edek Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 TZ nie będzie zadowolony dam dla Rudiego też 10 zł stałej. Quote
mdk8 Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 stałej już nie mogę ale od czasu do czasu postaram się coś wyskrobać. Trzeba ratować staruszka. Quote
zerojeden Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 Na miesiąc mogę je przyjąć jak nic innego nie znajdziecie, ale tylko na miesiąc bo potem muszę mieć miejsce w budynku żeby na zimę po przesiedlać starsze psy i te z krotką sierścią. Quote
ewu Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 Hałabajówka napisał(a):Na miesiąc mogę je przyjąć jak nic innego nie znajdziecie, ale tylko na miesiąc bo potem muszę mieć miejsce w budynku żeby na zimę po przesiedlać starsze psy i te z krotką sierścią. O to już mamy 2 miesiące. Quote
zerojeden Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 A to nie mogą być dwa miesiące w jednym miejscu ??? Pogubiłam się Quote
Onaa Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 edek napisał(a):TZ nie będzie zadowolony dam dla Rudiego też 10 zł stałej. mdk8 napisał(a):stałej już nie mogę ale od czasu do czasu postaram się coś wyskrobać. Trzeba ratować staruszka. Dziękuję :). KTO weźmie na siebie odpowiedzialność za psiaka ? Rudi prosi ... Quote
mdk8 Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 no właśnie. Dlaczego nie ma decyzji co z Rudim? Żeby nie okazało się,że jest za późno....:shake: Quote
Onaa Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 Dziewczyny z Kozienic nie wezmą sobie na głowe kolejnego małoadopcyjnego psiaka a ja zakładałam watek tylko z opcją pomocy w ogłoszeniach :(. Quote
zerojeden Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 Ale byla propozycja kogoś że może im kupić miesiąc czasu... więc o co w tym chodzi, bo już nie wiem za bardzo co i jak. Ktoś musi jakieś konkretne info podać ktoś kto jest blisko tych psów i wie co i jak z nimi jest na miejscu. Quote
Onaa Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 Jola i Ola są z Kozienic, i są na miejscu. Ale jak wyciągniemy psiaka, i umieścimy w hotelu, to kto będzie sie starał o pieniążki dla niego po dwóch miesiącach ? No ktoś kto weźmie odpowiedzialność za psiaka, bo wyciągnięcie psiaka to jedno ale potem kto będzie płacił za jego hotelikowanie ? Zawsze ktoś jednak bierze na siebie jakiegoś psiaka, tak że w razie gdyby nie miał wystarczająco deklaracji czy zabrakło pieniędzy to on sie troszczy o pieniądze dla niego czy po prostu dopłaca od siebie. Dla Rudiego nikogo takiego nie ma :(. Quote
paula_t Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 Trzeba rozsyłać wątek (po innych wątkach i na pw) i prosić o pomoc, bo raczej mało prawdopodobne, żeby na wątku, całkiem przypadkowo, pojawiło się tyle osób, żeby uzbierać deklaracje...Inaczej się niestety nie da, a czasu coraz mniej...:shake: Quote
mdk8 Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 ale jak zbierać deklaracje jak nikt nie chce wziąć odpowiedzialności za biedaka? Quote
edek Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 Dogo07 napisał(a):Dziewczyny z Kozienic nie wezmą sobie na głowe kolejnego małoadopcyjnego psiaka a ja zakładałam watek tylko z opcją pomocy w ogłoszeniach :(. Pierwszy raz się spotkałam z wątkiem, gdzie tylko chodzi o ogłoszenia. Po drugie tytuł jest mylący jest wyraźnie napisane zbiera na hotelik...... Quote
asiuniab Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 mogę wspomóc 10 zł stałej jeśli sytuacja psiaka się wyjaśni kto i jak i gdzie:( Quote
mysza 1 Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 mdk8 napisał(a):a Lando gdzie pojedzie i jaki koszt h.? Dla Lando załatwiłam płatny Dt i też nie za bardzo z deklaracjami... Widzę, że zbiórka tylko na Rudiego a Lando tak samo potrzebuje kasy. Koszt domowego dt 200 zł plus karma. ps. Jola i Ola nie są z Kozienic, dojeżdżają tam. Quote
zerojeden Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 W takim układzie ten watek jest bez sensu.... skoro osoby które mają psa pod nosem i szukają dla niego czegoś lepszego niż schron nie są zaangażowane w wątek, osoba która pisze o psie na wątku tylko go ogłasza... to czego oczekujecie po tym wątku? Bo nie bardzo rozumiem zamysł w takim razie. Nie wiem jak mogę pomóc...bo co z tego że powysyłamy zaproszenia jak nie wiadomo o co tak naprawdę mamy prosić te nowe osoby. Quote
Onaa Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 mdk8 napisał(a):a Lando gdzie pojedzie i jaki koszt h.? Nie wiem. Dziewczyny chyba dopiero zastanawiają się, miały na myśli hotelik chyba w Białobrzegach za 380zł, ale może znajdą tańszy. edek napisał(a):Pierwszy raz się spotkałam z wątkiem, gdzie tylko chodzi o ogłoszenia. Po drugie tytuł jest mylący jest wyraźnie napisane zbiera na hotelik...... Bo takie było założenie wątku , że szukamy pomocy w formie ogłoszeń i domu stałego - zwłaszcza że miał być transport innego psiaka z Kozienic do Krakowa, więc jeśli by sie znalazł domek dla Rudiego to byłby się zabrał niejako po drodze. Ale potem zaczęło się zainteresowanie pieskiem i dlatego zmieniłam tytuł, ale ja nie podejmę sie odpowiedzialności za pieska, bo po prostu nie mam takich możliwości aby potem dopłacać za niego, przykro mi :(. asiuniab napisał(a):mogę wspomóc 10 zł stałej jeśli sytuacja psiaka się wyjaśni kto i jak i gdzie:( Dziękujemy, i jak coś to będziemy pamiętać. Quote
zerojeden Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 mysza 1 napisał(a):Dla Lando załatwiłam płatny Dt i też nie za bardzo z deklaracjami... Widzę, że zbiórka tylko na Rudiego a Lando tak samo potrzebuje kasy. Koszt domowego dt 200 zł plus karma. Czyli trzeba liczyć 300zł... rozumiem że to 200zł to opłata za opiekę tylko, a w razie wu weta też trzeba będzie opłacić? Quote
Onaa Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 mysza 1 napisał(a):Dla Lando załatwiłam płatny Dt i też nie za bardzo z deklaracjami... Widzę, że zbiórka tylko na Rudiego a Lando tak samo potrzebuje kasy. Koszt domowego dt 200 zł plus karma. ps. Jola i Ola nie są z Kozienic, dojeżdżają tam. No tak, tylko że Lando ma zapewnioną przyszłość a przyszłosć Rudiego jest niepewna i raczej wychodzi na to że będą to RaDYsy. Czego oczekuje ten wątek ? Że znajdzie sie ktoś komu psiak zapadnie w serce i będzie miał możliwość wzięcia za niego odpowiedzialności. Quote
zerojeden Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 To chyba trzeba to napisać w tytule że szukacie osoby która się podejmie wyciągnięcia i opłacenia psa. Jak to Lando ma zapewnioną przyszłość jak hotelik jest tylko na miesiąc i nie ma wystarczających deklaracji ? Quote
Recommended Posts