Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 376
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na miesiąc mogę je przyjąć jak nic innego nie znajdziecie, ale tylko na miesiąc bo potem muszę mieć miejsce w budynku żeby na zimę po przesiedlać starsze psy i te z krotką sierścią.

Posted

Hałabajówka napisał(a):
Na miesiąc mogę je przyjąć jak nic innego nie znajdziecie, ale tylko na miesiąc bo potem muszę mieć miejsce w budynku żeby na zimę po przesiedlać starsze psy i te z krotką sierścią.

O to już mamy 2 miesiące.

Posted

edek napisał(a):
TZ nie będzie zadowolony dam dla Rudiego też 10 zł stałej.

mdk8 napisał(a):
stałej już nie mogę ale od czasu do czasu postaram się coś wyskrobać. Trzeba ratować staruszka.

Dziękuję :).

KTO weźmie na siebie odpowiedzialność za psiaka ?
Rudi prosi ...

Posted

Dziewczyny z Kozienic nie wezmą sobie na głowe kolejnego małoadopcyjnego psiaka a ja zakładałam watek tylko z opcją pomocy w ogłoszeniach :(.

Posted

Ale byla propozycja kogoś że może im kupić miesiąc czasu... więc o co w tym chodzi, bo już nie wiem za bardzo co i jak. Ktoś musi jakieś konkretne info podać ktoś kto jest blisko tych psów i wie co i jak z nimi jest na miejscu.

Posted

Jola i Ola są z Kozienic, i są na miejscu. Ale jak wyciągniemy psiaka, i umieścimy w hotelu, to kto będzie sie starał o pieniążki dla niego po dwóch miesiącach ? No ktoś kto weźmie odpowiedzialność za psiaka, bo wyciągnięcie psiaka to jedno ale potem kto będzie płacił za jego hotelikowanie ?
Zawsze ktoś jednak bierze na siebie jakiegoś psiaka, tak że w razie gdyby nie miał wystarczająco deklaracji czy zabrakło pieniędzy to on sie troszczy o pieniądze dla niego czy po prostu dopłaca od siebie.
Dla Rudiego nikogo takiego nie ma :(.

Posted

Trzeba rozsyłać wątek (po innych wątkach i na pw) i prosić o pomoc, bo raczej mało prawdopodobne, żeby na wątku, całkiem przypadkowo, pojawiło się tyle osób, żeby uzbierać deklaracje...Inaczej się niestety nie da, a czasu coraz mniej...:shake:

Posted

Dogo07 napisał(a):
Dziewczyny z Kozienic nie wezmą sobie na głowe kolejnego małoadopcyjnego psiaka a ja zakładałam watek tylko z opcją pomocy w ogłoszeniach :(.

Pierwszy raz się spotkałam z wątkiem, gdzie tylko chodzi o ogłoszenia. Po drugie tytuł jest mylący jest wyraźnie napisane zbiera na hotelik......

Posted

mdk8 napisał(a):
a Lando gdzie pojedzie i jaki koszt h.?

Dla Lando załatwiłam płatny Dt i też nie za bardzo z deklaracjami... Widzę, że zbiórka tylko na Rudiego a Lando tak samo potrzebuje kasy. Koszt domowego dt 200 zł plus karma.

ps. Jola i Ola nie są z Kozienic, dojeżdżają tam.

Posted

W takim układzie ten watek jest bez sensu.... skoro osoby które mają psa pod nosem i szukają dla niego czegoś lepszego niż schron nie są zaangażowane w wątek, osoba która pisze o psie na wątku tylko go ogłasza... to czego oczekujecie po tym wątku? Bo nie bardzo rozumiem zamysł w takim razie. Nie wiem jak mogę pomóc...bo co z tego że powysyłamy zaproszenia jak nie wiadomo o co tak naprawdę mamy prosić te nowe osoby.

Posted

mdk8 napisał(a):
a Lando gdzie pojedzie i jaki koszt h.?

Nie wiem. Dziewczyny chyba dopiero zastanawiają się, miały na myśli hotelik chyba w Białobrzegach za 380zł, ale może znajdą tańszy.

edek napisał(a):
Pierwszy raz się spotkałam z wątkiem, gdzie tylko chodzi o ogłoszenia. Po drugie tytuł jest mylący jest wyraźnie napisane zbiera na hotelik......

Bo takie było założenie wątku , że szukamy pomocy w formie ogłoszeń i domu stałego - zwłaszcza że miał być transport innego psiaka z Kozienic do Krakowa, więc jeśli by sie znalazł domek dla Rudiego to byłby się zabrał niejako po drodze.
Ale potem zaczęło się zainteresowanie pieskiem i dlatego zmieniłam tytuł, ale ja nie podejmę sie odpowiedzialności za pieska, bo po prostu nie mam takich możliwości aby potem dopłacać za niego, przykro mi :(.

asiuniab napisał(a):
mogę wspomóc 10 zł stałej jeśli sytuacja psiaka się wyjaśni kto i jak i gdzie:(

Dziękujemy, i jak coś to będziemy pamiętać.

Posted

mysza 1 napisał(a):
Dla Lando załatwiłam płatny Dt i też nie za bardzo z deklaracjami... Widzę, że zbiórka tylko na Rudiego a Lando tak samo potrzebuje kasy. Koszt domowego dt 200 zł plus karma.

Czyli trzeba liczyć 300zł... rozumiem że to 200zł to opłata za opiekę tylko, a w razie wu weta też trzeba będzie opłacić?

Posted

mysza 1 napisał(a):

ps. Jola i Ola nie są z Kozienic, dojeżdżają tam.

No tak, tylko że Lando ma zapewnioną przyszłość a przyszłosć Rudiego jest niepewna i raczej wychodzi na to że będą to RaDYsy.

Czego oczekuje ten wątek ?
Że znajdzie sie ktoś komu psiak zapadnie w serce i będzie miał możliwość wzięcia za niego odpowiedzialności.

Posted

To chyba trzeba to napisać w tytule że szukacie osoby która się podejmie wyciągnięcia i opłacenia psa.

Jak to Lando ma zapewnioną przyszłość jak hotelik jest tylko na miesiąc i nie ma wystarczających deklaracji ?