Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy może być taki tekst do ogłoszen? Myslę że mogłąbym dopisać w nim więcej pozytywnych sech Soni? Jakie ma zalety? ?? :-)

Sonia to około roczna piękna sunia w typie husky/ alaskan malamut. Sonia jest łagodna, przyjaźnie nastawiona do ludzi i innych psów.
Sonia wymaga odpowiedniego opiekuna, który zna wymagania rasy. W Soni płynie krew husky/ malamuta co objawia się przede wszystkim w jej charakterze. Sonia potrzebuje aktywnego domu, który zapewni jej odpowiednią dawkę ruchu i zajęć. Sunia pozostawiona sama sobie, nie będzie się nudzić, sama sobie zorganizuje zajęcie- coś podgryzie, zniszczy, przekopie. Przyszły dom musi być tego świadomy. Sonia nie nadaje się do zamieszkania w bloku. Sunia została wysterylizowana. Warunkiem adopcji jest wizyta przed i po adopcyjna oraz podpisanie umowy adopcyjnej.
kontakt tel. 515 356 915

• Replies 271
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Maia']Czy może być taki tekst do ogłoszen? Myslę że mogłąbym dopisać w nim więcej pozytywnych sech Soni? Jakie ma zalety? ?? :-)

Sonia to około roczna piękna sunia w typie husky/ alaskan malamut. Sonia jest łagodna, przyjaźnie nastawiona do ludzi i innych psów.
Sonia wymaga odpowiedniego opiekuna, który zna wymagania rasy. W Soni płynie krew husky/ malamuta co objawia się przede wszystkim w jej charakterze. Sonia potrzebuje aktywnego domu, który zapewni jej odpowiednią dawkę ruchu i zajęć. Sunia pozostawiona sama sobie, nie będzie się nudzić, sama sobie zorganizuje zajęcie- coś podgryzie, zniszczy, przekopie. Przyszły dom musi być tego świadomy. Sonia nie nadaje się do zamieszkania w bloku. Sunia została wysterylizowana. Warunkiem adopcji jest wizyta przed i po adopcyjna oraz podpisanie umowy adopcyjnej.
kontakt tel. 515 356 915[/QUOTE]

W bloku może mieszkać...czy w domu z ogrodem, czy w bloku idealnie aby ktoś z domowników był w domu, aby sunia 8,9...godzin nie była sama bo zniszczenia będą ogromne!!! i wyląduje w kojcu, na łańcuchu albo na ulicy. Nie chcę straszyć ale musimy pamiętać że była już w dwóch domach a ma ok 2 lat u nas to trzeci "dom".... W mieszkaniu zachowuje czystość, prosi...zaprasza nas do zabawy i chętnie reaguje na zaproszenie. W stosunku do człowieka delikatna, na smyczy przez pierwsze 5 minut ciągnie potem idzie ładnie

Posted

[quote name='joi']

Belkę obrabiała kilka dni temu... a wczoraj "pomagała" w ogrodzie...pracowita panienka:cool3:
Nowe krzewy trzymamy zamknięte w kojcu a płotek w robocie...Jak są psy to są straty...;)

Posted

[quote name='zachary']Joi napisała : "Nowe krzewy trzymamy zamknięte w kojcu".....:roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt:[/QUOTE]

Może raczej do kojca trzeba zamknać sliczną Sonię...ha....ha.....

Posted

[quote name='doris66']Czyli kojec zajęty..... Super wypas ten kojec.[/QUOTE]

jak widać najlepiej służy roślinom :evil_lol: i niech tak zostanie :evil_lol:

Posted

Sonia po sterylizacji jeszcze senna, trochę śpi. Na zastrzyki trzeba będzie jeździć bo panicznie boi się kłucia 2 osoby trzymają 3 robi ;)

W lecznicy zostawiłam 50 zł

Posted

[quote name='doris66']Trzymam kciuki za zdrowie panienki.[/QUOTE]

Sonia czuje się już lepiej przed chwilą zjadła pierwszy posiłek po zabiegu...będzie dobrze

Posted (edited)

Patmol napisał(a):
cieszę się że ju po i że wszystko w porządku

Też się cieszę...
dziś jeździłyśmy na kolejny zastrzyk/antybiotyk Sonia dała popis histerii ale udało się ;), już po wszystkim zaliczyłam lizanko musiałam pocieszać, wycałować nochala...

W hurtowni/polecam bardzo dobre stałe rabaty przy większych zakupach/ na Andersa kupiłyśmy karmę a w sklepie kości cielęce...ale będzie się działo:lol:

Edited by Moli@
Posted

Bardzo proszę aby wszystkie pytania, rozmowy dotyczące Soni były prowadzone oficjalnie na DOGOMANII

myślę że nikogo ma prośba nie dziwi i nikt nie będzie czuł się urażony

Posted

Bardzo chciałam być przed sterylką Soni z Wami , niestety nie wyrobiłam się czasowo, no i jeszcze te bielskie szczeniaki zajęły mi dużo czasu w ostatnich dniach. Czy 50 zł za sterylkę pani zapłaciła z własnej kieszeni? Jeśli tak może ktoś by się po kilka zł dorzucił? Sama też mogę coś dorzucić. A jak z karmą? Jeśli trzeba mogę się podzielić tym co mam.

Posted

Maia napisał(a):
Bardzo chciałam być przed sterylką Soni z Wami , niestety nie wyrobiłam się czasowo, no i jeszcze te bielskie szczeniaki zajęły mi dużo czasu w ostatnich dniach. Czy 50 zł za sterylkę pani zapłaciła z własnej kieszeni? Jeśli tak może ktoś by się po kilka zł dorzucił? Sama też mogę coś dorzucić. A jak z karmą? Jeśli trzeba mogę się podzielić tym co mam.

Pani Maiu, sterylka została zrobiona na mnie, dobrze że się odbyła w terminie...
Koszty związane ze sterylizacją to 25 zł + 25 zł kubraczek, oczywiście że zapłaciłam z "własnej kieszeni";)
Sonia jest na BDT...