Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 411
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Piękna Murka na pięknych Alowych fotkach :) Wracam jeszcze do przeczuć Ania - trzymaj się ich i nigdy nie myśl, że jesteś przewrażliwiona! To jest bardzo ważne narzędzie wolontariusza - taki radar, niestety dla psów nie każdy go ma. Bardzo dobrze, że Pan nie przyjechał.

Posted

Dzisiaj Murka poszła w końcu na spacerek z Marcinem :) Jednak podczas spacerku ciągle i za wszelką cenę chciała iść do mnie i iść obok mnie aż Marcin czasem na Nią się wkurzał, bo ciągnęła mocno i ciągle się "darła" :D A jaka była tragedia jak odeszliśmy z Bugim dalej :) Coś mi się wydaje, że Murka jak trafi do domu i będzie musiała zostawać sama to może być problem... bo ona strasznie się przyzwyczaja do człowieka i ciężko jej się z nim rozstać :( Poza tym spacer minął jak zwykle - jedynie Murce nie za bardzo spodobała się Doris i Tośka ale za to do Bugiego nic nie ma :evil_lol:

Posted

[quote name='madzia.uje93']Coś to podejrzanie, że nie spodobały Jej się akurat Tośka i Doris, a Bugi tak:evil_lol:[/QUOTE]

Chyba ten jeden wspólny spacer tak na Nich wpłynął :D

Posted

Murka poszła dzisiaj znowu z Marcinem na spacerek ale tylko w towarzystwie moim i Bugiego tym razem :) Niestety dzisiaj była wyjątkowo smutna :( Tak mi jej szkoda było, ciągle miała takie smutne, błagające oczka :( Podczas spaceru jak Marcin z Nią oddalał się na parę metrów to strasznie skomlała i patrzyła w Naszą stronę. Niestety dzisiaj Murkę męczyła biegunka, a ostatnio było już dobrze... Jedynie pokazywała siłę jak widziała psy za ogrodzeniem te w okolicach Borek :) Niestety dziś miałam okazję zobaczyć też jak Mura reaguje na odwiedzających ludzi w schronisku... na jej nieszczęście bardzo szczeka i to tak nie za przyjemnie, pytałam Pani Ani i mówiła, że zawsze tak robi... Także za kratami nie wygląda na takiego przytulaka jakim jest w rzeczywistości.
Aha Mura pięknie wykonuje komendę: siad, łapa, waruj :)
Mamy dwa zdjęcia Ali i kilka moich z dzisiaj :)

Posted

Może Murka jest jednym z tych psów, które mają marne szanse na adopcję przez ludzi, którzy po prostu oglądają psy w schronisku... Takim na pewno jest w ogóle dużo trudniej znaleźć dom, ale na pewno się w końcu uda :)

Posted

[quote name='choba']Może Murka jest jednym z tych psów, które mają marne szanse na adopcję przez ludzi, którzy po prostu oglądają psy w schronisku... Takim na pewno jest w ogóle dużo trudniej znaleźć dom, ale na pewno się w końcu uda :)[/QUOTE]

Niestety chyba masz rację :(
Najlepiej jakby ktoś Ją wypatrzył z ogłoszeń albo ze strony schronisku i się w Niej zakochał po opisie i zdjęciach...

Posted

Tak byłoby najlepiej żeby ktoś ją wypatrzył i zadzwonił po więcej detali. Szczerze ja nie rozumiem ludzi, którzy przychodzą i oglądają psiaki w klatkach. Jak oni mogą się zdecydować którego zabrać? Ja bym pewnie zabrała pierwszego, którego bym w ten sposób zobaczyła. Nie potrafiłabym tak chodzić i wybierać jak one siedzą za kratami i nie są sobą :(.

Posted

[quote name='MagdaB']Tak byłoby najlepiej żeby ktoś ją wypatrzył i zadzwonił po więcej detali. Szczerze ja nie rozumiem ludzi, którzy przychodzą i oglądają psiaki w klatkach. Jak oni mogą się zdecydować którego zabrać? Ja bym pewnie zabrała pierwszego, którego bym w ten sposób zobaczyła. Nie potrafiłabym tak chodzić i wybierać jak one siedzą za kratami i nie są sobą :(.[/QUOTE]
Właśnie też się nad tym zawsze zastanawiałam...
Ale niestety ludzie myślą, że jak pies w boksie szczeka to jest zapewne groźny i dobry do pilnowania...

Posted

Murka dzisiaj zaliczyła spacerek ze mną, bo Marcin niestety nie dał rady przyjechać.
Poszłyśmy na spacerek najpierw same - Mura na początku była strasznie wesoła, rozbrykana i taka radosna aż miło się na Nią patrzyło :) Oprócz tego, że była taka radosna to wszystko ją interesowało na spacerze, wszystko chciała obwąchać i nawet leciutko ciągnęła na smyczy ale oczywiście to trwało bardzo krótko, potem już tylko chciała się głaskać i chodziła przy nodze :) Później dołączyła do Nas Tośka razem z Magdą i myślałam, że to Murka zacznie ale było odwrotnie :D A Mura o dziwo nawet nie odwarknęła :) Miała bardzo duży apetyt i jak tylko sięgałam do kieszeni po parówki to Mura robiła oczy jak 5 złoty (tak śmiesznie to wyglądało :D), poćwiczyłyśmy też trochę komendy, które Mura pięknie wykonywała. Do boksu wracała bardzo smutna :( :( :(
Kiedy Ona w końcu znajdzie ten wymarzony domek???

Posted

Naprawdę zupełnie inaczej zachowuje się jak jest z kimś innym na spacerze... zresztą jeden z pracowników mówił mi, że Mura raczej przyzwyczaja się do jednej osoby, bo do nich do tej pory jest tak obojętnie nastawiona...

Posted

Dzisiaj Mura była już z Marcinem na spacerze, a dodatkowo w powiększonym składzie gdyż oprócz Bugiego, Tośki towarzyszyła także Lena :) Niestety tak jak się spodziewaliśmy Mura nie za bardzo polubiła Lenkę od razu pokazała jej zęby i na spacerze uczyniła to jeszcze kilka razy, jednak muszę powiedzieć, że ona wie, że źle robi, bo jak Marcin dał jej reprymendę to od razu kuliła ogon i pięknie przepraszała łapką :) Poza tym była bardzo grzeczna, pod koniec nawet już starała się tolerować Lenę i starała się nie zwracać na Nią uwagi :) Muszę powiedzieć, że dzisiaj tylko na początku troszkę za mną popiszczała ale potem bardzo grzecznie szła z Marcinem i za bardzo się nie odwracała :) Spacerek skończyliśmy pół godziny wcześniej niż zwykle ale myślę, że i tak Murka się wyspacerowała, bo Borki przeszliśmy dookoła :) Oczywiście na koniec dostała parówki do boksu, które raz dwa zniknęły :)
Zdjęć niestety nie mamy, bo ciężko byłoby je zrobić :D