izek77 Posted August 23, 2013 Posted August 23, 2013 Sama nie wiem od czego zacząć. Miś,kawał chłopa adoptowany z naszego schroniska w czerwcu 2011r,nie miałyśmy żadnych info że coś nie halo ,do środy 21.08.2013. Przechodząc przez schronisko w jednym z kojców zobaczyłam,ogromne słaniające się na łapach nieszczęście,i Iwonę głaskającą ogromny łeb który szukał jej kolan by się móc tam położyć. Pokazała mi jego zdjęcia z przed 2 lat,gdy zobaczyłam te foty powiedziałam wkręcasz mnie to nie może być ten sam psiak,a jednak.... Miś to wrak psa,obdarty z godności ale cały czas z miłością w smutnych oczach. Chłopak to skóra powleczona dredami,nikt nie dbał NIKT. Chłopak nie je a pochłania,po spacerku szedł grzecznie do kojca tylko chłopakowi się coś pozajączkowało polazł do kojca w którym przebywał 2 lata temu oj zdziwił sie bardzo bo ten był już zajęty. Miś absolutnie nie do kojca,Miś nie nadaje się do stróżowania,to jego trzeba pilnować i oddać to co ten pies dał nam Ludziom. Nigdy nie zrozumiem ludzi,którzy potrafią zrobić coś takiego. Wspaniały,łagodny duży MIŚ szuka domu na zawsze. Kontakt Iza 510 250 970 Quote
izek77 Posted August 23, 2013 Author Posted August 23, 2013 Przepraszam że tak powiem;ALE JAK KUR... MOŻNA, jak ? Quote
Ada-jeje Posted August 23, 2013 Posted August 23, 2013 To jest efekt, braku wizyt poadopcyjnych wydawanych zwierzat nawet z schroniska. Wiem ze latwo powiedziec i napisac trudniej o wykonanie biorac pod uwage ze ludzi zatrudnionych w schronisku jak na lekarstwo. Przydalo by sie typa pod sad oddac za znecanie sie nad zwierzetami, moze wlasnie tym sposobem czegos ludzi sie nauczy. Odebranie psa bez pociagniecia ludzi do odpowiedzialnosci nigdy ich niczego nie nauczymy, zawsze beda bezkarni i wezma kolejnego psa, a powinno sie domagac przed sadem zakazu posiadania zwierzat bo ta mozliwosc juz jest zgodnie z nowelka ustawy. Quote
shanti Posted August 23, 2013 Posted August 23, 2013 Ado to wszystko prawda, ale dopóki na policji będę słyszeć że zagłodzenie to nie znęcanie i tym podobne bzdury, nie ma możliwości karania ludzi. Ja zgłaszam, po czym sprawa jest umarzana i nawet nikt nas nie powiadomi o finale. Nie ma społecznego potępienia za takie traktowanie psów a ludzie myślący inaczej są postrzegani jak kosmici. Cóż my możemy, jak służby powołane do ścigania przestępstw nie widzą w znęcaniu się znamion przestępstwa? A afera z bigielką, bo nie chciałam dać do kojca? I tak poszła, bo się facet uparł i nie ma bata. Quote
Ada-jeje Posted August 23, 2013 Posted August 23, 2013 shanti napisał(a):Ado to wszystko prawda, ale dopóki na policji będę słyszeć że zagłodzenie to nie znęcanie i tym podobne bzdury, nie ma możliwości karania ludzi. Ja zgłaszam, po czym sprawa jest umarzana i nawet nikt nas nie powiadomi o finale. Nie ma społecznego potępienia za takie traktowanie psów a ludzie myślący inaczej są postrzegani jak kosmici. Cóż my możemy, jak służby powołane do ścigania przestępstw nie widzą w znęcaniu się znamion przestępstwa? A afera z bigielką, bo nie chciałam dać do kojca? I tak poszła, bo się facet uparł i nie ma bata. Ja chetnie pomoge, nie dostajesz powiadomienia o umorzeniu sprawy, bo nie zglaszasz podczas przesluchania ze chcesz wystepowac w charakterze pokrzywdzonej, bez tego ani Policja ani prokuratura nie ma obowiazku powiadamiania Cie. Do tej pory ja nigdy nie podpisalam swoich zeznan bez napisania tego zdania podczas skladania zeznan. Na przyszlosc pmietaj prosze o tym. Wtedy masz prawo wgladu do akt, i do odwolania umorzonej sprawy. Quote
izek77 Posted August 24, 2013 Author Posted August 24, 2013 Jutro nowe foty,i ruszy się z ogłoszeniami dla Misiaczka. Niby 2 osoby pytały się o chłopaka,ale zawsze jest to ale.... Osobiście już doczekać się jutra nie potrafię,idziemy sobie z Niedzwiedziem na spacerek:) Może to będzie bezczelne ale ja nikogo prosić o dom nie będę,szukamy domu który zasługuje na Misia. Quote
Ada-jeje Posted August 24, 2013 Posted August 24, 2013 jeszcze wroce do postu shanti, rozumiem ze beagel jest wydany do kojca na polecenie dyrektora, pomimo ze Monika chciala go zabrac w inne miejsce. Quote
