Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Macia napisał(a):
Szczęśliwie w ostatnich miesiącach do adopcji poszły wszystkie, które były u nas dłużej niż 7 miesięcy czyli Mimi - husky bez łapy, Kurt - 9-letni labek no i Maksia (u nas ponad rok), która z powodu zachowania nie była przeznaczona do "normalnej" adopcji.
Został jedynie Rudi no i Majka z Rafą. Reszta ekipy już się wymieniła.
Pomyślę nad bazarkiem cegiełkowym i dziękuję za propozycję rozesłania zaproszeń. U nas też niestety brakuje czasu na wszystko. U mnie sporo nauki, Ania w pracy no i mamy stwory do ogarnięcia. Jak przyjeżdżam do domu to ciągle jeździmy i coś załatwiamy. Doba jest za krótka. Ale coś się wymyśli.

zgłoszę Rudiego do skarpety staruszkowej, tylko na co mam napisać, że potrzebujemy pieniędzy, ponieważ na hotel to nie koniecznie, karma, wet?

• Replies 376
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

asiuniab napisał(a):
wygląda na to że Rudi otrzyma 120 zł ze skarpety staruszkowej, wiem że to kropla w morzu, ale nie opuścimy Rudiego i wyciągniemy Go z długów!!

Wspaniale! Bardzo dziękujemy! Przepraszam, że dopiero dzisiaj ale łapiemy dzikie szczeniaki z lasu plus mamy sporo innych zwierzaków. Brakuje czasu.
Jak to wsparcie dokładnie ma wyglądać? Ma być faktura od weterynarza?

Posted

[quote name='Macia']Wspaniale! Bardzo dziękujemy! Przepraszam, że dopiero dzisiaj ale łapiemy dzikie szczeniaki z lasu plus mamy sporo innych zwierzaków. Brakuje czasu.
Jak to wsparcie dokładnie ma wyglądać? Ma być faktura od weterynarza?
nie przepraszaj za nic:) sama wiem ile człowiek ma zajęć, też nie wyrabiam często z dogo:(
nie ma być żadnej faktury, po prostu z tego tytułu że to psiak starszy i potrzebna jest Mu opieka weterynaryjna oraz karma, to będzie przeznaczenie pieniędzy;
ja poproszę o nr konta na prv, na jaki ma być wysłana pomoc dla Rudiego;
przekażę te konto skarpecie i tylko proszę o potwierdzenie na wątku wpływu:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/185536-Skarpeta-im-Talcott-szuka-odpowiedzialnego-skarbnika%21/page118

• 2 weeks later...
Posted

Dotarła wpłata od skarpety staruszkowej w wysokości 120 zł. Bardzo dziękujemy! :loveu: To dla nas spore wsparcie. Zaraz potwierdzę na wątku skarpety.

Posted

Macia napisał(a):
Dotarła wpłata od skarpety staruszkowej w wysokości 120 zł. Bardzo dziękujemy! :loveu: To dla nas spore wsparcie. Zaraz potwierdzę na wątku skarpety.

cieszę się, że mogłam pomóc, chciałabym więcej:oops:

• 2 weeks later...
Posted

Z góry przepraszam, że piszę dopiero dzisiaj. Wcześniej nie chciałyśmy zapeszyć.
W zeszłym tygodniu do Ani odezwali się znajomi. Jakiś czas temu znaleźli i przygarnęli starszego psa w typie asta. Miał guza, był operowany. Po kilku miesiącach okazało się, że niestety jest poważnie chory (nowotwór). Był leczony jednak nie miał szans na wyzdrowienie. W końcu konieczne było uśpienie.
Odezwali się do Ani ponieważ stwierdzili, że chcą pomóc kolejnemu psu i jak sami stwierdzili "temu bez szans na adopcję". Oczywiście pomyślałyśmy o Rudim jednak nie wierzyłam, że go wezmą. Została "wytypowana" Rafa, która jest u nas najdłużej, ale tak naprawdę wiedziałyśmy że jakiego psa nie wezmą będziemy się cieszyć. Adopcje idą ostatnio ciężko, a to dobry no i znajomy dom.
Przyjechali do hotelu, poznali psy i prawie wzięli Rafę jednak ostatecznie postanowili, że do domu wróci z nimi Rudzielec. Nie pisałyśmy o adopcji (doszło do niej we wtorek) ponieważ nie chciałyśmy zapeszyć zanim się upewnimy, że Rudi się dostosuje do nowej rodziny. Dzisiaj potwierdzili, że Rudzielec na pewno zostaje. Na początku był trochę niepewny jednak szybko zaczął się przekonywać do swojej rodziny. Został porządnie wykąpany, wyczesany i na pewno jest szczęśliwy.
Same nie jesteśmy w stanie w to uwierzyć. Rudzielec zapewne całe życie był psem podwórkowym, w końcu na starość trafił do przytuliska i groziło mu wywiezienie do złego schroniska. Trafił do nas i po ok. 9 miesiącach w końcu trafił do swojego domu i stał się prawdziwym kanapowcem. Miał naprawdę szczęście. Znalazł dom u ludzi, którym nie przeszkadza jego wiek, brak zębów. Mam nadzieję, że zdrowie mu dopisze i będzie mógł się tym cieszyć jak najdłużej.

