Kar0la Posted May 19, 2007 Author Posted May 19, 2007 Tak mi się wydaje, że około 6 miesięcy, bo tak podobno wychodzą zęby stałe. No, ale dokładnie to musiałby określić wet. Quote
AnkaG Posted May 19, 2007 Posted May 19, 2007 Suki miniatur dostają pierwszą cieczkę pomiedzy 6 a 8 m-cem życia. Nie powinno się sterylizowac przed pierwszą cieczką ze względu na sprawy hormonalne (z tego co słyczałam bo moje suki nie są wysterylizowane). Quote
Helga&Ares Posted May 19, 2007 Posted May 19, 2007 Już sobie wyobrażam, jak razem idziemy na spacerek, razem w trójkę, czyli ja Czaruś(zwany przez mamę Bubu;)) i moje maleństwo Buba, tak bardzo chciałabym ją przygarnąć... Słyszałam, że przy pierwszej cieczce trudno jest pokryć suczki czy top prawda? Bo w sumie musiała by przejść tą cieczkę raz i musiałabym ją uchronić przed panem psem. Proszę o więcej info na ten temat Quote
AnkaG Posted May 19, 2007 Posted May 19, 2007 Myślę, że już przy pierwszej cieczce moze zajsc ... :shake: Quote
Helga&Ares Posted May 19, 2007 Posted May 19, 2007 tak, zdaję sobie z tego sprawę... ale myślę że jakoś byśmy przez to przeszli Quote
Neris Posted May 19, 2007 Posted May 19, 2007 Niestety ale do skutecznego krycia może dojść już przy pierwszej cieczce... Quote
Helga&Ares Posted May 19, 2007 Posted May 19, 2007 a powiedzcie, jak miała bym ją uchronić przed ciążą? podczas 1 -szej cieczki? Quote
Helga&Ares Posted May 19, 2007 Posted May 19, 2007 czy ktoś z Was słyszał o sterylizacji przed pierwszą cieczką? to teraz niby najlepszy termin na sterylkę...? Quote
Helga&Ares Posted May 19, 2007 Posted May 19, 2007 więcej z wątku, do którego link podesłała mi AnkaG: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=56686 Quote
Kar0la Posted May 20, 2007 Author Posted May 20, 2007 Helga_psiaki napisał(a):czy ktoś z Was słyszał o sterylizacji przed pierwszą cieczką? to teraz niby najlepszy termin na sterylkę...? Ja pytałam wczoraj o to weta. Podobno sterylizować najlepiej po pierwszej cieczce. Quote
Helga&Ares Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 myślę, że jakoś byśmy przetrwali tą cieczkę, ubrałabym jej majciochy;) słyszałam też o spray "ukrywającym" ten charakterystyczny zapach. Quote
Helga&Ares Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 właśnie zadzwoniłam do weta, dowiedziałam się, że sterylizacja suczki przed 1 cieczką jest dobrym wyjściem. Mówi się, że taka sterylka hamuje wzrost suki, ale to ponoć nie prawda... sama już nie wiem jak to do końca jest, jedni mówią tak, jedni tak:shake: zobaczymy, co powie wet AnkiG:roll: Quote
Helga&Ares Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Kar0la napisał(a):Póki co czekamy do poniedziałku na decyzję potencjalnego domku... a który to? u Goni? Quote
Helga&Ares Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 kiedy najlepiej wysterylizować suczkę? Zdanie wet. Artura Dobrzyńskiego: AD:W zasadzie nie ma to większego znaczenia. Jednak mimo wszystko chyba lepiej wysterylizować sunię po pierwszej cieczce. Pod warunkiem jednak, ze dochowamy 100% pewności , ze podczas tej pierwszej cieczki sunia zostanie dopilnowana Quote
kaLOlina Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 wlasni8e wlasnie czekamy...helga tez moglaby ja przyjac:) ostatnio Bianka1 maial problem-suczka na DT dostala u niej cieczki i jej pies oszalal...ale ala rade-majciochy izolacja...a teraz jej piechu jako typowy kundelek-wykastrowany;) hie hie hie Quote
Helga&Ares Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 tak czytałam w necie właśnie o tych majciochach, ponoć dobry sposób, ja teraz wszystko robię pod kątem suńki...czuję, że jest moja...ze będzie moja;) Quote
auraa Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Ja na razie zadeklarowałam tymczas ale to zawsze nigdy nic nie wiadomo.;) Mam 2 wykastrowane małe pieski i 2 koty. kocurek też wykastrowany w razie co:evil_lol: Quote
Helga&Ares Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 aha. Auraa a kiedy suńka do Ciebie ma trafić na tymczas? Jestes z Warszawy? Quote
auraa Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 nic nie wiem. Zaproponowałam dom i czekam na rozwój sytuacji. Quote
Recommended Posts