Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na tym zdjęciu tego nie widać, a Lapis ma dokładnie 18 tygodni i tak jak napisałam waży 13 kg (ważyliśmy go w czwartek). Amfi musisz pamiętać też, że Ty masz sunię, a ja psa

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No tak tak wiem, że suczki są miejsze, ale prawie 2 razy? Ważyłam się dziś z Abi. Potem sama. Różnica wyniosła 6 kg. :o To tyle co sunia Dag w wieku 10 tyg. ( Abi jutro skończy dokładnie 15 tyg.)

Z drugiej strony nie martwi mnie to zbytnio. Słyszałam opinie sędziów, że polskie staffiki są zatuczone i generalnie za duże. Wybieraliśmy drobną suczkę i taka mamy :P :P :P

Posted

A, zapomniałam dodać, że wszyscy mi mówią, że Abik to stuczona kluska :question: :question: :question:

Nawet wetka, która zna ja od urodzenia widziała ja w piatek i stwierdziła, że jest duża i grubiutka. Więc już nic nie rozumiem z tymi kilogramami...

Posted

Nie, no żartuję... ale jak sobie przypomnę, jak ją taszczyłam po schodach do 6 mies życia, to mi do tej pory łapki opadają.

Nie zazdroszczę Ci Dag, my na szczęście mamy windę, a mieszkamy na 4 piętrze, więc chyba bym umarła z zasapania.

to jeszcze po cieczce Chrum ma zawsze urojoną ciążę, co objawia się tym, że cycuchy ma jak krówka (bez laktacji) i mimo, że dostaje połowę mniej żarcia, a na dodatek przechodzi na eukanubę light- puchnie w oczach. A potem chudnie- efekt jo-jo.

To mnie zawsze przerażało u suni - cieczka

Powiem szczerze, że nawet przez chwilkę nie myślałam pies czy sunia. U mnie wszyscy myśleli o psie. Dlatego jestem pełna podziwu dla wszystkich właścicieli suczek, ja bym chyba nie dała rady. :klacz: :klacz: :klacz:

Posted

Ważyłam się dziś z Abi. Potem sama. Różnica wyniosła 6 kg. :o To tyle co sunia Dag w wieku 10 tyg. (

Lapis w wieku 10 tygodni też ważył 6kg, ale Amfi skoro piszesz, że wybraliście drobną sunię i, że lekarz nie stwierdził, że jest za chuda, a wręcz przeciwnie, to może taka jej uroda. :lol:

Posted

No to Abi musi by malutka i drobniutka. Z wagą u staffików jest tak, że pies ma być po prostu proporcjonalny, a czy waży mniej, czy więcej niż wzorzec, to już rybka (no, pomijając chwilowe spasienie Chrumy).

Z tymi schodami to nie było tak źle, bo ja mieszkam na 15tym i winda jest, ale a to do metra, a to do kumpla na 2gie piętro, a to gdzieś po Warszawie- schody się zdarzają... cały czas na jakieś trafiałyśmy. Do tego Chruma wcale nie chciała na rączkach i wierzgała.

Lapis- z tą cieczką wcale nie jest tak źle... Oprócz uświnonego mieszkania (bo Chruma kilka razy zdjeła majty i je zeżarła :evilbat: ) żadnych problemów nie ma.

Po prostu troszkę zmieniamy trasę spacerów i porę, a przez te kilka dni, kiedy sama dupsko wystawia chodzimy na smyczy. W bloku i okolicach jest wiadome, która sunia ma cieczkę (poczta pantoflowa psiarzy działa), więc ludzie łapią swoje psiska jak widzą mnie i Chrum.

Jakoś wolę to, niż opowieści sąsiadów, jak to szukali swojego psa, który za suką z cieczką poleciał i nie wracał godzinami (i kilka tragiczniejszych historii)...

Posted

Jakoś wolę to, niż opowieści sąsiadów, jak to szukali swojego psa, który za suką z cieczką poleciał i nie wracał godzinami (i kilka tragiczniejszych historii)...

Coś w tym jest, nigdy na to nie spojrzałam od tej strony.

Posted

Coś w tym jest, nigdy na to nie spojrzałam od tej strony.

A ja przyznam sie ze jestem zwolenniczka psow a nie suczek ale nie ze wzgledu na cieczke co po prostu jakos takos bardziej wole plec przeciwna :wink:

W kazdym badz razie stan na dzisiaj to dwa psy i jedna suczka.....Suczka zostala wysterylizowana bo niehodowlana i spokoj jest 8).

Chociaz wedle niektorych stracila swoja kobiecosc :wink:

Posted

A wróciwszy do właściwego tematu, czyli klapniętego uszka.

Wszystko wróciło do normy, czyli środki które podaję działają.

Dzięki za wsparcie. :lol: