Jump to content
Dogomania

Buba - Sznaucerowata kruszynka, zdj. str. 7,8. MA DOM!!!

Recommended Posts

• Replies 216
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W razie czego domek mogę dac. Córka zdaje maturę więc siedzi w domu. Moje psy cały czas szaleją i jesteśmy przyzwyczajeni;)

Posted

Ja cały czas mówię o tymczasie. Ale jej na pewno nie wyrzucę. Sunia musi znaleźć dobry domek. Jest w niej tyle radosci i ufności do człowieka. :lol:

Posted

Miniatury rosną praktycznie do pierwszej cieczki tj. do 6 -8 m-ca życia.

To co napisałaś wielkośc 37 cm (mierzy się kłębie tj. zaraz za szyją) odpowiada wzrostowi miniatury (ja mam takie pomiędzy 35 a 38 cm).

Znaczenia - prawidłowe wszystkie. To umaszczenie to czarno-srebrne.
Głowa typowa dla sznaucera. Ogon normalny niekopiowany. Teraz się już niekopiuje i różnie sznupki noszą.
Uszy trochę źle nosi ale to często spotykane.

Jeśli się ją porządnie ostrzyże (teraz to opitolona za przeproszeniem) to ładna sunia z niej będzie.
Zwłaszcza dobrze wytrymuje - to futro nie będzie tak sterczało na wszystkie strony.

To samo miałam z Nuką - po dobrym wytrymowaniu normalnie już wygląda. Broda odrosła.

Posted

Koniec dyskusji;) Sunia jedzie do mnie. A wy szukacie jej najlepszego domku pod słońcem. Tylko takiego,żeby się po jakimś czasie nie rozmyślili, tak jak w wątku "prawie" sznaucerki w Krakowie. Nie umiem wpisywac linku:oops: Dziewczyny proszę chociaż na tym wątku bez dogryzania:p

Posted

Gonia wyjasnij mi cos bo nie rozumiem, odwiozlas do schroniska mlodego kundelka bo twoj pies "sie z nim nie dogadywal" i wlascicielka domu w ktorym mieszkasz nie zgodzila sie na kolejnego psa. masz male dziecko, kota, psa w tej chwili walczysz o kolejnego psa ale jakie warunki mozesz mu zapewnic????? takie ze dasz dogomaniakom czas do wieczora bo pies nie bedzie mogl zostac jednak u ciebie? ja tez chetnie bym brala wszystkie bidy z dogomanii ale czasem trzeba liczyc sily na zamiary.......
poza tym w innej twojej wypowiedzi przeczytalam ze brak ci kasy na leczenie chyba kotka ktorego chcesz wziac a za co utrzymasz kolejnego psa??????

Posted

Takie trymowanie to chyba psi fryzjer wykonuje? Na moim osiedlu sa pięknie wystrztrzone sznaucerki nawet dziś się nimi zachwycałam:lol:

Posted

Sznaucer wymaga pielęgnacji szaty. A to kosztuje.

I powinien to robic ktoś kto ma doświadczenie - i w trymowaniu i w prawidłowym strzyżeniu. Ja swoich sama nie strzygę. Trochę trymuje ale zasadniczo to robi moja fryzjerka.

Buba tak jak pisałam jest fatalnie oskubana.

Szkoda, ze Neris nie ma telefonu do pani. Bo ona miała sznaucery. :roll:

Posted

Ja swoje szczotki sama trymuję i przygotowuję do wystaw, ale to trochę czasu zajmuje, no i parę razy dokładnie się przyglądałam jak to robi moja fryzjerka. Potem już z górki...

Posted

Zastanawiam się nad tą sznaucerką, mam już jednego sznupeczka, ale płci przeciwnej, więc sterylizacja konieczna . Czy suńka ma już cieczkę? Widzę po zdjęciu, że trzeba by ją pięknie obciąć i wytrymować, ale to wszystko się da zrobić. Na razie sprawa dobrego domku. Ja cały czas nad nią myślę, ale obawiam się tej cieczki, żeby nie została pokryta przez mojego psa, gdyby była już wysterylizowana to sprawa inaczej by wyglądała... Ale tak ogólnie to jest cudna:loveu: I tak jak Czaruś boi się zostawać sama w domu, a u nas prawie zawsze ktoś jest (ze względu na psa). Piękności...żeby jakiś pseudo jej nie wypatrzył:angryy::angryy: