Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

do tego offa dodam że
jesteśmy najbardziej marudnym i narzekającym narodem i wszędzie widzimy schody ........ porównujemy , narzekamy ,ale sami tyłka nie ruszymy by coś zmienić .......

tu na dogo poruszane było wiele razy "co zrobić z rozmnażaczami" i jaki kolwiek padł pomysł by od czegoś zacząć zawsze ,ale to zawsze znajdowane były 'przeszkody" czepianie się szczegółów , jeden wielki pesymizm
widać lepiej sobie pogadać , popłakać , pobluzgać na tych złych iii nic nie robić - faktycznie tak jest najprościej ........

• Replies 214
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Vectra napisał(a):
do tego offa dodam że
jesteśmy najbardziej marudnym i narzekającym narodem i wszędzie widzimy schody ........ porównujemy , narzekamy ,ale sami tyłka nie ruszymy by coś zmienić .......

tu na dogo poruszane było wiele razy "co zrobić z rozmnażaczami" i jaki kolwiek padł pomysł by od czegoś zacząć zawsze ,ale to zawsze znajdowane były 'przeszkody" czepianie się szczegółów , jeden wielki pesymizm
widać lepiej sobie pogadać , popłakać , pobluzgać na tych złych iii nic nie robić - faktycznie tak jest najprościej ........

swiete slowa.....:diabloti:

Posted

Hm,

czasem zwykłe marudzenie też może pomóc. Na przykład stworzyć atmosferę niekorzystną dla takich ludzi, a nie - kolesiowate mruganie oczkiem, wszyscyśmy koledzy z ZK to każdy udaje że wszystko jest git... :-( :cool1:
NIestety pierwsza postawa nie jest powszechna, za to druga - tak.

Ilu rozmnażaczy wywalono ze Zwiazku w ostatnim czasie...?
Było parę afer z psami w tragicznych warunkach, nie wierzę że ludzie - hodowcy - ściskający się na wystawach i na sekcjach z tymi osobami nie mieli pojęcia jak wyglądają naprawdę te hodowle.
:angryy: :mad:

Panuje jakaś paranoja - wszyscy pięknie najeżdżają na psie fermy (i słusznie) i udają że to sprawa wyłącznie osób rozmnażających poza związkiem.

A mnie coraz trudniej polecać ludziom stronkę rasowy= rodowodowy bo sytuacja tam opisana to ideał nie mający niestety często pokrycia w rzeczywistości.

Oczywiście ze wina jest po stronie ZK - sami sobie wbijamy gole, nie piętnując rozmaitych patologii w związku i udając, że wszystko co złe to poza organizacją, a w organizacji sami idealiści ktorzy pieski na rękach noszą...
:cool1:

Posted

dlatego uwazam ze zamiast marudzic kazdy powinien robic to co do niego nalezy.wiecej jest natomiast gadania o tym jak zle..to sie samonakreca[samonagradza:cool3: :roll: :evil_lol: ]na kazdym tego typu watku.nie tylko pies z pochodzeniem udokumentowanym ale rowniez hodowla stosujaca zalecenia hodowlane.nie tylko wygrana na wystawach tworzy hodowle.wygrana jest drugorzedna.sa hodowle ktore daja fundament innym swoja praca a same trzymaja sie w cieniu.w onkach jest ich pare;) .same nie w czubie ale jakzajrzec od czego ci w czubie zacyznali to sie ciaglep owtarzaja te same przydomki.boszsz ja ja bym chciala miec taka "iskre boza":cool1: .no coz ktos musi robic za tlo:roll: .

Posted

no to ja zacznę :evil_lol:
wczoraj na wystawie (gorąco straszliwie) duża większość biednych psów siedziała w klatkach , zasłonięta kocami , mokrymi ręcznikami - męczyły się straszliwie , tyle godzin w ciasnym pomieszczeniu :evil_lol:

były też te szczęśliwe które na wolności w pełnym słońcu oczekiwały na swoją kolej wejścia na ring -
temperatura w słońcu nie do wytrzymania ..... ale pieski były nie zamknięte w karcerze - opalały się :evil_lol:

Posted

Vectra napisał(a):
no to ja zacznę :evil_lol:
wczoraj na wystawie (gorąco straszliwie) duża większość biednych psów siedziała w klatkach , zasłonięta kocami , mokrymi ręcznikami - męczyły się straszliwie , tyle godzin w ciasnym pomieszczeniu :evil_lol:

były też te szczęśliwe które na wolności w pełnym słońcu oczekiwały na swoją kolej wejścia na ring -
temperatura w słońcu nie do wytrzymania ..... ale pieski były nie zamknięte w karcerze - opalały się :evil_lol:

