Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Beti-Buba napisał(a):
................To po co Pani robi NAM nadzieję skoro nie ma szans z Pani strony na adopcję??? Dziwne podejście.

To jest Nasza koleżanka - wolontariuszka i moje pytanie było by prostu taką ironią, także spokojnie :)
W schronisku był Dzień Otwarty i pewnie rodzice Oli przyjechali pooglądać "Nasze" psiaki :)

• Replies 411
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ania91sc napisał(a):
To jest Nasza koleżanka - wolontariuszka i moje pytanie było by prostu taką ironią, także spokojnie :)
W schronisku był Dzień Otwarty i pewnie rodzice Oli przyjechali pooglądać "Nasze" psiaki :)

Tak, dokładnie...ale czasami lepiej wgl nie pisac

Posted

Mura dzisiaj poszła na nieco krótszy spacer, bo tylko trochę ponad godzinny, teraz często, a raczej zazwyczaj tak będziemy mogli przyjeżdżać do schroniska w czwartki... Murka ma cieczkę więc koledzy spacerowi trochę się za Nią oglądali, myśleliśmy, że Murka może być już wysterylizowana ale okazało się, że nie, także będzie miała za jakiś czas zabieg sterylizacji. Oprócz tego, że była bardzo grzeczna jak zwykle to miała bardzo duży apetyt :)

Posted

Dzisiaj Murka poszła na spacer w towarzystwie Bugiego i Centka jednak dość szybko musieliśmy wracać do schroniska, gdyż przyjechali ludzie, którzy chcieli adoptować Bugisia. Murka znowu była jakaś taka smutna i jakby nieobecna :( Marcin mówił, że była bardzo grzeczna podczas "postoju" w schronisku i nawet nie popiskiwała jak to ona ma w zwyczaju, gdy się nudzi albo stresuje. Niestety dzisiaj zauważyłam u Murki guzka w okolicy sutka zgłosiłam to do Pani Ani, ma ją obejrzeć w poniedziałek, prawdopodobnie Mura pójdzie na sterylkę i wówczas weterynarz zobaczy co to za guzek, mam nadzieję, że to nic poważnego... Murcia tak bardzo bym chciała aby trafił Ci się NAJLEPSZY domek, bo naprawdę na to zasługujesz, jednak póki co cisza jak makiem zasiał... :(

Posted

[SIZE=4]UWAGA! WAŻNY APEL! Drodzy forumowicze w związku z odnotowanymi przypadkami wywozu psów z polskich schronisk do niemieckich organizacji zoofilskich proszę Was o złożenie swojego podpisu pod petycją mającą na celu ustawowe ograniczenie tego bulwersującego procederu. Proszę również o udostępnienie tej petycji jak największej ilości ludzi których dobro zwierząt leży na sercu. Adres strony z petycją: www.facebook.com/events/577232472367814/

Posted

Dzisiaj Marcin nie mógł przyjechać do Murki, bo miał popołudniową zmianę ale za to Magda wyszła z Nią na spacer :multi: Ja do schroniska też przyjechałam trochę spóźniona jednak podjeżdżając akurat natrafiłam na Magdę z Murką, która chyba ucieszyła się na mój widok :) Kochana z Niej suńka :) Na spacerze była baaaaardzo grzeczna nawet w ogóle nie popiskiwała i prawie nie wchodziła Magdzie pod nogi :D Czasem tylko trochę skręcała aby iść przy mnie :) Murka ma ponoć niegroźnego guzka, który zostanie usunięty podczas kwietniowej sterylizacji...Trzymam za to kciuki... Murka teraz ze względu na cieczkę będzie zamknięta w boksie, nie wiem jak ona to teraz zniesie skoro przez długi czas biegała z Centkiem wolno. Dziś też miała okazję poznać nowego kolegę Maxa, którego zaakceptowała bez problemu :) Miała też duży apetyty zjadła parówki, a było ich sporo ale oczywiście da Niej za mało :D W sobotę kolejny spacer... który to już Murki w schronisku??? :-(

