Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj dostałam informację, że Murka była na sterylce, został wycięty także guzek - ponoć wszystko przebiegło prawidłowo, nie było na szczęście żadnych komplikacji :)
Kasiu jak możesz dopisać na stronie schroniska, że Mura już jest wysterylizowana.

• Replies 411
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

maciaszek napisał(a):
Dopisane, zmienione :).

Dziękujemy bardzo :)

A dziś Murka udała się na spacerek z Magdą, której ogromnie dziękujemy :loveu:
Murcia poszła w towarzystwie Gapki, z którą się bardzo lubi, mało tego - Gapa jak dziś zobaczyła Murę to chciał się jej ogon urwać ze szczęścia :D Murka po zabiegu czuje się bardzo dobrze, na szczęście nic ją nie boli, naprawdę myślałam, że w jej wieku będzie gorzej ale (odpukać) jest okej :) Poza tym miała dziś OGROMNY apetyt, bo wczoraj chyba po zabiegu nie dostała jedzenia i była głodna na szczęście parówki przygotowałam i Magda Murkę dobrze nakarmiła :) Poza tym standardowo - chciała się tylko głaskać :D
Tylko gdzie ten domek...???

Posted

go|denk@! napisał(a):
Czyżby dzisiaj Murki szczęśliwy dzień? Widziałam jak rozmawiacie z jakimiś ludźmi ;)

A więc od początku... :) :) :)

Dzisiaj przujechaliśmy do schronisska trochę wcześniej i usłyszeliśmy, że koło 10 mają przyjechać Państwo zobaczyć Murkę, bo już wczoraj byli w schronisku i się z Nią zapoznawali :) Myślałam, że będzie jak zawsze... No ale UDAŁO SIĘ!!! MURKA MA DOM i to na mój gust baaaaardzo dobry :) Państwo ponad trzy tygodnie temu pożegnali swojego ukochanego psiaka - Sabę i zdecydowali, że poszukają jakiegoś psiaka w schronisku (Saba była owczarkiem niemieckim) no i tak natrafili na naszą Murkę :) Państwo o wszystko mnie wypytali, opowiedzieli o swoim psiaku i sobie - mieszkają w Katowicach, oboje są już na emeryturze, uwielbiają spacery no i ponad wszystko kochają psiaki :) Oczywiście na początku trochę się obawiali Murki wieku i tego, że nie słyszy ale absolutnie ich to nie zraziło. Po prawie 1,5 godzinnym spacerku zadecydowali, że to już dziś Murka pojedzie z Nimi do domu :) Bardzo się cieszę, że w końcu Murce się udało i trafiła na tak dobrych ludzi :) Ma do dyspozycji kilka koców i legowisko po poprzednim psiaku, są też zabawki ale nie wiem, czy Murka zechce ich używać :) Będzie na gotowanym jedzonku i coś mi się wydaje, że szybko przytyje, bo Pani już narzekała, że widać jej wszystkie kości :D Murka była bardzo grzeczna i zachowywała się wzorowo podczas spacerku zapoznawczego, trochę tylko rozpaczała jak zostawiłam ją na trochę z Państwem sam na sam. Oczywiście pożegnanie nie było łatwe - troszkę się poryczałam...
Jutro będę dzwonić do Państwa - mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i Murka będzie grzeczna w nowym domku.

Naprawdę nie wierzę, że się udało!!! :)

Posted

Ale wiadomość! Tak BARDZO się cieszę ,że w końcu się suńce udało:lol:Mam nadzieję,że wszystko w nowym domku będzie w porządku. Trzymam kciuki i czekam na wieści:multi:

Posted

A więc dzisiaj dzwoniłam do Murki, póki co wszystko jak w najlepszym porządku, właściwie nie mogło być lepiej. Państwo są zachwyceni i zauroczeni Murką :) Od razu jak przyszła do domu to wszystko obwąchała i po chwili poszła spać do swojego posłania tak jak by była z Państwem od zawsze :) W nocy koło 24 zasygnalizowała, że musi wyjść na dwór. Jest bardzo grzeczna, wczoraj i dziś zaliczyła dłuższy spacerek z Panią i Panem :) Ponoć w domu większość czasu śpi ale chodzi za swoimi właścicielami jak cień, ponoć na spacerze wypatruje młodych ludzi i czasem do nich ciągnie. Póki co zajada tylko gotowane, suchego nawet nie tknęła.
Zadzwonię znowu do Murki za parę dni.

Posted

Póki co wszystko jak najbardziej OKEJ, Murka teraz nazywa się Sabcia, była już z 5 razy u weterynarza na wizytach kontrolnych i chyba została CAŁA przebadana - tak na wszelki wypadek :) Ponoć ma około 9 lat, jest póki co zdrowa, kał też w porządku. U weterynarza nasza Panna była bardzo grzeczna dała się dokładnie przebadać, także uszka... okazuje się, że Sabcia faktycznie niedosłyszy i po prostu tak ma. Państwo mówią, że jeśli głośniej ją zawołają to jednak słyszy :) Dogadała się z psiakiem od Państwa syna także mały york może ją odwiedzać :) Poza tym chodzi krok w krok za swoją Panią, codziennie ma zapewnione spacerki w tym jeden bardzo długi :) Także wszystko układa się fantastycznie :)