Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tak Sonia ma ogłoszenia na FB, na tablica.pl oraz została wysłana do pupili. Dzisiaj miałam telefon w jej sprawie- na wieś, do kojca, podwórko nieogrodzone, a poprzedni pies wpadł pod samochód... tyle chyba wystarczy zeby nie oddać psa do takiego domu...

• Replies 271
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Maia napisał(a):
tak Sonia ma ogłoszenia na FB, na tablica.pl oraz została wysłana do pupili. Dzisiaj miałam telefon w jej sprawie- na wieś, do kojca, podwórko nieogrodzone, a poprzedni pies wpadł pod samochód... tyle chyba wystarczy zeby nie oddać psa do takiego domu...

Super...czekamy na fajny domek

• 2 weeks later...
Posted

W sprawie Soni telefon chyba milczy...?

Sonia panicznie boi się zastrzyków...dziś z odległości obserwowała szczepienia - 11 psiaków - po wszystkim radośnie hopsała..."a mnie nie" ;)
Jeszcze Stefcię czeka ta "przyjemność"... Pan doktor przyjedzie tylko do niej...dziś nam zwiała, nie była w nastroju :diabloti:

Posted

Stefci zróbcie zastrzyk od razu dwa razy....ha....ha....bedzie miała na zapas na drugi rok jak jej znowu ochota przyjdzie na zwiewanie. Taka z niej bohaterka? A gdzie i jak Wam zwiała?

Posted

doris66 napisał(a):
Stefci zróbcie zastrzyk od razu dwa razy....ha....ha....bedzie miała na zapas na drugi rok jak jej znowu ochota przyjdzie na zwiewanie. Taka z niej bohaterka? A gdzie i jak Wam zwiała?

Doktor to tzw kawał chłopa...wysoki dobrze zbudowany...Stefcia nic tylko chciała go gryźć...jak się nie dało to uciekła pod taras. Nie chcieliśmy jej stresować...
Stefania to bardzo delikatna panienka...;)

Posted

Maia napisał(a):
Niestety milczy... Była w pupilach, ma bardzo dużo odwiedzin na tablicy, ale do tej pory w jej sprawie był tylko jeden tel. :/

To czekamy...w ogłoszeniach wysyp husky...
Mam wrażenie że coraz więcej psów trafia na ulicę, nie tylko kundelki...straszne

Posted

doris66 napisał(a):
A od czego to zgrubienie? Na szwie sterylkowym?

Obok...może to odczyn alergiczny na nić...ale szew był bardzo ładny, nie było zaczerwienienia odczynu zapalnego na zewnątrz...dlatego gdybamy...i czekamy. Teraz też nie ma zaczerwienienia a zgrubienie jest wewnętrzne/wyczuwalne

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Byłam z Sonią w lecznicy, zgrubienie na brzuszku mniejsze rozlane ale nadal się utrzymywało, wylazła czarna nić, którą udało się usunąć. Dziś w lecznicy, po wczorajszym usunięciu nici, zgrubienie było ledwie wyczuwalne a Pani doktor znalazła czubek kolejnej nitki...została czekamy aż się bardziej wysunie... To pewne w 100% że Sonia jest uczulona na nić chirurgiczną.
Panienka była bardzo grzeczna, spokojna...smaczków od Pani doktor nie wzięła...czym wzbudziła ogólne zdziwienie...pierwszy pies który nie skusił się na smaczki, tak powiedzieli...Sonia grzecznie siedziała i czekała kiedy w końcu przestaniemy gadać...;)
Dziś byłyśmy na Wesołej ta lecznica prowadzi panienkę...

Edited by Moli@
Posted

jeżeli w dalszym ciągu nie masz budy to ja mogę oddać namiot dziecięcy, który używał mój bezdomniaczek Bunio... namiot przykryłam podwójnie złożoną plandeką a po bokach położyłam styropian

Posted (edited)

[quote name='eliza71']jeżeli w dalszym ciągu nie masz budy to ja mogę oddać namiot dziecięcy, który używał mój bezdomniaczek Bunio... namiot przykryłam podwójnie złożoną plandeką a po bokach położyłam styropian

Budy nie mamy

Dziękuję za odzew...Budę potrzebuję dla Soni dlatego delikatne konstrukcje nie sprawdzą się, w kilka minut zostanie rozpracowana:razz:. Soni gorąco jest w domu i zaczyna spać na podwórku. Teraz to nie problem...śpi na podwójnym fotelu, na tarasie ale jak będą większe mrozy...( potrafi spaść do -35 stopni ), spanie na mniejszym mrozie też po latach odbije się na jej zdrowiu.

Myślałam aby poprosić kogoś o zrobienie bazarku na ten cel, mamy różna rzeczy, ale kto przyjdzie na bazarek dla "Moli"...

Edited by Moli@
Posted

Ja nigdy nie robiłam bazarku, ale mogę spróbować :-), no a budę może zrobić mój tato jak będą materiały, wyjdzie taniej niż kupienie nowej. Na razie poszukam jeszcze po znajomych może ma ktoś do oddania/ pożyczenia budę dla Soni.

znalazlam takie ogłoszenie na BialystokOnline

Sprzedam bude dla psa
Sprzedam bude dla psa, buda niedawno zrobiona, nie uzywana, wymiary - wysokosc 75cm, szerokosc 105cm, dlugosc 75cm, zdjecia moge wyslac na e-mail.
Bialystok
504055861
Cena: 160 do uzg
Dane kontaktowe:
504055861
Podany adres e-mail (odpowiedz korzystając z formularza poniżej)

Posted (edited)

[quote name='Maia']Ja nigdy nie robiłam bazarku, ale mogę spróbować :-), no a budę może zrobić mój tato jak będą materiały, wyjdzie taniej niż kupienie nowej. Na razie poszukam jeszcze po znajomych może ma ktoś do oddania/ pożyczenia budę dla Soni.

znalazlam takie ogłoszenie na BialystokOnline[/QUOTE]

Maia zadzwoń i spytaj gdzie można ja zobaczyć...ja muszę doładować telefon

Mamy trochę desek, belek, wełnę, styropian, blachę, kątowniki, zawiasy, farbę

Edited by Moli@
Posted

Mam budę! Potrzebny tylko transport z Fast do Was. Buda nowiutka po owczarku niemieckim. Możemy ją pożyczyć do czasu znalezienia domu dla Soni.

Posted

[quote name='Maia']Mam budę! Potrzebny tylko transport z Fast do Was. Buda nowiutka po owczarku niemieckim. Możemy ją pożyczyć do czasu znalezienia domu dla Soni.[/QUOTE]

Maia, jesteś wielka :lol: :multi:

Jak duża, jaki samochód potrzebny?

Posted

[quote name='Maia']No buda jest spora, postaram się tam zajechać i ją zmierzyć, może potrzebna będzie przyczepa?...[/QUOTE]

Trzeba mieć hak...:cool3:...czyli trzeba skombinować bus...TYLKO NA KIEDY?