązkami. To nie jest słomiany zapał. To jest potrzeba. Większość kobiet ma potrzebę macierzyństwa, ja nie jestm matką - mam potrzebę bycia dla zwierząt.

Czy ma ktoś możliwość przeprowadzenia wizyty przed adopcyjnej dzisiaj w centrum Warszawy? Jeśli nie, to w najbliższym czasie po adopcyjną. Pani Kate jest osobą znaną na FB dlatego tak szybko zapadła decyzja...

Edited by iwonamaj
Posted (edited)

I jeszcze cytat z FB:

Beta Eso

PROSZĘ PAŃSTWA KOFFI MA DOM STAŁY . Pani Kate P. chce adoptować Koffiego i przejąć cały proces leczenia chłopaka na siebie.Koffi byłby pod opieką specjalistów w Warszawie ,a my mamy obiecane obszerne relacje z jego życia.... Długo wczoraj rozmawiałyśmy przez telefon i pani Kate, wydaje się być wymarzonym opiekunem dla Koffiego.... Chcemy jak najszybciej zorganizować transport, może nawet jutro , ale chcemy też , aby odbyła się wizyta PA. Być może jest ktoś z Warszawy, kto taką wizytę może przeprowadzić dzisiaj? Bardzo prosimy, bo to olbrzymia szansa dla Koffiego....

Edited by iwonamaj
Posted

Jasza napisał(a):
Też trzymam kciuki!
(Przypominam się z prośbą o adres :oops:, bo dzisiaj jestem ostatni dzień w pracy i mogę nadać paczkę do 14.00..)

Jaszko :loveu::loveu::loveu: jak paczusia doleci dam znać na pewno :)

Posted

[quote name='Jasza']Ja trzymam mocno kciuki :-)
Pani Kate brzmi fajnie. ( Wizyty - jak najbardziej) - jaka dzielnica Warszawy?
Mogę powysyłać PW w tej sprawie.

Pani Kate mieszka w centrum.

Posted

Martika@Aischa napisał(a):
Jaszko :loveu::loveu::loveu: jak paczusia doleci dam znać na pewno :)

Dziękuję!
Już wszystko wypisane.
Ja, jak wrócę też zrobię bazarek, przepraszam, że tak zrzucam najgorszą robotę na Was.

Posted

Jasza napisał(a):
Dziękuję!
Już wszystko wypisane.
Ja, jak wrócę też zrobię bazarek, przepraszam, że tak zrzucam najgorszą robotę na Was.

Nie żartuj, my z Jusią to uwielbiamy, to nasza wielka pasja :)
Jeszcze raz - dzięki :calus: