Jump to content
Dogomania

Buba - Sznaucerowata kruszynka, zdj. str. 7,8. MA DOM!!!

Recommended Posts

• Replies 216
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Suki miniatur dostają pierwszą cieczkę pomiedzy 6 a 8 m-cem życia.

Nie powinno się sterylizowac przed pierwszą cieczką ze względu na sprawy hormonalne (z tego co słyczałam bo moje suki nie są wysterylizowane).

Posted

Już sobie wyobrażam, jak razem idziemy na spacerek, razem w trójkę, czyli ja Czaruś(zwany przez mamę Bubu;)) i moje maleństwo Buba, tak bardzo chciałabym ją przygarnąć... Słyszałam, że przy pierwszej cieczce trudno jest pokryć suczki czy top prawda? Bo w sumie musiała by przejść tą cieczkę raz i musiałabym ją uchronić przed panem psem. Proszę o więcej info na ten temat

Posted

Helga_psiaki napisał(a):
czy ktoś z Was słyszał o sterylizacji przed pierwszą cieczką? to teraz niby najlepszy termin na sterylkę...?

Ja pytałam wczoraj o to weta. Podobno sterylizować najlepiej po pierwszej cieczce.

Posted

właśnie zadzwoniłam do weta, dowiedziałam się, że sterylizacja suczki przed 1 cieczką jest dobrym wyjściem. Mówi się, że taka sterylka hamuje wzrost suki, ale to ponoć nie prawda... sama już nie wiem jak to do końca jest, jedni mówią tak, jedni tak:shake: zobaczymy, co powie wet AnkiG:roll:

Posted

kiedy najlepiej wysterylizować suczkę? Zdanie wet. Artura Dobrzyńskiego:

AD:W zasadzie nie ma to większego znaczenia. Jednak mimo wszystko chyba lepiej wysterylizować sunię po pierwszej cieczce. Pod warunkiem jednak, ze dochowamy 100% pewności , ze podczas tej pierwszej cieczki sunia zostanie dopilnowana

Posted

wlasni8e wlasnie czekamy...helga tez moglaby ja przyjac:)
ostatnio Bianka1 maial problem-suczka na DT dostala u niej cieczki i jej pies oszalal...ale ala rade-majciochy izolacja...a teraz jej piechu jako typowy kundelek-wykastrowany;) hie hie hie

Posted

Ja na razie zadeklarowałam tymczas ale to zawsze nigdy nic nie wiadomo.;) Mam 2 wykastrowane małe pieski i 2 koty. kocurek też wykastrowany w razie co:evil_lol: