karolakola Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 Na miły początek dnia relacja Wioli : "Dziś rano Ogi sam do mnie podszedł i położył mi pysk na kolanach....masakra po tym jak wczoraj totalnie nas ignorował, czasem jedynie zaszczycił nas spojrzeniem, tak to co dzisiaj zrobił to mnie przerosło i się poryczałam " :) Quote
karolakola Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 Oguś przespał pięknie całą noc, poszedł spać o 22 i o 7 trzeba go było budzić żeby poszedł się wysikać , śpioch jeden ! Ale wcale mu się nie dziwię - mi też się dzisiaj nie chciało wstawać :) Quote
Becia66 Posted January 3, 2014 Author Posted January 3, 2014 jak na razie wieści imponujące, oby tak dalej... Quote
majuska Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 Też w szoku jestem, ale strasznie sie cieszę :D Quote
ariete2503 Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 ariete2503 napisał(a):Ogi cudo! I ten rozbrajający uśmiech! Może kogoś ten właśnie uśmiech urzeknie! Już miałyśmy jednego takiego, co się załapał na "podróż za jeden uśmiech" do Krosna. I tego samego życzę Ogisiowi! Jak widać, życzenia czasem spełniają się...:multi::multi::multi: Quote
Agula99 Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 Nie mogę, te relacje są rozbrajające!! Aż samej mi się chce ryczeć. Ogiś spał do 7 i trzeba było go budzić, to mnie rozwaliło!!! A Becia pyta czy stawiamy na siku czy na coś grubszego??? :evil_lol: Quote
Becia66 Posted January 3, 2014 Author Posted January 3, 2014 Agula99 napisał(a): A Becia pyta czy stawiamy na siku czy na coś grubszego??? :evil_lol: fakt, trochę mnie poniosło :lol:. Quote
majuska Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 wyniki krwi Ogusia nienajgorsze, jeden parametr wątrobowy podwyższony... Quote
karolakola Posted January 4, 2014 Posted January 4, 2014 Dzisiaj pierwsza noc Ogiego w mieszkaniu w Rzeszowie, zobaczymy jak będzie bo w Krośnie był w domu - mógł sobie często wychodzić. Wiola jest pełna podziwu że gość ma tyle energii, biegał za Gają po ogrodzie a już taki cwaniak się zrobił że jak widzi smycz to zaczyna podskakiwać :D Czas do pokonania danego dystansu Wiola liczy x 3 bo Ogi wącha absolutnie wszystko, spaceru to w zasadzie nie przypomina tylko jeden niekończący się postój :) Wczoraj spali z Gają nawet na jednym posłaniu bo Wiola rozścieliła im później wspólną kołdrę bo żal jej było patrzeć jak się gniotą na tych posłaniach na których byli na zdjęciu. Wiola prosiła żeby się wstrzymać z oficjalnym orędziem do narodu w sprawie jego adopcji do jutra ale wygląda na to że dobrze będzie. Quote
karolakola Posted January 4, 2014 Posted January 4, 2014 Aha, podróż samochodem to bardzo fajna rzecz - ciekawiło go absolutnie wszystko co za oknem samochodu :) Quote
ariete2503 Posted January 4, 2014 Posted January 4, 2014 karolakola napisał(a): Czas do pokonania danego dystansu Wiola liczy x 3 bo Ogi wącha absolutnie wszystko, spaceru to w zasadzie nie przypomina tylko jeden niekończący się postój :) :evil_lol: Oj znamy, znamy te kontemplacyjne spacerki Ogisia! Pod tym względem wyprowadzanie go razem z Bellą było prawdziwym wyzwaniem. Ale miewa też dni, kiedy nieźle kłusuje. Quote
Becia66 Posted January 4, 2014 Author Posted January 4, 2014 karolakola napisał(a): Wiola prosiła żeby się wstrzymać z oficjalnym orędziem do narodu w sprawie jego adopcji do jutra ale wygląda na to że dobrze będzie. jedna nieudana noc w nowym miejscu o niczym nie świadczy. Po 2 tygodniach można coś powiedzieć, tak więc w razie czego Wiola niech sie nie zraża. Quote
ariete2503 Posted January 4, 2014 Posted January 4, 2014 A wiadomo już coś o tej ich wspólnej nocy? Quote
majuska Posted January 4, 2014 Posted January 4, 2014 Coś wiadomo :) wiem, że Karola rano ratowała psychologicznie Wiolę, bo OGi nie chciał wracac po schodach do mieszkania, z drugiego spaceru juz wlazł :D , miał tez focha na jedzenie, ale tez juz został on zażegnany, Ogi wskakuje na łózko na drzemki, a w domu u Wioli podobno Gaja strasznie tęskni za Ogim :D Quote
Becia66 Posted January 4, 2014 Author Posted January 4, 2014 to może jednak by wrócił do Gai na stale ? :diabloti: Quote
karolakola Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 No fakt, była lekka panika ale Wiola sama się z siebie śmiała po południu że się zachowują z Szymonem jak rozhisteryzowane młode matki :) Standard przy adopcjach, a w szczególności psów bardziej potrzebujących takich jak Ogi. Uspokoiłam Wiolę że jak mu w brzuchu głośniej zaburczy to nic się nie stanie i że nie ma się co zrażać że nie chce chodzić - powód może być prozaiczny - po prostu mu się nie chciało :) Nie brała pod uwagę że go w ogóle zwrócą ale myślała o tym żeby go dać na stałe do mamy do Krosna. Jakkolwiek by nie było, trafił dobrze i będzie dobrze. Parę dni to pikuś, jeszcze długo będą się siebie uczyć nawzajem. Ogi jak na psa który prawdopodobnie nigdy nie mieszkał w domu dostosował się moim zdaniem do tej zmiany wręcz wzorowo :) Quote
karolakola Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 Dzisiaj trwa walka z biegunką więc nowi opiekunowie się nie nudzą, atrakcji pod dostatkiem - pewnie reakcja na nowe żarełko. Jak się nie uspokoi do jutra to pojadą do wet. A tymczasem krótka fotorelacja, źle mu chyba nie jest :D Quote
majuska Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 wg mnie za mało kocyków i kołderek:eviltong::evil_lol: Quote
Becia66 Posted January 5, 2014 Author Posted January 5, 2014 Mordeczka kochana. Na zdjęciu jest z jakims pieskiem, czy to ta Gaja ? A na biegunkę jeśli mają w domu nitrofurazyd lub zwykły węgiel w tabletkach to niech mu podadzą, jeśli nie, to wszystko do kupienia w aptece bez recepty. Quote
karolakola Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 Tak, to Gaja :) Rada przekazana do zainteresowanych Quote
majuska Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 Beciu , ja od rana jestem ich wirtualnym wetem, węgiel już podawany był ;), ale wydaje mi się, że chyba się nie obejdzie bez wizyty u Justynki, juz są na jutro rano ustawieni ;) Quote
karolakola Posted January 5, 2014 Posted January 5, 2014 Majuska - mówisz , masz - mam informację z pierwszej ręki że dodatkowy kocyk dołożony :D Quote
Recommended Posts