Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam,byłam ostatnio u weterynarza zapytać o antykoncepcje 5 miesięcznej suczki i zalecił tabletki.Kupiłam podałam ale w internecie pisze że przed pierwszą cieczką nie powinno się jej stosować !! Jestem zła na siebie i na niego :angryy: nie wiem już co myśleć:shake::shake:.Proszę Was o pomoc !!

Posted

zalecają po pierwszej cieczce,gdyż można przewidzieć kiedy będzie nastę;na i wiadomo kiedy można podać tabletkę/zastrrzyk anty.ja dawałam zastrzyk anty koty 4-5 m-cznemu czyli przed pierwsza ruja-nic mu sie nie dzieje.ale ja bym obserwowała sunie,tabletki jesli zaczęłas podawaj-oczywiście konsultuj z lek wet.
jeśli sunia nie będzie sunia hodowlana to zamioast hormonów pomyśl o sterylizacji,nawet przed pierwsza cieczką

Posted (edited)

Nazwa tych tabletek to -.Wpisałam w internecie i wyskakują ludzkie !! Ja już nie wiem co mam robić a wet nie pozwolił przerywać bo będzie miała krawienia z dróg rodnych.I po tych tabletkach tak jakby przysypia HELP ME !

Edited by Comcia
Posted

Pierwszy raz widzę, aby weterynarz przepisał psom ludzkie tabletki. Przecież nawet duży pies o podobnej wadze do ludzkiem potrzebuje innych dawek hormonów.
Zmień weterynarza, koniecznie
i najlepiej dogadaj się w sprawie sterylizacji

Posted

Istnieją jeszcze zastrzyki dla psów, bodajże na 3 miesiące lub dłużej, nie trzeba podawać codziennie jak tabletek, aczkolwiek długo stosowana antykoncepcja hormonalna może doprowadzić do problemów hormonalnych i onkologicznych u psów.

Posted (edited)

Niestety tamte tabletki wywołały lekkie zaczerwienie pochwy i ...Byłam u weta 'Bernardyn' przepisał leki które odkażają strefy intymne... :) Pomaga ale suczka piszczy i wylizuje a niedługo się skończą :( Co może wywoływać właśnie zapalenie siusiawki ?? (Nie lubie powtarzać słowa pochwa ;))

EDIT: Suka wyleczona :(

Edited by Comcia
Zapomniałam ;)