ania91sc Posted March 26, 2014 Author Posted March 26, 2014 Dzisiaj dostałam informację, że Murka była na sterylce, został wycięty także guzek - ponoć wszystko przebiegło prawidłowo, nie było na szczęście żadnych komplikacji :) Kasiu jak możesz dopisać na stronie schroniska, że Mura już jest wysterylizowana. Quote
ania91sc Posted March 26, 2014 Author Posted March 26, 2014 Aha i Kasiu jakbym mogła prosić jeszcze o zmianę zdjęcia na to: Quote
ania91sc Posted March 27, 2014 Author Posted March 27, 2014 maciaszek napisał(a):Dopisane, zmienione :). Dziękujemy bardzo :) A dziś Murka udała się na spacerek z Magdą, której ogromnie dziękujemy :loveu: Murcia poszła w towarzystwie Gapki, z którą się bardzo lubi, mało tego - Gapa jak dziś zobaczyła Murę to chciał się jej ogon urwać ze szczęścia :D Murka po zabiegu czuje się bardzo dobrze, na szczęście nic ją nie boli, naprawdę myślałam, że w jej wieku będzie gorzej ale (odpukać) jest okej :) Poza tym miała dziś OGROMNY apetyt, bo wczoraj chyba po zabiegu nie dostała jedzenia i była głodna na szczęście parówki przygotowałam i Magda Murkę dobrze nakarmiła :) Poza tym standardowo - chciała się tylko głaskać :D Tylko gdzie ten domek...??? Quote
Xxxxxxxxxxxx Posted March 29, 2014 Posted March 29, 2014 Czyżby dzisiaj Murki szczęśliwy dzień? Widziałam jak rozmawiacie z jakimiś ludźmi ;) Quote
ania91sc Posted March 29, 2014 Author Posted March 29, 2014 go|denk@! napisał(a):Czyżby dzisiaj Murki szczęśliwy dzień? Widziałam jak rozmawiacie z jakimiś ludźmi ;) A więc od początku... :) :) :) Dzisiaj przujechaliśmy do schronisska trochę wcześniej i usłyszeliśmy, że koło 10 mają przyjechać Państwo zobaczyć Murkę, bo już wczoraj byli w schronisku i się z Nią zapoznawali :) Myślałam, że będzie jak zawsze... No ale UDAŁO SIĘ!!! MURKA MA DOM i to na mój gust baaaaardzo dobry :) Państwo ponad trzy tygodnie temu pożegnali swojego ukochanego psiaka - Sabę i zdecydowali, że poszukają jakiegoś psiaka w schronisku (Saba była owczarkiem niemieckim) no i tak natrafili na naszą Murkę :) Państwo o wszystko mnie wypytali, opowiedzieli o swoim psiaku i sobie - mieszkają w Katowicach, oboje są już na emeryturze, uwielbiają spacery no i ponad wszystko kochają psiaki :) Oczywiście na początku trochę się obawiali Murki wieku i tego, że nie słyszy ale absolutnie ich to nie zraziło. Po prawie 1,5 godzinnym spacerku zadecydowali, że to już dziś Murka pojedzie z Nimi do domu :) Bardzo się cieszę, że w końcu Murce się udało i trafiła na tak dobrych ludzi :) Ma do dyspozycji kilka koców i legowisko po poprzednim psiaku, są też zabawki ale nie wiem, czy Murka zechce ich używać :) Będzie na gotowanym jedzonku i coś mi się wydaje, że szybko przytyje, bo Pani już narzekała, że widać jej wszystkie kości :D Murka była bardzo grzeczna i zachowywała się wzorowo podczas spacerku zapoznawczego, trochę tylko rozpaczała jak zostawiłam ją na trochę z Państwem sam na sam. Oczywiście pożegnanie nie było łatwe - troszkę się poryczałam... Jutro będę dzwonić do Państwa - mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i Murka będzie grzeczna w nowym domku. Naprawdę nie wierzę, że się udało!!! :) Quote
Xxxxxxxxxxxx Posted March 29, 2014 Posted March 29, 2014 No to super! Murka zasłużyła sobie na taki domek ;) Quote
madzia.uje93 Posted March 30, 2014 Posted March 30, 2014 Najlepsza wiadomość wczorajszego dnia!!!! Tak się cieszę, że Murka w końcu się doczekała i to domku idealnego dla niej:loveu: Quote
Patrycja* Posted March 30, 2014 Posted March 30, 2014 Jak super :D :D :D naprawdę wspaniała wiadomość! :) Quote
Beti-Buba Posted March 30, 2014 Posted March 30, 2014 Ale wiadomość! Tak BARDZO się cieszę ,że w końcu się suńce udało:lol:Mam nadzieję,że wszystko w nowym domku będzie w porządku. Trzymam kciuki i czekam na wieści:multi: Quote
ania91sc Posted March 30, 2014 Author Posted March 30, 2014 A więc dzisiaj dzwoniłam do Murki, póki co wszystko jak w najlepszym porządku, właściwie nie mogło być lepiej. Państwo są zachwyceni i zauroczeni Murką :) Od razu jak przyszła do domu to wszystko obwąchała i po chwili poszła spać do swojego posłania tak jak by była z Państwem od zawsze :) W nocy koło 24 zasygnalizowała, że musi wyjść na dwór. Jest bardzo grzeczna, wczoraj i dziś zaliczyła dłuższy spacerek z Panią i Panem :) Ponoć w domu większość czasu śpi ale chodzi za swoimi właścicielami jak cień, ponoć na spacerze wypatruje młodych ludzi i czasem do nich ciągnie. Póki co zajada tylko gotowane, suchego nawet nie tknęła. Zadzwonię znowu do Murki za parę dni. Quote
maciaszek Posted March 30, 2014 Posted March 30, 2014 :multi: :multi: :multi: Wspaniałe wieści :). Quote
Beti-Buba Posted April 6, 2014 Posted April 6, 2014 Hmm.....ależ jestem ciekawa CO TAM U MURKI.Pani Aniu-jakieś wieści dla ciekawskiej ciotki?;) Quote
ania91sc Posted April 6, 2014 Author Posted April 6, 2014 Póki co wszystko jak najbardziej OKEJ, Murka teraz nazywa się Sabcia, była już z 5 razy u weterynarza na wizytach kontrolnych i chyba została CAŁA przebadana - tak na wszelki wypadek :) Ponoć ma około 9 lat, jest póki co zdrowa, kał też w porządku. U weterynarza nasza Panna była bardzo grzeczna dała się dokładnie przebadać, także uszka... okazuje się, że Sabcia faktycznie niedosłyszy i po prostu tak ma. Państwo mówią, że jeśli głośniej ją zawołają to jednak słyszy :) Dogadała się z psiakiem od Państwa syna także mały york może ją odwiedzać :) Poza tym chodzi krok w krok za swoją Panią, codziennie ma zapewnione spacerki w tym jeden bardzo długi :) Także wszystko układa się fantastycznie :) Quote
choba Posted April 7, 2014 Posted April 7, 2014 Jak dobrze, że Murka znalazła w końcu domek - i to dobry :) Quote
Beti-Buba Posted April 7, 2014 Posted April 7, 2014 Wspaniałe wieści! Bardzo się cieszę, że w końcu Murce się poszczęściło:multi: Quote
Recommended Posts