Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Sunia trafiła do schroniska 31 lipca. Staruszka, z przodu brak zębów, cycusie wiszą, widać, że wielokrotnie rodziła. Ogonek obcinał jej chyba jakiś rzeźnik bo ma taką dziwną długość - ni to długi, ni krótki...
Dzięki kochanej figu udało się szybko małą zabrać od razu po kwarantannie i przyjechała do PDT u Ulki12 15 sierpnia 2013

Sunia w schronisku dostała imię Rysia, ale imię jest do zmiany bo jest okropne :lol: tam wycofana, bała się bardzo, teraz już się nie boi, ale obcych nie lubi - wczoraj pojechałam do nich i nie udało mi się małej dotknąć nawet - wpatrzona w Ulę jak w obrazek i nie odstępuje jej na krok, a jak tylko wyciągałam do niej rękę to szczerzyła te swoje bezzębne dziąsła :lol: Bardzo przypomina w tym mojego Zgredka :roll: ale lepsza jest w tym, że zupełnie nie przeszkadzają jej inne psy, ignoruje je, ignoruje nawet zakochanego w niej po uszy jamnika. Koty też ignoruje, dzieci też ignoruje.

Ma z tyłu na łapce jakiś guzek - szkoda, że podczas sterylizacji w schronisku nie został usunięty.

Szukamy domu na spokojną emeryturkę - najlepiej z kimś, kto stale jest w domu bo mała jak zostaje sama to wokalizuje... ale może jej to minie jak się zadomowi - zobaczymy. Na razie szczeka bez względu na to czy jest z psami czy całkiem sama - ważny jest jej człowiek - najważniejszy. Fajne byłoby jakby dom znalazł się szybko bo ona się bardzo przywiązuje.

Myślałam, że ją obetniemy z Ulą, ale niestety w obliczu wyraźnej niechęci do mnie zrezygnowałam żeby jej nie stresować więc Ula będzie musiała sama ją obciąć :lol:

z zakochanym jamnikiem

i cały czas tylko pilnuje gdzie Ula (przemawia przeze mnie zazdrość :evil_lol: )

Edited by malawaszka
  • Replies 94
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

FINANSE:

Sunia dostaje pieniążki w spadku po Fraszce:
585,60 zł - spadek po Fraszce, Premii i Promocji
179,98 zł - spadek po Filipie
40 zł - bazarek Saththa

suma: 805,58 zł

Wydatki:
250 zł PDT 30 dni Ulka12 (15.08-13.09)
250 zł PDT 30 dni Ulka12 (14.09-13.10)

SALDO: 305,58 > przechodzi na Silvera, który będzie rozliczany na wątku moich tymczasów a jest w PDT u Ulki12 - niestety swojego wątku nie może mieć bo się ukrywamy z nim :)

Edited by malawaszka
Posted

Jaka cudna sznupeńka - babuleńka :lol: ..i ten zakochany jamnik :evil_lol:

Nigdy, przenigdy nie zrozumiem jak można pozbyć się jakiegokolwiek zwierzaczka gdy ten już jest staruszkiem :shake: :-(

Posted

ULKA12 napisał(a):
. Szybko wymyślcie jakieś imię bo mam kłopot jak ją wołam a do Rysi nie chcę jej przyzwyczajać.

Może Dayo ( Dajo czyt. ) co w dialekcie Yoruba znaczy " przyszła radosć" ?
Jakoś tak pasuje mi do niej.

Posted (edited)

Ja swoją obecną tymczaskę nazwałam NAJA :evil_lol:, może być i Daja , bo Dayo jest bardziej ono niż ona.

Edited by Poker
Posted

niestety na zdjęciach wygląda lepiej niż na żywo - porusza się już dość staruszkowo... ale mam nadzieję, że jeszcze się znajdzie ktoś kto ją pokocha i że pod dobrą opieką mała trochę się jeszcze wyzbiera