Jump to content
Dogomania

Buba - Sznaucerowata kruszynka, zdj. str. 7,8. MA DOM!!!

Recommended Posts

Posted

Bubcia pojechała razem z koleżanką jamnisią. Mam nadzieję, że były grzeczne i że Anioł nie oszalał. :roll: Szczekanie Buby w samochodzie słychać było ulicę dalej...

• Replies 216
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

AnkaG napisał(a):
O kurcze, żeby chłop to wytrzymał ... :evil_lol:

Trzymam kciuki za domek Bubci.

Anioł jest boski :evil_lol:wytrzyma..gorzej z jamnisią:p

Posted

Dojechali, ale Bubcia po drodze szczekała i wyła.:question: Mało tego wymiotowała, załatwiła cały samochód...:ekmm: Mam nadzieję, że Anioł nas nie udusi...:-?

Posted

Kar0la napisał(a):
Dojechali, ale Bubcia po drodze szczekała i wyła.:question: Mało tego wymiotowała, załatwiła cały samochód...:ekmm: Mam nadzieję, że Anioł nas nie udusi...:-?

nie udusi;) kocha nas:evil_lol:..Anioł już szaleje na motorze..."musi odreagować korki i ciasnotę na drogach"..a kochana Anielska Mama sprząta autko;)
Jamnisia jest cudna, zjadła mięsko z piersi i udka, a teraz tylko chce się tulić...domek pilnie potrzebny dla malutkiej...

Posted

malagos napisał(a):
Jejku, o jakiej jamnisi mówicie, bo się pogubiłam?.....

pięknej czarnej ..kochany Anioł nam ją przywiózł z Lodzi

Posted

malagos napisał(a):

jamnisia ma 12 lat, jest przecudna...niestety w Łodzi nie miała szans na przetrwanie i zdecydowaliśmy wspólnie...Karola, Anioł, jego Mama i ja;), że zabieramy...do Wrocławia

Posted

malagos napisał(a):

Malagos tak to ona. 12 letnia czarna niunia. Nam też nie dawała spokoju.

Bubcia ma się dobrze. Wyszalała się na spacerze i wykąpała się w Odrze.Chodzi za nową Panią krok w krok i jest grzeczniutka.:lol:

Posted

tak na razie grzeczniutka, małe diabełki pokazują rogi dopiero po zaaklimatyzowaniu się w nowym otoczeniu, tj. po około 6-9tyg:diabloti:,
ale miejmy nadzieje, że będzie dobrze - musi być dobrze!:roll:

Posted

Buba podobno nadal jest grzeczna. :crazyeye::crazyeye: Nowy Pan jest w niej już zakochany. :loveu: Sunia szaleje na spacerach. Ma dużo ruchu, więc może dlatego jest potem grzeczna. Zobaczymy jakbędzie dalej, może to tylka cisza przed burzą? :hmmmm:
A imię zostaje.

• 4 weeks later...
Posted

No i Buba różki pokazała. Ogólnie jest dosyć grzeczna, jednak trochę niszczy w domu. Pomimo, że ma zabawki, uszy wędzone itd obgryza kwiatki, zniszczyła łóżko i jeszcze kilka rzeczy. Ogólnie jest kochana, patrzy tymi swoimi węgielkami i rozbraja człowieka. Nie długo powinnam dostać zdjęcia Buby o ile uda się ją uchwycić na zdjęciach, bo nadal jest szybka jak błyskawica.

Posted

jak zostaje sama to niech jej Państwo rozrzucają po całym domu np. kawałeczki żółtego sera lub karmę, albo jeszcze coś co bardzo lubi. Wszystkie rzeczy, które są w zasięgu jej pycholka, a których nie może niszczyć należy schować. Można też zostawiać gazety, wtedy mała będzie je niszczyć. No i oczywiście należy pamiętać o dłuugim spacerku przez zostaniem w domku.

Posted

Gazety były zostawiane. Darła je na strzępy, pełno ich było w całym mieszkaniu, ale potem i tak zajmowała się czymś innym. Wszystkiego schować się nie da np. łóżka. Powyciągała z niego gąbkę. Sunia chodzi na długie spacery, jest wybiegana, dodatkowo Kasia przyjeżdża do niej w czasie pracy, ale i tak Bubcia zazwyczaj coś nabroi.
A poza tym jest OK. Z załatwianiem jest dobrze, czasami zdarzy się mała wpadka, ale ogólnie jest dobrze, potrafi wytrzymac całą noc i czas kiiedy Państwo są w pracy. Ze szczekaniem jak zostaje sama też jest w miarę dobrze.

Posted

Niestety niektóre psy mają takie pomysły... coś o tym wiem.

Ważne żeby po powrocie do domu nie okazywać zdenerwowania, wtedy powrót państwa nie kojarzy się źle i maszyna się nie nakręca.