Dziękuję wszystkim którzy byli z nami, wspierali Rudzielca. To naprawdę wiele dla nas znaczyło. Postaramy się dodawać informacje o chłopaku i pokazywać jak mu się wiedzie.

Posted

a ja cały naprawdę, cały weekend myślałam o Rudim, że On taki oddany dzieciom, i że taki pies to skarb, a tu taka wiadomość!!! znów się przekonałam, że nie można tracić nadziei;
jeśli chodzi o Waszych podopiecznych oraz zobowiązania, to jak coś sklecę, to na pewno % będzie dla Was dziewczyny:) dziękuję Wam za uratowanie Rudzielca:)

Posted

Jakie cudne wieści - ja czułam, że jego domek w końcu się "odnajdzie" - bądź szczęśliwy Rudasku.....

dziewczyny dziękuję Wam za opiekę - gdyby nie Wy to nie wiadomo co by z nim było ..... po Rudim chyba jednak spory dług pozostał ?

Posted (edited)

[quote name='asiuniab']a ja cały naprawdę, cały weekend myślałam o Rudim, że On taki oddany dzieciom, i że taki pies to skarb, a tu taka wiadomość!!! znów się przekonałam, że nie można tracić nadziei;
jeśli chodzi o Waszych podopiecznych oraz zobowiązania, to jak coś sklecę, to na pewno % będzie dla Was dziewczyny:) dziękuję Wam za uratowanie Rudzielca:)

Miałaś przeczucie, że coś z Rudzielcem się dzieje ;). Będziemy wdzięczne za każdą pomoc. Rudi zostawił po sobie spory dług, z mamy pod opieką sporo zwierzaków.

[quote name='mdk8']wspaniale :loveu: jaki dokładnie dług pozostał ?

Z tego co widzę długo to 928,3 zł. Na wszelki wypadek później jeszcze wszystko przeliczę.

[quote name='ania75']Jakie cudne wieści - ja czułam, że jego domek w końcu się "odnajdzie" - bądź szczęśliwy Rudasku.....

dziewczyny dziękuję Wam za opiekę - gdyby nie Wy to nie wiadomo co by z nim było ..... po Rudim chyba jednak spory dług pozostał ?

Dług niestety jest spory. Biorąc jednak pod uwagę, że Rudzielec w końcu znalazł dom to nawet długiem nie przejmujemy się za bardzo ;).

Edited by Macia
Posted

faktycznie dług duży i trzeba go jakoś spłacić. A nie widzę w rozliczeniu jednej mojej wpłaty , w czerwcu były 02.06 i 27 lub 28.06 . Ta pierwsza była za maj.

Posted

Wspaniałe wieści!!!!:D
Czekał, czekał i się doczekał:)
Jak Maciu dojdziesz z rozliczeniami to wpisz tu ile jeszcze na minusie jest:)
Coś pomyślę po 20.07 jak się ogarnę z pakami, które mają przyjść od Nutusi i Edek dla Was:razz:

Posted

[quote name='mestudio']Matko, jaka dobra wiadomość. Dług trzeba Wam pomóc spłacić. Coś pomyślę nad jakimś grosikiem..

Też się bardzo cieszymy. Była to niespodziewanie dobra wiadomość, szczególnie teraz gdy adopcje nawet młodych psów idą ciężko.

[quote name='mdk8']faktycznie dług duży i trzeba go jakoś spłacić. A nie widzę w rozliczeniu jednej mojej wpłaty , w czerwcu były 02.06 i 27 lub 28.06 . Ta pierwsza była za maj.