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: -mialy darmowe solarium i....wolnosc!byly szczesliwe....:loveu: :loveu: :multi:

Posted

lutomskak napisał(a):
:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: -mialy darmowe solarium i....wolnosc!byly szczesliwe....:loveu: :loveu: :multi:

...myślę, że w klatkach siedziały te ciemne, które mają słaby pigment i im od słońca blaknie ;)

Posted

No to teraz ja...widziałam jak ktoś woził psa (to było bodajże w lutym) w samochodzie w klatce transportowej :-o już miałam go zatrzymać i sie na niego wydrzeć, że tak sie psy nie przewozi...pies ma przecie prawo jazdy :evil_lol:

Posted

justys95 napisał(a):
No to teraz ja...widziałam jak ktoś woził psa (to było bodajże w lutym) w samochodzie w klatce transportowej :-o już miałam go zatrzymać i sie na niego wydrzeć, że tak sie psy nie przewozi...pies ma przecie prawo jazdy :evil_lol:

oczywiście że wielki błąd - przewożenia psa w klatce :shake:
bo w razie wypadku (tfu tfu) nie wyleci przez przednią szybe i nie będzie widowiska :diabloti:

Posted

Kori napisał(a):
a propos klatek... jak dobrac rozmiar do psa? i czy mozna je wozic w bagażniku? ( z psem)

taką by pies mógł swobodnie w niej stanąć i się obrócić ;)
w bagażniku ? ale rozumiem samochód typu kombi :cool3:

Posted

Vectra napisał(a):

w bagażniku ? ale rozumiem samochód typu kombi :cool3:

Kiedyś kierowca taryfy, którą zamówiłam, żeby pojechać z Sonią do weta, chciał, żeby jechała w bagażniku - takim zwykłym :roll:

Posted

Behemot napisał(a):
Kiedyś kierowca taryfy, którą zamówiłam, żeby pojechać z Sonią do weta, chciał, żeby jechała w bagażniku - takim zwykłym :roll:

super kierowca :diabloti: :diabloti:
jeśli korporacyjny , nie omieszkała bym porozmawiać z szefem :cool3: :cool3: :cool3:

Posted

Kori napisał(a):
a propos klatek... jak dobrac rozmiar do psa? i czy mozna je wozic w bagażniku? ( z psem)

Znaczy: klatka w bagażniku a w klatce pies? Czy klatka poskładana i w tym samym bagażniku pies?

Posted

Behemot napisał(a):

chyba bym go tez przewiozla....w bagazniku oczywiscie....

Posted

a te czarne co ganiały po słońcu to co ? chciały być czarniejsze niż czarne ?
to bardzo nieodpowiedzialni hodowcy byli...

Kiedyś kierowca taryfy, którą zamówiłam, żeby pojechać z Sonią do weta, chciał, żeby jechała w bagażniku - takim zwykłym
a jaki to niezwykły? Moje jeżdżą w bagażniku i nie widzę w tym nic złego. Ofkors w kombi lub hatchback'u. Nie w sedanie :evil_lol:

i czy mozna je wozic w bagażniku? <b>(z psem)</b>
no byle nie w sedanie :evil_lol:

Posted

Czarne Gwiazdy napisał(a):

a jaki to niezwykły? Moje jeżdżą w bagażniku i nie widzę w tym nic złego. Ofkors to kombi lub hatchback'u. Nie w sedanie :evil_lol:

Ja tam się nie samochodach nie wyznaję :cool3: ale to nie był kombi tylko samochód z takim zwykłym bagażnikiem.

Posted

Behemot napisał(a):
Ja tam się nie samochodach nie wyznaję :cool3: ale to nie był kombi tylko samochód z takim zwykłym bagażnikiem.

A ten w kombi jest niezwykły? :evil_lol: ja mam taki i jakoś nie widze nic nadzwyczajnego :evil_lol:

Posted

justys95 napisał(a):
A ten w kombi jest niezwykły? :evil_lol: ja mam taki i jakoś nie widze nic nadzwyczajnego :evil_lol:

Chyba się nie rozumiemy :evil_lol: W bagażniku kombi można wozić psa, bo nie jest to bagażnik zamykany, a poza tym znajduje się we wnętrzu samochodu, za tylnym siedzeniem.
Mówiłam o bagażniku w samochodzie typu sedan - to chyba pewna różnica :cool3: