Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Vicky62']Maia tak sobie po przeczytaniu Twojego postu pomyślałam...że moze sunia ma czipa.Może faktycznie została skradziona.
Szkoda,że nie wpadłyśmy na pomysł, aby w lecznicy sprawdzili...
Fajnie ze juz powoli dochodzi do siebie, bo ta chudość to przeraźliwa jest, zdjęcia tego tak nie oddają:-([/QUOTE]

No cztery glorie, dziś przy śniadaniu gratulowałyśmy sobie same :megagrin:. Nadrobimy przy najbliższej bytności w Białym. Sonia pojedzie z nami po aprowizację

• Replies 271
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sonia z każdym dniem czuje się lepiej, mleko nie sączy się, cycuszki są coraz mniejszy, zaczerwienienie i obrzęk znika...panienka w coraz lepszym nastroju zaczyna zapraszać psy do zabawy...ze Stefcją trenują gonitwy po całym terenie ale to dla niej już za mało:razz:. Dziś rozpoczęłyśmy naukę biegania przy rowerze...nigdy tego nie robiła, ale udała się pierwsza lekcja... obie żyjemy, gleby nie zaliczyłam.

Posted

Sonia to chyba pies który wybiera sobie opiekuna z domowników, padło na mnie, nie mogę wyjść z domu bo cała okolica słyszy, wyje przeraźliwie i nie można jej uspokoić. Zobaczymy co dalej...może uda się oduczyć...

Posted

[quote name='RudziaPaula']Pamiętam jak psi psycholog o mojej Szinie radził - a mieliśmy podobnie:(
Powiedział żeby na krótki czas w ciągu dnia zamykać psa w np.łazience...5 minut...i wypuszczać.[/QUOTE]

Sprawdzałyśmy już czy można ją zamknąć w domu, w oddzielnym pomieszczeniu. Piszczy przez kilka minut a potem leży spokojnie... Może przed wyjściem ją zamykać, potem przebrać się i wyjść...musimy to przetrenować

Posted

Nie jest tak źle...Sonia lubi przebywać z opiekunem i stąd ten bunt i wycie...pracujemy...pojętna dziewczynka więc mamy nadzieję że uda się wypracować kompromis. Panienka z każdym dniem pięknieje jak zaokrąglą się boczki to będzie mis...to będzie śliczna suczka w typie husky

Posted

Mam nadzieję że uda się...kolejna sprawa to psiak musi być niestety zmęczony jak ma sam zostac...u mnie to się niestety nie sprawdziło-szłam do lasu,patyki rzucałam aby sunię wymęczyć..przychodziłam do domu to mieszkanie splądrowane było,pogryzione.... :( ale to pamiętam ze spotkania z psim psychol....
Mizianka dla Soni :)

Posted

Uff... Sonia od 3 dni je, nie grymasi... ale musiałyśmy podać witaminy między innymi na apetyt. Panienka na suchą karmę kręciła nosem, z konserwą też jej nie pasowało...tylko słodkie bułeczki, kanapki i resztki obiadowe ją interesowały...szok. Bardzo, bardzo wolno nabiera masy, ale już żeber nie widać.
Dziewczynka swobodnie biega po terenie, bawi się z psami jednak gdy obie musimy wyjść to zabieramy ją ze sobą.
Zrobimy dziś zdjęcia...

Laktacja zatrzymana.
Odrobaczona, robali nie było
Dostała obrożę od pcheł i kleszczy...

Posted

Czyli odzywają się w niej dawne nawyki - jedzenie kanapek, resztek i tego co spadnie ze stołu. Normalnego jedzenia dla psów pewnie nie jadła.

Posted

doris66 napisał(a):
Czyli odzywają się w niej dawne nawyki - jedzenie kanapek, resztek i tego co spadnie ze stołu. Normalnego jedzenia dla psów pewnie nie jadła.

Już sama nie wiem co myśleć...ale dobrze że w końcu załapała, je nie grymasi...:)

Złodziejka z niej straszna... bassety to mały pikuś, jak się okazało...no i uwielbia kawę z mlekiem :razz: muszę pilnować własnego kubka :cool3:.
Silna, zwinna...na spacerkach wyrywa małe drzewka z korzeniami, odgryza zwisające gałęzie, koruje...ryje w ziemi jak koparka...poza tym to cudna panienka;)

Posted

Sonia "uwielbia" kury:diabloti:, ledwo ją utrzymałam... nawet ich nie widziała zareagowała na gdakanie...zobaczymy co jeszcze ją "interesuje"... dobrze że wiemy...

Posted

Patmol napisał(a):
może myszy też łapie?

Myszy łapią moje psy, aż strach pójść z nimi na pola, bo biednych myszek szkoda. Działają wtedy zespołowo i tylko na polowaniu na myszy są zgrane jak nigdy w żadnej sytuacji. Zabójczy duet po prostu. Na szczeście myszy uciekają im inną dziurą niż te, w których kopią psy. Ale raz na jakiś czas uda im się polowanie.

Posted

zachary napisał(a):
A z kim te zapasy? Ze Stefanią?:evil_lol::evil_lol:

Tak, z malutką, delikatną subtelną Stefcią...;). Stefcia to kumpela Soni...mamy szczęście bo duża część energii zostaje rozładowana a obie panienki to "wulkany":evil_lol: