Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aniu Mura jest w takim wieku, że zrobiłabym jej badania krwi, najlepiej profil geriatryczny bo najtaniej wychodzi a jest tam badanie trzustki, wątroby, nerek, morfologia

Pies nam nie powie, że go boli, popiskiwanie może być spowodowane tęsknotą, ale również np. bólem stawów

Poproś o możliwość zabrania Mury na badania, Piotrek ma moją kartę płatniczą fundacyjną i załatwi płatność, Ty jedynie byś musiała podwieźć sunię na badanie krwi na czczo, w schronisku powinni pozwolić, choc mogą się burzyć że nie u Czogały, to jakoś to zrób politycznie...

Może zabrałabyś też Ewelinę i Almę - ona tez ma swoje latka???

• Replies 411
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mura jak to Mura na sobotnim spacerze zachowywała się wzorowo, jest taka grzeczna, że nadziwić się nie mogę :)
Wczoraj miała jakby lepszy humor i nawet merdała czasem ogonkiem :) Apetyt dopisywał, na Centka nie zwraca uwagi, woli po prostu schodzić mu z drogi. Mura wczoraj chodziła na smyczy flexi 5 m, ale jej ewidentnie nie jest potrzebny tak duży, metrowy zapas smyczy, bo i tak chodzi cały czas przy nodze. Do boksu Mura wraca bez problemu ale zawsze patrzy tymi smutnymi oczami jak odchodzimy :( Wczoraj miała też okazję pochodzić trochę ze mną i z Marcinem także w sumie tak jak pisaliście dużej różnicy jej zmiana opiekuna nie robi :D

Mamy kilka kiepskich zdjęć :D

Posted

Kolejny spacer za nami :) Mura jak zwykle bardzo grzeczna, idealnie się sprawuje. Nie ma z nią żadnych problemów. Dzisiaj Pani Ania też stwierdziła, że Mura niedosłyszy także jakbyś Kasiu mogła dodać adnotację w jej opisie. Myślę, że dla Mury idealnie by było jakby trafiła do starszych ludzi, którzy byli by cały czas w domu i mogli się nią zajmować albo po prostu być przy niej, bo najbardziej lubi leżeć przy opiekunie i się głaskać, wówczas jest taka szczęśliwa :) Na szczęście dało się dziś zauważyć też radość na jej pyszczku po wyjściu z boksu, ewidentnie się ucieszyła, że może iść na spacer i spędzić czas z ludźmi :) Mura nie bardzo chce jeść smakołyki z ręki, chyba nie jest tego nauczona, bo jak dostała na koniec wszystko do boksu to od razu zjadła.

Posted

Murka, czy też Kurka(:eviltong:) jest kochanym psiakiem:D Taki wielki pieszczoch z niej i troszkę gaduła taka:p

ania91sc napisał(a):
Mura nie bardzo chce jeść smakołyki z ręki, chyba nie jest tego nauczona, bo jak dostała na koniec wszystko do boksu to od razu zjadła.

Eeee opowiadasz, dziś jak zostało mi trochę parówek pod koniec to dałam Murce i ładnie zjadała z ręki:D

Posted

Dzisiaj Mura zachowywała się jak nie Mura :) Była bardzo radosna, ani razu nie dało się zauważyć na jej pyszczku smutku. Nie wiem, czy się pogodziła z losem :( czy po prostu tak polubiła Marcina, bo muszę Wam powiedzieć, że dziś jak mi ją na chwilę "przekazał" to ciągnęła przeokropnie w jego kierunku :) Apetyt dopisywałam jedynie w boksie, bo z ręki jadła tak jakby od niechcenia. Niestety w dalszym ciągu telefon milczy - nikt Murą nie jest zainteresowany...

Posted

Kolejny spacer za Murką :) Tym razem odebył się w większym towarzystwie. Murze na spacerze towarzyszył Centek, Sansa i Fifi :) Tyle, że Mura nie zwracała na nich większej uwagi tzn. jak psy sobie idą obok niej i nie zaczepiają to nie ma zgrzytów. Zauważyliśmy, że podczas przerw Mura bardzo się "nakręca" na głaskania i przytulanie wówczas zaczyna trochę głośniej popiskiwać i czasem zdarza jej się skoczyć na człowieka. Wydaje mi się, że jej po prostu brakuje kogoś, kto mógłby ją wypieścić :) Muszę powiedzieć, że Murze ciężko jest zrobić jakieś zdjęcie, bo ciągle się kręci. Na spacerku jak zawsze zachowuje się wzorowo więc nie będę pisać już o tym jak to ona pięknie chodzi na smyczy :D :D :D

No, a tu kilka zdjątek :)

Posted

Podnoszę Sunieczkę..Jest taka kochana..Będę mocno trzymać kciuki za domeczek dla niej..JUż czas najwyższy żeby trafiła na swojego ludzia i miała go tylko dla sziebie...Hopaj Niuniu !

Posted

[quote name='BasiaD']Podnoszę Sunieczkę..Jest taka kochana..Będę mocno trzymać kciuki za domeczek dla niej..JUż czas najwyższy żeby trafiła na swojego ludzia i miała go tylko dla sziebie...Hopaj Niuniu ![/QUOTE]
Witamy serdecznie na wątku Murki :)
Dziękujemy bardzo za przybycie :)