Faktycznie, nie wchodziłam na konto i tak wpłata mi umknęła. Dopisałam już do rozliczenia.

[quote name='b-b']Wspaniałe wieści!!!!:D
Czekał, czekał i się doczekał:)
Jak Maciu dojdziesz z rozliczeniami to wpisz tu ile jeszcze na minusie jest:)
Coś pomyślę po 20.07 jak się ogarnę z pakami, które mają przyjść od Nutusi i Edek dla Was:razz:

Przeliczyłam jeszcze raz wszystko i niestety wychodzi mi, że zadłużenie jest dokładnie - 953,3 zł.Wczoraj już miałam wrażenie, że coś jest nie tak. Musiałam gdzieś się pomylić.
Będziemy wdzięczne za bazarek, bo koszty utrzymania stworów i długi nas dobijają. Ale i tak warto biorąc pod uwagę historię Rudego.

Posted

[quote name='Macia']

Przeliczyłam jeszcze raz wszystko i niestety wychodzi mi, że zadłużenie jest dokładnie - 953,3 zł.Wczoraj już miałam wrażenie, że coś jest nie tak. Musiałam gdzieś się pomylić.
Będziemy wdzięczne za bazarek, bo koszty utrzymania stworów i długi nas dobijają. Ale i tak warto biorąc pod uwagę historię Rudego.
Jak znajdę czas to jeszcze przed wyjazdem porobię zdjęcia aby po powrocie szybciej ruszył bazarek no i zanim dojdą paki od cioć:D

Posted

No nie wierzę!:crazyeye: Nie wierzę!:multi: Rudi i ty się wreszcie doczekałeś! :) Poootwornie się cieszę, że chłopak znalazł wreszcie swoją przystań na ziemi. Powodzenia smoczku na nowej drodze życia!:loveu: Mam nadzieję, że będzie nam dane oglądnąć jakieś zdjęcia i poczytać jakieś wieści z DS.
Dług spory, teraz trzeba postarać się, żeby go spłacić.

Posted

b-b napisał(a):
Jak znajdę czas to jeszcze przed wyjazdem porobię zdjęcia aby po powrocie szybciej ruszył bazarek no i zanim dojdą paki od cioć:D

Dziękujemy! :lol:

paula_t napisał(a):
No nie wierzę!:crazyeye: Nie wierzę!:multi: Rudi i ty się wreszcie doczekałeś! :) Poootwornie się cieszę, że chłopak znalazł wreszcie swoją przystań na ziemi. Powodzenia smoczku na nowej drodze życia!:loveu: Mam nadzieję, że będzie nam dane oglądnąć jakieś zdjęcia i poczytać jakieś wieści z DS.
Dług spory, teraz trzeba postarać się, żeby go spłacić.

Wieści z domu mamy na bieżąco. Ania wczoraj spotkała Rudzielca z właścicielami. Następnym razem zrobi zdjęcie, bo podobno chłopak wygląda super. Jest wyczesany, wykąpany i od razu wydaje się być o połowę chudszy. Ogólnie wszystko jest bardzo dobrze, musimy tylko dopytać jak z kradzieżami, bo na początku Rudi wszystko co było jadalne traktował jako swoje :evil_lol:. On zawsze był żarłokiem i teraz miał szansę skorzystać z okazji.

Posted

Macia napisał(a):
Dziękujemy! :lol:

Wieści z domu mamy na bieżąco. Ania wczoraj spotkała Rudzielca z właścicielami. Następnym razem zrobi zdjęcie, bo podobno chłopak wygląda super. Jest wyczesany, wykąpany i od razu wydaje się być o połowę chudszy. Ogólnie wszystko jest bardzo dobrze, musimy tylko dopytać jak z kradzieżami, bo na początku Rudi wszystko co było jadalne traktował jako swoje :evil_lol:. On zawsze był żarłokiem i teraz miał szansę skorzystać z okazji.

No to czegóż chcieć więcej- bardzo cieszę się, że wieści są na bieżąco i Rudi tak szybciutko zaaklimatyzował się w nowym domku:)

• 1 month later...
Posted

Bazarek na dług po Rudim :)
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/256798-Ciuszki-na-d%C5%82ug-Rudiego-do-25-08-20-00?p=22374922#post22374922"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/256798-Ciuszki-na-d%C5%82ug-Rudiego-do-25-08-20-00?p=22374922#post22374922[/URL]