Dana i Muszkieterowie Posted August 24, 2013 Posted August 24, 2013 izek77 napisał(a):Jutro nowe foty,i ruszy się z ogłoszeniami dla Misiaczka. Niby 2 osoby pytały się o chłopaka,ale zawsze jest to ale.... Osobiście już doczekać się jutra nie potrafię,idziemy sobie z Niedzwiedziem na spacerek:) Może to będzie bezczelne ale ja nikogo prosić o dom nie będę,szukamy domu który zasługuje na Misia. Zapisuję sobie pięknego Misia. Komentarz na temat właścicieli :shake:. Proszę Was, nie wydajcie już Misia w takie nieodpowiednie ręce... Bardzo proszę o takie pełne fotki piesia, aby był widoczny w całości :lol:. Izek77, ten skrzywdzony pies https://sphotos-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/1234620_228775750607708_569997148_n.jpg musi już teraz mieć taki super dom już na zawsze :thumbs:. Quote
izek77 Posted August 24, 2013 Author Posted August 24, 2013 Jutro jadę do chłopaka obiecuję że foty będą :) a dziś jeszcze takie. Quote
shanti Posted August 25, 2013 Posted August 25, 2013 Ada-jeje napisał(a):jeszcze wroce do postu shanti, rozumiem ze beagel jest wydany do kojca na polecenie dyrektora, pomimo ze Monika chciala go zabrac w inne miejsce. Tak to mniej więcej było. Podobno nie mamy na razie prawa nikomu odmówić adopcji psa w/g tego regulaminu, który obowiązuje. Dlatego zaproponowałam zmiany, posłałam do dyr, on zaakceptował dopisał jeszcze swoje punkty i czekamy na wcielenie go w życie. Quote
Dana i Muszkieterowie Posted August 25, 2013 Posted August 25, 2013 Izek, dziękuję za zdjęcia :lol:. Różnica ewidentna: tak było https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1186265_228774617274488_1547892352_n.jpg, a tak jest teraz https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1175080_552808811422400_390343134_n.jpg :-(. Misiu, odżyjesz pod opieką dziewczyn :thumbs:. Quote
Ada-jeje Posted August 25, 2013 Posted August 25, 2013 shanti napisał(a):Tak to mniej więcej było. Podobno nie mamy na razie prawa nikomu odmówić adopcji psa w/g tego regulaminu, który obowiązuje. Dlatego zaproponowałam zmiany, posłałam do dyr, on zaakceptował dopisał jeszcze swoje punkty i czekamy na wcielenie go w życie. postaram sie odwalic jakies pismo, w ktorym zaznacze ze jesli sie okaze ze pies zostal wydany bezmyslnie, tylko dla pozbycia sie go z schroniska i dojdzie do znecania sie nad zwierzetami u nowego wlasciciela to rowniez bedzie pociagnieta do odpowiedzialnosci dyrekcja schroniska, ktora wydala psa bez kontroli poadopcyjnej. Do wydawania zwierzat krotkowlosych bez podszerstka do kojcow, to nic innego jak znecanie sie nad zwierzetami i nie musi byc napisane tego w ustawie, bo ustawa to nie recepta. Skoro podjeli sie prowadzenia schroniska i nie maja wiedzy o zwierzetach i ich potrzebach to czas najwyzszy zeby sie doszkolil lub pozwolil decydowac o tym pracownikom ktorzy to pojecie maja. Quote
Handzia55 Posted August 25, 2013 Posted August 25, 2013 Dramat ale teraz pies jest bezpieczny. A tu zapadł wyrok:placz: http://www.dogomania.pl/forum/threads/246536-Zapad%C5%82-wyrok-Mi%C5%9Bka-ma-6-dni-na-znalezienie-nowego-domu-%28 Quote
Onaa Posted August 25, 2013 Posted August 25, 2013 dana napisał(a):Izek, dziękuję za zdjęcia :lol:. Różnica ewidentna: tak było https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1186265_228774617274488_1547892352_n.jpg, a tak jest teraz https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1175080_552808811422400_390343134_n.jpg :-(. Misiu, odżyjesz pod opieką dziewczyn :thumbs:. Jak dwa lata psa w "domu" potrafiły zniszczyć psa :( :( :(. Quote
izek77 Posted August 25, 2013 Author Posted August 25, 2013 Laski powiem krótko ...Misior to dżentelmen i 200% chłop zobaczcie jak sie wyprostował jak Frotę zobaczył aż w małym szoku byłam ...Iwonka wyczesała chłopaka bo mieciutki był Quote
izek77 Posted August 25, 2013 Author Posted August 25, 2013 Chłopak w schronie odżył.....cholera jakie to smutne Quote
Ada-jeje Posted August 25, 2013 Posted August 25, 2013 jak to sie stalo ze pies znalazl sie po dwoch latach w schronisku? Quote
monika55 Posted August 26, 2013 Posted August 26, 2013 Wiesz ada ani pomóc nie można w wizytach Po/A. Quote
izek77 Posted August 27, 2013 Author Posted August 27, 2013 Miałam tam być dziś ale nie wyrobię się autobusem ,mam kolejną rozmowę o pracę ALE JUTRO WYCZOCHRAM CHŁOPAKA Quote
elik Posted October 17, 2013 Posted October 17, 2013 O rany i co z przystojniakiem ?? Taki wzruszająco-dramatyczny początek i cisza ???? Quote
monika55 Posted October 17, 2013 Posted October 17, 2013 Poszedł do domu. Adopcja schroniskowa. Quote
Recommended Posts