Posted

Taak, "prawie nie wchodziła pod nogi":evil_lol: Trzeba było bardzo uważać wczoraj, żeby Murki nie zdeptać:D No i panna w środku zaproszona od razu wskoczyła na kanapę i zwinęła się w kłębek i tak leżała:)

Posted

Dzisiaj na spacerek Murcia udała się z Centkiem i kolegą Maxem :) Poszliśmy na długą wyprawę na Borki :) Murcia zawsze na spacerze jest grzeczna i nie sprawia żadych problemów, ale dzisiaj to przeszła samą siebie zachowywała się tak jakby jej w ogóle nie było, nawet w ogóle nie popiskiwała, a do tej pory zdarzało jej się to dość często :) Jedynie trochę pomruczała jak na zdjęciach musiała być przypięta do drzewa mimo tego, że stałam od niej kilka centymetrów dalej :D Oczywiście pieszczoch straszny, w zasadzie nie ma co więcej pisać, bo telefon nadal milczy :( a Mura tak samo się ciągle zachowuje (WZOROWO)!!!

Tutaj kilka zdjęć z dzisiaj :)

Posted

W czwartek i dzisiaj Murka była na spacerze z Marcinem, w czwartek w towarzystwie Centka, a dziś do towarzystwa dołączyła jeszcze Gapa, z którą Mura (ku naszemu zdziwieniu) od początku dogadywała się bez najmniejszych problemów. Murcia dzisiaj wyglądała jak zmokła kura, a raczej jeż, bo naprawdę jej sierść układała się tak dziwacznie, że przypominała jeża :D Poza tym standardowo była bardzo grzeczna co chyba nikogo już nie zdziwi :D Mam wrażenie jakby Mura trochę zgrubła :multi: No i znów jest wypuszczana na wybieg z Centkiem więc jest dużo bardziej wesoła :)

Posted

Patrycja* napisał(a):
Szkoda, że nie masz zdjęcia, bo to musiał być niezły widok Mura jako jeż :D

Naprawdę wyglądała komicznie ale niestety ręce tak zmarzły, a reszta była przemoczona, że nie było jak aparatu wyciągnąć...

Posted

Murka była dzisiaj na spacerku w towarzystwie Centka, a później do nich dołączyła także Gapa. Oczywiście była bardzo grzeczna, na spacerze zachowuje się tak jakby jej nie było. Kiedy dojechałam do schroniska to Murka na mój widok bardzo się ucieszyła :) Nową koleżankę Gape zupełnie ignoruje i nie ma najmniejszych problemów :) W ciągu tygodnia miałam kilka telefonów w sprawie DT dla naszych Fundacyjnych psiaków, za każdym razem kiedy wspominałam o Murze to słyszałam: "nieee, ona jest dla Nas za duża, niestety nie możemy sobie pozwolić na tak sporego psa...". Coś mi się wydaje, że będzie bardzo duuuuży problem aby Murce znaleźć DT albo najlepiej DS :( :( :( A to przecież taka kochana i bezproblemowa psinka...

Posted

Murcia dzisiaj poszła na bardzo długi spacer na Borki w towarzystwie Gapy i Centka - zgrana z nich paczka się zrobiła, można by rzec "piszczałek", bo cała trójka na spacerze popiskuje jak widzi psy za ogrodzeniem :D Ogólnie dzisiaj nie była dobra temperatura dla Mury, zdecydowanie była jej za gorąco i okropnie dyszała. Poza tym była bardzo grzeczna, chciała się głaskać no i tak jak ostatnio pisałam Mura zdecydowanie przytyła :) Teraz wygląda normalniej :) Kochany z Niej psiak jak tylko ma okazję to przytula się do ludzi i szuka z nimi kontaktu. Niestety zdjęcia słabe...