Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bardzo lubię uczyć psa nowych komend ... Więc weszłam do internetu poszperałam i znalazłam pewną stronkę :

http://dogs.gd.pl/kliker/

Jest tam taka komenda : Nauczyć psa :Udawanie że się kuleje
Niestety nie ma tam napisane jak tą komendę za pomocą klikera wykonać :placz: Może ktoś z was wie jak ją zrobić :placz: Będę wdzięczna !!

Pozdrawiamy Marta&Westie
[SIZE=+1]

• 2 weeks later...
Posted

Dzięki ale jeszcze jedno, mój Westie jak jestem w kuchni bez przerwy szczeka albo na mnie skacze! A jak jem to tym bardziej :-( Co zrobić by przestał szczekać :-( :placz: Proszę o szybką pomoc :placz:

Posted

Waxy napisał(a):
Dzięki ale jeszcze jedno, mój Westie jak jestem w kuchni bez przerwy szczeka albo na mnie skacze! A jak jem to tym bardziej :-( Co zrobić by przestał szczekać :-( :placz: Proszę o szybką pomoc :placz:

Zacząć z nim ćwiczyć.

Zarejestruj się na liście.

A i na stronie klikerowej napisane jest jak" oduczyć psa szczekania "

Posted

eee, ja to myslałam, że najpierw się psa wychowuje, uczy dobrego zachowania i podstawowych komend, a dopiero potem bawi w naukę sztuczek :roll:

Ale ja się na klikerowym szkoleniu nie znam ;)

Posted

Vella napisał(a):
eee, ja to myslałam, że najpierw się psa wychowuje, uczy dobrego zachowania i podstawowych komend, a dopiero potem bawi w naukę sztuczek :roll:

Ale ja się na klikerowym szkoleniu nie znam ;)

Jak kto woli.
Nauka sztuczek też psa wbrem pozorą wychowuje.Daje jakiś pewniejszy grunt,na którym łatwiej oprzeć wychowanie;).

Posted

A czym się różni nauka podstawowych komend od nauki sztuczek? Czy które komendy są podstawowe, a które sztuczkami? Czy chodzenie przy nodze należy do kategorii: komend podstawowych, sztuczek czy do wychowania?

Posted

dzięki wam ale siad umie to już super opanował, ale jak chcę z nim waruj popracować to z mojej wiedzy wiem że to sie robi tak :

[...]Gdy psu damy smakołyk przed nos i położymy go jakby na ziemi (ale tak, żeby go nie dosięgnął), piesek w większosci przypadków, chcąc się do niego dostać, sam się położy. Czasem da na ziemię jedynie przednią część ciała, wtedy lewą ręką naciskamy na zadek i doprowadzamy ćwiczenie do końca.[...]
Niestety mój West jest taki że zamiast się tak położyć zaczyna mi gryźć moją rękę chodzić dookoła niej i bez skutku. Lepiej wykupić mu szkolenie?

Posted

"A czym się różni nauka podstawowych komend od nauki sztuczek? "

A to nawet często wychodzi w praniu. :lol:
Sztuczki świetnie psu wychodzą w domku, bez rozproszeń, z maksymalnymi pomocami.
Na ogół nie wymagają od psa dłuższego skupienia.

Schody zaczynają się przy większym stopniu trudności oraz pracy w warunkach stresu. Wtedy okazuje się że komendy są poza psim zasięgiem, sztuczki zaś niekiedy jeszcze się udają. ;) Przy zwiększeniu rozproszenia tudzież stresu sztuczki też się sypią.