Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 266
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hej dziewczyny! Jesteśmy z Ogusiem na wypoczynku u mamy w Krośnie :) Ogi jazdę zniósł bardzo dobrze. Z Gają przywitali się z pełną kulturą. Na początku Ogi trochę nie rozumiał dlaczego Gaja może wychodzić na pole kiedy chce a on nie. Staramy się zachowywać godziny w których Ogi wychodzi na spacer i je. W Krośnie też no ale tu jest trudniej bo wyjście na ogród jest dużo łatwiej dostępne niż w rzeszowskim bloku. Jak myślicie dobrze robimy, czy może na "wczasach" w Krośnie pofolgować Ogiemu żeby sobie wychodził kiedy chce a w Rzeszowie znowu wracać do stałych pór? I tak nie jest źle bo kiedy Ogi już faktycznie musi to go wypuszczamy, ale już sam na zawołanie wraca. Wiadomo trzeba chwilę powołać no ale w końcu słucha a ostatnio jak byliśmy w Krośnie to trzeba go było siłą zaciągać do domu. Wczoraj miał gości. Przyjechała znajoma z krośnieńskiego OTOZ ANIMALS KROSNO razem z mężem, oczywiście Oguś przybrał swoją minę najspokojniejszego i najbiedniejszego staruszka pod słońcem i rozkochał ich w sobie na maksa :D Został wygłaskany za wszystkie czasy :) No i tak nam powoli weekend mija. Dziewczyny co wy w ogóle wypisujecie o jakichś zwrotach? :) Fakt nie jest tak różowo jak nam się wydawało, z moja optymistyczną naturą wydawało mi się że będzie łatwiej, że Ogi od razu zapała do nas miłością i będzie cudny i ułożony...ale wiem, że to kwestia czasu, pracy i w końcu przekonamy Ogusia, że naprawdę go kochamy i może nam zaufać :)

Posted

Wioluszka napisał(a):

Fakt nie jest tak różowo jak nam się wydawało, z moja optymistyczną naturą wydawało mi się że będzie łatwiej, że Ogi od razu zapała do nas miłością i będzie cudny i ułożony...

Wioluszka , spoko , wyluzuj ;):lol:
to tak jest z psiurami , my myślimy ,ze będą nam wdzięczne i pokochają nas od razu na mur beton , a psiaki pewnie myślą po swojemu - ,ze jest ok , fajnie , bo mam domek , Pana tego jednego jedynego , ale...skoro tak to dlaczego nie może być lepiej ?!:evil_lol: np . mam swoje łóżeczko , ale skoro Pan śpi w innym , to jego jest na pewno LEPSZE , więc trzeba się do łóżka kitłasić , i nie ma w tym nic złego , chyba ,że psina zaczyna powarkiwać jak chcemy go na łóżku np. przesunąć , a wtedy to nie ma przebacz , frrrruuu z wyrka , no bo albo będzie zgoda w stadzie albo pies przejmie nad nami kontrolę .

ha ! i to pisze wysokiej klasy specjalistka , która nie może porządnie ułożyć swoich sierściuchów :evil_lol:
ale przecież wiadomo ,że mój Rudek taki biedny , ze schroniska , uciekł kostusze w ostatniej chwili , no i Figunia , zabrana z okropnej meliny , w strasznym stanie , która jeszcze jakiś czas tęskniła za swoim " panem " kryminalistą ...i jak tu taką straszną dyscyplinę robić :evil_lol:

piszę to abyś się nie przejmowała ,że Ogiś nie zapałał do Was ogromną miłością
zapałał ,zapałał , na 100 % , psy są mądre
on już wie ,ze domek ma najcudowniejszy na świecie :loveu:

Posted (edited)

Wioluszka pozwól mu nacieszyć sie podwórkiem do woli, on mądry jest, zaraz załapie że Rzeszów to Rzeszów , a w Krośnie jest lepiej...:diabloti: I się z tym pogodzi. Niech ma to jedno miejsce w którym wyhasa sie do woli i to w towarzystwie drugiego psa, w Rzeszowie nie ma takiej możliwości. Poza tym gdyby miał w przyszłości zostawać w Krośnie podczas waszej nieobecności, niech go pozytywnie kojarzy i już wie, że tu panują inne reguły i wszystkim będzie łatwiej.

Edited by Becia66
Posted

Wioluszka napisał(a):
Fakt nie jest tak różowo jak nam się wydawało, z moja optymistyczną naturą wydawało mi się że będzie łatwiej, że Ogi od razu zapała do nas miłością i będzie cudny i ułożony...ale wiem, że to kwestia czasu, pracy i w końcu przekonamy Ogusia, że naprawdę go kochamy i może nam zaufać :)

Droga Wioluszko! Ty to i tak masz wielkie szczęście, chociażby dlatego, że od razu zapałałaś miłością do Ogusia, a po zdjęciach widać, że i Ty nie jesteś mu "obojętna":diabloti:Wyobraź sobie, że ja mam psa, którego w ogóle nie brałam pod uwagę do adopcji, bo go po prostu nie polubiłam. Mało tego: suczka (bo to ona) również wyraźnie nie pałała do mnie sympatią do tego stopnia, że dwukrotnie wystartowała do mnie z zębiskami. Dodaj do tego jeszcze trudny charakter suni, chorobę (padaczka), niechęć do mężczyzn, dzieci i często innych psów. Dla mnie był to skok na głęboką wodę, tym bardziej, że nigdy wcześniej nie miałam psa. Teraz jest to najukochańsze i najwdzięczniejsze stworzenie na świecie, które - pomimo wrednego charakterku:diabloti:, który co jakiś czas demonstruje - nie odstępuje mnie na krok. No a ja nie wyobrażam sobie życia bez niej, chociaż na początku byłam bardzo sceptycznie nastawiona do tej adopcji i sama nie do końca wierzyłam, że się uda. Ale wielkie wsparcie dziewczyn, a także chęci i zaangażowanie z obu stron zrobiły swoje i myślę, że teraz obie jesteśmy bardzo szczęśliwe. Dlatego uważam, że w Twoim przypadku będzie taki sam pozytywny happy end i to dużo wcześniej.
A co do Krosna, to bardzo sie cieszę, że Ogiś dobrze sie tam czuje. Mam olbrzymi sentyment do tego miasta, gdzie trafił nasz niewidomy Muki - "mój" ukochany piesek, za sparwą którego pojawiłam sie w Boguchwale i już w niej zostałam. Trzymam za Was kciuki i całuski dla Ogińskiego!

Posted

Jak myślicie, czy to, że pod nieobecność swojego pana Oguś leży pod jego biurkiem i opiera głowę o jego fotel oznacza, że już oficjalnie jestem na straconej pozycji? :D

Posted

Wioluszka napisał(a):
Jak myślicie, czy to, że pod nieobecność swojego pana Oguś leży pod jego biurkiem i opiera głowę o jego fotel oznacza, że już oficjalnie jestem na straconej pozycji? :D

wcale nie, ja mam sunię ze schroniska 12 lat i jestem dla niej całym światem, jednak uwielbia siedzieć w domu pod męża biurkiem, szczególnie jak nogi jeszcze ja dotykają. Ale jak go nie ma, to też idzie tam sobie poleżeć - myśle że jest to dla psa taka namiastka budy, bezpiecznego schronienia i intymności....

Posted

Hej dziewczyny! Wybieramy się w sobotę do Przytuliska dopiąć na ostatni guzik sprawy z adopcją Ogusia. Z kim się zobaczymy? :) A na zdjęciu wyżej krośnieńska sielanka, czyli moja Mama z Gają i nową miłością :D

Posted

Wioluszka napisał(a):
Hej dziewczyny! Wybieramy się w sobotę do Przytuliska dopiąć na ostatni guzik sprawy z adopcją Ogusia. Z kim się zobaczymy? :) A na zdjęciu wyżej krośnieńska sielanka, czyli moja Mama z Gają i nową miłością :D

To zależy o której chcesz przyjechać do przytuliska. Jeśli po południu, to ja jestem od 14:30, a jeśli rano to z kimś innym.

Posted

Wioluszka napisał(a):
Z kim się zobaczymy?

Hej Wioluszko! Nie wiem kto będzie rano; chyba Majuska no i czasem też zaglądają Becia i Karolakola. Ja z Agulą jesteśmy zazwyczaj tak od po 14-tej do przed 18-tą.

Posted

Będę będę....mogę zostać do której chcecie ale o załatwianiu adopcyjnych formalności pojęcia zielonego nie mam. Jak trzeba jakiś papier do podpisu to zostawcie dziewczyny w przytulisku a ja już dopilnuję żeby Wiola i Szymon podpisali cyrograf własną krwią :diabloti:

Posted

Dziewczyny Oguś potrzebuje kciuków, dziś od rana leżał w gabinecie na kroplówce i miał podawane leki, bo znowu ta dolegliwość nawróciła..przynajmniej tyle, że teraz ma troskliwą domową opiekę i miejmy nadzieję że szybko wyzdrowieje.