Cris77 Posted August 25, 2013 Posted August 25, 2013 witam na wstępie przepraszam jeżeli źle umieściłem temat. jestem nowy i nie bardzo się jeszcze tutaj odnajduje. od 1,5 tygodnia na działce przebywa mój pies, 8-letni bokser. wszystko było w porządku aż do wczoraj, otóż nie chciał wrócić do domu na noc (co nigdy wcześniej się nie zdarzało), pomimo chłodu kładł się w krzakach i unikał wszystkich, był bardzo zmarznięty. dopiero po kilku godzinach udało się go "ubłagać" by wrócił do domu na noc. dziś rano uciekł z ogródka co nigdy ale to nigdy wcześniej się nie zdarzyło. udało się go znaleźć i od teraz cały czas jest obserwowany a mimo tego nadal stara się otwierać furtkę by uciec. nic nie je, nie pije, nie może oddać kału mimo wielu prób, mocz oddaje wszędzie nie zważając na miejsce (dom) a nigdy wcześniej tego nie robił co ważne nawet nie podnosi nogi. dodam że jakiś miesiąc temu bardzo miał wzdęty brzuch u weterynarza okazało się, że w żołądku miał jakieś gazy jednak wszystko wróciło do normy. czy jest w stanie mi ktoś pomóc co może sie dziać? zwykle przeziębienie, wahania nastroju czy może objawy wskazujące na cos poważniejszego? pozdrawiam, prosiłbym o szybką odpowiedź, dziękuje. Quote
Cris77 Posted August 25, 2013 Author Posted August 25, 2013 (edited) a co może być przyczyną? coś więcej? Dodam, że teraz śpi już w domu i trochę się napił, nos zimny. Edited August 25, 2013 by Cris77 Quote
Brezyl Posted August 25, 2013 Posted August 25, 2013 Wiesz pies nie trzyma moczu, zachowuje się nienormalnie, nie chce pić , jeść a Ty zamiast lecieć do weta, pytasz sie na forum co to jest ? Na to pytanie bez zbadania psa nie odpowie ci nawet weterynarz, a co dopiero ludzie na forum. Quote
Cris77 Posted August 25, 2013 Author Posted August 25, 2013 Jest niedziela, bodajże jeden gabinet czynny z ludźmi nie zbyt kompetentnymi bo już tam byliśmy. Quote
Recommended Posts