iwonamaj Posted August 29, 2013 Author Posted August 29, 2013 ewu napisał(a):Jutro jadę Mefim do weta. Dzięki Basieńko :) Quote
iwonamaj Posted August 29, 2013 Author Posted August 29, 2013 [h=5]Mały czarnulek, o którym już taka cisza....A on też kaleki. Obie łapki powykrzywiane i baaaardzo przerażony. To super piesek, ma około roku...Łagodny, lgnie do ludzi, grzeczniutki... Zbiera na RTG łapki..... [/h] [h=5]Nasz największy urwis. Szaleje w hoteliku.... Zabrany w miarę szybko i chyba nic nie złapał Jutro szczepienie. Ma już ogłoszenia dzięki Beatce z Dogo. [/h] Quote
iwonamaj Posted August 29, 2013 Author Posted August 29, 2013 To jaki mały knypek 2 kg, wszędzie go pełno, bystrzak i cwaniak oraz żarłok :)... Będzie mądrym pieskiem, kiedy w lecznicy Koffi nasikał na podłogę i pani doktor położyła na tym ligninę, żeby zetrzeć, mały wszedł na nią i wzorcowo się załatwił :) Quote
Kasiaw201 Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 Kofi jesteś cudny, czekam na wszelkie wieści od Ciebie Quote
Kasiaw201 Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 a co powiecie o tym [h=1]LARGE & GIANT BREED PUPPY[/h] Quote
iwonamaj Posted August 29, 2013 Author Posted August 29, 2013 Dowiem się na Fb na wydarzeniu i napiszę... Quote
Beatkaa Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 Było kolejne pytanie o Gifta na tablicy:"witam. byłabym zainteresowana adopcją tego pieska .mam pytanie kiedy by można przyjechać?" Odpisałam żeby skontaktowała się z panią Justyną,u której jest psiak i dograła termin wizyty :) Quote
kiyoshi Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 Beatkaa napisał(a):Było kolejne pytanie o Gifta na tablicy:"witam. byłabym zainteresowana adopcją tego pieska .mam pytanie kiedy by można przyjechać?" Odpisałam żeby skontaktowała się z panią Justyną,u której jest psiak i dograła termin wizyty :) to kicuki zaciśnięte:) Quote
iwonamaj Posted August 30, 2013 Author Posted August 30, 2013 Basiu na FB zapytanie odnośnie kosztów RTG Meffiego i oferta pomocy w pokryciu ich... Jak będziesz u weta zapytaj o RTG łapek sugerowano RTG najlepiej cyfrowy i w sedacji. Quote
iwonamaj Posted August 30, 2013 Author Posted August 30, 2013 [quote name='Kasiaw201']a co powiecie o tym LARGE & GIANT BREED PUPPY To są dobre karmy :) Quote
zozola77 Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 i ja wreszcie dotarłam na zaproszenie ewci gonzales..słodkie bidoki dobrze ze juz bezpieczne..bazarkowo nie pomoge bo juz 3 obiecałam we wrzesniu zrobic też na psiaki z Olkusza...ale moze cos finansowo wysupłam niebawem .... będę zagladac Quote
ajw Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 Zaglądam i ja z rana;) trzymam kciuki za domek Gifta. Dobrze, że Koffi ma się lepiej, chociaż jeszcze taki smutny... kciuki trzymam za zdrówko całej trójki:kciuki::kciuki::kciuki: Quote
temikotka Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 [quote name='ania68']No. A jeszcze są 3 ciężarne suki, nie wyobrażam sobie jak one tam urodzą? Co będzie ze szczeniakami? Ada-jeje napisała na jednym z wątków, że zapłaci sterylizację i opiekę weterynaryjną dla tych suk, ale co potem? Gdzie je umieścić? Skąd na to pieniądze? Płakać się chce :( :( :( [quote name='Ada-jeje']jesli dacie rade zabrac te trzy suki ciezarne to macie zagwarantowane oplaty sterylek i pozostalych uslug wet. ja ze swojej strony zobowiązuję się dać 500zł. na zabranie tych ciężarnych suczek do DT Jeśli to ew. nie wypali to mogę przeznaczyć tą sumę dla przestraszonych... Moze ktoś jeszcze się dorzuci? Sunieczki w ciąży są priorytetem, jaki poród je tam czeka, co ze szczeniakami :( A te przestraszone...ich oczy mówią, że wolałyby umrzeć niż tam zostać...tam czeka je tylko strach, nic więcej :( Może ktoś założyłby wątek tym psiaczkom? Na razie są na wątku zbiorczym http://www.dogomania.pl/forum/threads/245004-W%C4%85tek-dla-tych-%28PO%29OLKUSKICH-psiak%C3%B3w-kt%C3%B3re-nie-maj%C4%85-swoich-indywidualnych-w%C4%85tk%C3%B3w/page10?highlight=ada-jeje Quote
iwonamaj Posted August 30, 2013 Author Posted August 30, 2013 Szkoda mi tych mamuś :(... Mają zapewnione sterylki, usługi wet i 500 zł- to jest bardzo dużo... Ja nie mogę wziąć na siębie już żadnych psiaków... Mam 2 swoje, nie pracuję i w ciągu ostatnich 2 tygodni wyciągnęłyśmy 5 psiaków z Olkusza, w tym 2 kalekie i 1 chorego... Ale myślę, że warto zawalczyć, chociaż czasu jest strasznie mało :( Quote
temikotka Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 [quote name='temikotka']ja ze swojej strony zobowiązuję się dać 500zł. na zabranie tych ciężarnych suczek do DT Jeśli to ew. nie wypali to mogę przeznaczyć tą sumę dla przestraszonych... Moze ktoś jeszcze się dorzuci? Sunieczki w ciąży są priorytetem, jaki poród je tam czeka, co ze szczeniakami :( A te przestraszone...ich oczy mówią, że wolałyby umrzeć niż tam zostać...tam czeka je tylko strach, nic więcej :( Może ktoś założyłby wątek tym psiaczkom? Na razie są na wątku zbiorczym http://www.dogomania.pl/forum/threads/245004-Wątek-dla-tych-(PO)OLKUSKICH-psiaków-które-nie-mają-swoich-indywidualnych-wątków/page10?highlight=ada-jeje Założyłam wątek ciężarnym suniom http://www.dogomania.pl/forum/threads/246698-3-ci%C4%99%C5%BCarne-sunie-z-Olkusza-maj%C4%85-zapewnione-sterylki-weta-i-kas%C4%99-na-start-DT-na-cito?p=21252856#post21252856 Quote
iwonamaj Posted August 30, 2013 Author Posted August 30, 2013 Przeklejam z FB [h=5]Bardzo serdecznie dziękujemy Pani Kunegunda Rosomak i wspaniałym ludziom z Apteki w Skrzyszowie, którzy zasponsorowali i wysłali tak potrzebny Koffiemu NIVALIN. Koffi ma już lek na całą kurację .Pani Kunegunda dodatkowo zakupiła i przesłała probiotyk , bo Koffi nadal walczy z rozwolnieniem.... Mamy też dołączone do przesyłki bandaże, którymi Koffi będzie miał owijaną łapkę przed spacerami aby osłonić otarcia. BARDZO SERDECZNIE DZIĘKUJEMY[/h] Quote
iwonamaj Posted August 30, 2013 Author Posted August 30, 2013 (edited) Tak sobie myślę, czy nie przygarnąłby ktoś na bezpłatny tymczas małego Gifcika... Na pewno nie na długo, bo są już pierwsze telefony w jego sprawie... Chłopak jest jest zaszczepiony, odrobaczony, odpchlony. Hotelik kosztuje 300 zł, a te pieniążki byłyby bardzo potrzebne na leczenie naszych biednych kalek... Może ktoś z okolic Śląska chce "na trochę" małe puchate cudo? Karmę i weta zapewniamy :) Edited August 30, 2013 by iwonamaj Quote
Nadziejka Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 :thumbs::thumbs::thumbs:z calych sil sciskam! a czy przy wpłatach Bazarek- nie było nickow? Quote
Kryzia Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 Ewciu, Krystyna F. 10 zł to prawdopodobnie moja wpłata. Robiłam przelew w czwartek, więc już w piątek powinien być na koncie. Tylko, że ja w tytule wpisałam tak jak podałaś "trójpak z olkusza itd + mój nick. edit: przepraszam -pomyliłam wątki, myślałam, że piszę na bazarku ewy gonzales :) Quote
Nadziejka Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 Kyziu dziekuje:loveu::bye: sciskam mocno za bidulinki Quote
ewu Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 (edited) [quote name='iwonamaj']Mały czarnulek, o którym już taka cisza....A on też kaleki. Obie łapki powykrzywiane i baaaardzo przerażony. To super piesek, ma około roku...Łagodny, lgnie do ludzi, grzeczniutki... Zbiera na RTG łapki..... Nasz największy urwis. Szaleje w hoteliku.... Zabrany w miarę szybko i chyba nic nie złapał Jutro szczepienie. Ma już ogłoszenia dzięki Beatce z Dogo. Cisza ale to nie znaczy ,że nic się u Mefiego nie dzieje....:) Wczoraj został zaszczepiony na wirusówki i wściekliznę. Zapłaciłam 80 zł . Mefi został też zaczipowany. Jestem załamana stanem jego łapek:( Chodzi bardzo źle, właściwie nie siada bo nie może się na nich oprzeć, natychmiast się kładzie. Łapki są strasznie zdeformowane:( W przyszłym tygodniu pojadę do dr Gierka , tam zrobimy prześwietlenia i ortopeda oceni co się da zrobić. Dzisiaj rozmawiałam i jestem umówiona. Mefi waży niecałe 7 kg, jest malutki i śliczny. Ma najwyżej półtora roku. Edited August 31, 2013 by ewu Quote
malagos Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 A była na dogo taka młoda osoba, brała na bdt szczeniaki, necianeta?..... Dawno jej nie było..... Quote
Recommended Posts