Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

cześć ;) znacie może jakąś hodowlę golden retrieverów ? najlepiej okolice białegostoku. chciałbym takiego kupić, a nic w tych okolicach nie ma ;) nigdy psa nie kupywałem, więc nie wiem też czy sam mam po niego jechać, czy ktoś przywiezie, nic nie wiem z takich rzeczy :P. mógłby ktoś mnie oświecic ? ;d

Posted

[quote name='scorpius']cześć ;) znacie może jakąś hodowlę golden retrieverów ? najlepiej okolice białegostoku. chciałbym takiego kupić, a nic w tych okolicach nie ma ;) nigdy psa nie kupywałem, więc nie wiem też czy sam mam po niego jechać, czy ktoś przywiezie, nic nie wiem z takich rzeczy :P. mógłby ktoś mnie oświecic ? ;d[/QUOTE]

Wejdż na stronę Związku Kynologicznego. Tam znajdziesz nr do najbliższego oddziału- zadzwoń i zapytaj o hodowle w okolicy. Jest też dział w którym można sprawdzić aktualne mioty, z tym że chyba średnio idzie jego aktualizowanie. Ale można spróbować.

Unikaj hodowli zarejestrowanych w różnych dziwnych stowarzyszeniach. Najszybciej znajdziesz dobrą hodowlę właśnie w Związku Kynologicznym. Pamiętaj tylko o tym, że to że hodowla należy do ZK nie przesądza o tym, że warto z niej kupować szczenię. W ZK pełno jest hodowli które niewiele się różnią od tych porejestrowanych w stowarzyszeniach typu SKPiR (te to już zwłaszcza omijaj szerokim łukiem).

Liczysz się z tym, że koszt rasowego psa to ok 1000-2000 zł?

Zanim zaczniesz w ogóle myśleć poważniej o kupnie zarejestruj się na forum poświęconym rasie golden retriever i wiecej o niej poczytaj. Znajdziesz też tam ludzi, którzy zapewne doradzą Ci czy aby na pewno jest to odpowiednia rasa dla Ciebie i jakie hodowle są godne zaufania.

Często lepiej jest szukać hodowli odległej od miejsca zamieszkania i kupić szczenię na prawdę warte tych pieniędzy niż zadowalać się tym co ma się w najbliższej okolicy.

Posted

Lepiej pojechać dalej po wymarzonego psa niż wziąć pierwszego lepszego bo bliżej a potem się okaże że był to zły pomysł.
Ja polecam hodowle :
Kaprys Rejenta
[URL]http://www.kaprysrejenta.pl/[/URL]
Adsum
[URL]http://www.adsum.com.pl/[/URL]
:D