Mysia_ Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 Sabci poz.1735 to nieduża sunia, do schroniska trafiła 2 sierpnia 2001 roku z interwencji na ul. Dulęby w Zabrzu-Rokitnicy. Wtedy była w zaawansowanej ciąy, kilka dni późnie urodiła pięć sczniaków, ktore zostały uspione jako slepy miot. W ten sposób Sabcia w ciągu niespełna tygodnia stracił wszystko co miała - dom i dzieci. Suczka została zaszczepiona, odrobacona i pod koniec wresnia wysterlizowana, była gotowa do adopcji... Jednak lata mijają, a ona wciąż w schronisku :-( Niezauwżona przez nikogo powoli gaśnie śpiąc cichutko w kąciku swojego boksu..... :placz: Tak jak oprowadzam ludzi po schronisku to od 6 lat jeszcze nikt onia nie zapytał, nikt nie wyciągął do niej ręki, nikt sie do niej nie usmiechnął :( Co takiego ma w sobie ta bidulka, że nie bidzi zainteresowania wśród ludzi? Jest przeciez taka sliczna, a do tego nie ma wniej cienia agresji, zarówno w stosunku do ludzi , jak i innych psów :loveu: Może jest troche nie smiała, nieufna i mało kontaktowa, ale czego mozna się spodziewac po psinie, która już stracila nadzieje na lepsze zycie? Dotychczas nie miałam z nią wiele wspólnego, na spacery chodiła z inna wolontariuszką. Jednak ona ostatnio nie ma czasu na spacerki, więc postatnowilam, że teraz to ja bede zabierać Sabcię. Sunia kiedy tylko wyszła boksu na dwór to od razu się załatwiła i zrobiła siku, bardo cieszyła się z wyjścia. Na początku spaceru szła przede mną, ale potem zwolniła, bo bardzo szybko traci sily :shake: Najgorsze jest to ,ze na spacerku zauwayłam dość dużego guza na tylniej łapce :-( Dzisiaj Sabcia była operowana, razem z guzem został usunięty jeden palec.... Sabcia bardzo potrzebuje domku, aby po zabiegu szybko dojść do siebie i zeby dożyć swoich ostatnich dni u boku ukochanego właściciela... Oto Sabcia: Kontakt do mnie: gosha160@wp.pl 692-581-343 Ogłoszenia na: http://www.ojej.pl/dodaj_ogloszenie....ria=112,krok=4 Sabcia straciła wszystko, czeka na dom 7 lat... - Zabrze - Zwierzęta Saba - Zwierzaki - cafeanimal.pl www.adopcje.org pozostałe zrobiła Sabina02 Quote
pati_zabrze Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 Na tych zdjęciach Sabcia wyszła jak by była co najmniej wielkości owczarka... :eviltong: Quote
Mysia_ Posted May 18, 2007 Author Posted May 18, 2007 w pierwszym poście pisze, ze jest nieduża ;) Bardzo potrzebny domek! Quote
Mysia_ Posted May 19, 2007 Author Posted May 19, 2007 w górę Sabciu! ;) Sabcia ściągła sobie dzisiaj w nocy cały opatrunek :mad: Ale nie zakładałam jej nowego, bo w sumie wyglada to całkiem ladnie, tylko kolnierz założyłam, zeby do szwów się nie dobrała :shake: Tak bardzo potrzebny dom!!! :-( :-( :-( Quote
sara_rokitnica Posted May 19, 2007 Posted May 19, 2007 hehe spryciara z tej Sabci ;) widocznie jej sie nie spodobal ten opatrunek ;) na pierwsza sunieczko! Quote
Koziczka85 Posted May 19, 2007 Posted May 19, 2007 Moja maleńka Sabcia czeka już tyle czasu nie pozwólmy by zestarzała się w schronisku!!!! W górę Słoneczko!!!! Quote
Mysia_ Posted May 22, 2007 Author Posted May 22, 2007 Pianka, dzieki, że tu wpadłas... Bo tu tak cichutko :shake: Quote
Sabina02 Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 Skonczylam juz ogloszonka Salwusia... Moja imienniczka jest nastepna...:loveu: Ogloszonka beda jutro... :lol: Quote
Sabina02 Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 Sorry ze nie ma jeszcze ogloszonek, ale linia telefoniczna mi padla...:angryy:, a co sie z tym wiaze- padl tez internet... Kurcze, akurat w srode gdy mam dzien wolny od pracy...:angryy: No nic... Sprobuje zrobic ogloszonka w najblizszych dniach...:lol: Quote
Recommended Posts