Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

gluchypies napisał(a):
Właśnie przeczytałam na wydarzeniu Suzi na FB, że ma domek!!! :laola:

koelko prosimy o info, co to za domek i jakieś fotki najlepiej :) :) :)

To prawda, Suzi od wczoraj ma domek :multi: Przepraszam za opóźnione informacje, ale ostatnio mało mnie na dogo.
Wizyta przedadopcyjna, o której pisałam wypadła bardzo dobrze, Pani miała kilkanaście lat pieska ze schroniska, mieszka w domku i Suzi będzie na dużym dobrze ogrodzonym podwórku:) Ona zresztą nie zna warunków domowych, bardzo się boi i kuli przekraczając próg, więc będzie sobie biegać luzem. Nie mam zdjęć z domku, bo nie było mnie przy tym, a koleżanka mówiła, że Suzi była bardzo zlękniona, ona boi się zmian, ale dzisiaj ponoć już troszkę lepiej. Wybiorę się do Suzi niebawem, jak już troszkę się zaklimatyzuje i zrobię fotki. Bardzo się cieszę:) Suzi jest taka kochana i długo czekała.
Zrobię na dniach rozliczenie, jaki dług pozostał.

Posted

Super :) Mam nadzieję, że ma tam porządną budę i dobre warunki? W razie zimy? Bo nie wygląda mi ona na psa, który ma grube futro...

Zrób proszę rozliczenie, bo jak w końcu będę szykować bazarek z książkami, to jego część przeznaczę na spłatę długu Suzi :)

Posted

Suzi się aklimatyzuje :) Biega luzem i ma oczywiście ocieploną budę :) Może odwiedzę ją w przyszłym tygodniu i wtedy zrobię zdjęcia. Dług Suzi niestety pozostał (-463,35 zł), jest aktualny na 1 stronie w poście rozliczeniowym na dzień 31.12.2013 - dobrze, że za połowę stycznia za hotelik pani nam nie policzyła. Zrobię na dniach bazarek książkowy.

Posted

No właśnie miałam pytać, co z hotelikiem za styczeń,bo by doszło jeszcze trochę więcej tego długu...

W takim razie jak zrobię mój bazarek książkowy, to 50% będzie na spłatę długu Suzi :)

Posted

[quote name='gluchypies']No właśnie miałam pytać, co z hotelikiem za styczeń,bo by doszło jeszcze trochę więcej tego długu...

W takim razie jak zrobię mój bazarek książkowy, to 50% będzie na spłatę długu Suzi :)[/QUOTE]

Bardzo dziękuję :) Też planuję książkowy bazarek dla Suzi :)

Posted

Przepraszam za nieobecność, a teraz widzę, że na Suzi są 2 bazarki :) Bardzo dziękuję i na pewno się przydadzą, bo na kilka dni przed wizyta przedadopcyjną dziś był telefon, że ludzie chcą Suzi oddać :( Ręce mi opadły. Ponoć niszczy wszystko na podwórku, gryzie płot, ławki itp., a w kojcu wyje :( :( :(

Posted

dla mnie to też bardzo dziwne:shake: być może jest przyczyna takiego zachowania ale trzeba mieć chęci,żeby jej poszukać a nie od razu oddawać psa. Przecież ludzie adoptujący wiedzieli, że jest to sunia po przejściach.
Jak zwykle za ......... ludzi zapłaci pies.:-(

Posted

[quote name='gluchypies']buuuuuuuu to straszne :( :( tak mi żal Suzi :( a nie chcą spróbować jakoś temu zaradzić? Rozwiązać problem?[/QUOTE]

Znajoma z hoteliku spotka się z nimi na dniach i porozmawia. Na pewno można zaradzić, tylko czy ludzie będą mieli chęci :(

Posted

[quote name='mdk8']dla mnie to też bardzo dziwne:shake: być może jest przyczyna takiego zachowania ale trzeba mieć chęci,żeby jej poszukać a nie od razu oddawać psa. Przecież ludzie adoptujący wiedzieli, że jest to sunia po przejściach.
Jak zwykle za ......... ludzi zapłaci pies.:-([/QUOTE]

Pies zostawiony sam sobie będzie rozładowywał energię tak, jak umie. I nie ma cudów.
Nawet pies "ogrodowy" powinien chodzić na spacery poza ogród, z państwem. To chyba oczywiste. Do gryzienia są zabawki, a kiedy zabiera się za coś innego, powinno być "nie".
Tylko trzeba chcieć. Miec czas...
Łatwiej powiedzieć "niszczy" i oddać.

Strasznie i żal biedactwa. Trzymam kciuki!

Posted

Znajoma nie była u Suzi, jutro jadę tam razem z nią. Chciałabym, aby była ta szansa dla niej, ale ludzie będą chcieli jej dać? Wiem, że wystarczy popracować z nią, tylko te chęci...

Posted

[quote name='koelka']Znajoma nie była u Suzi, jutro jadę tam razem z nią. Chciałabym, aby była ta szansa dla niej, ale ludzie będą chcieli jej dać? Wiem, że wystarczy popracować z nią, tylko te chęci...[/QUOTE]

Trzymam kciuki za wizytę... Swoją drogą, co ludzie mają w głowach, że biorąc psa po przejściach spodziewają się "słodkiego miłego życia"?! Przecież to logiczne, że z takim psem może być dużo jeszcze pracy, że może wiele zniszczyć, wymagać mnóstwo uwagi i cierpliwości...

Posted

Suzi została zabrana dzisiaj z powrotem do hoteliku znajomej :( Ludzie chcieli "gotowca", który będzie biegał po podwórku, a Suzi wymaga uwagi, towarzystwa innych zwierząt lub ludzi. Była tam nieszczęśliwa, to było widać, z kojca wychodziła jak kot po siatce, byle do ludzi :(
Wklejam zdjęcia z wizyty. Znajoma zgodziła się ją mieć u siebie za koszt tylko 100 zł miesięcznie. Więc Suzi dalej szuka domku i wsparcia finansowego :(

[IMG]http://i59.tinypic.com/301zift.jpg[/IMG]
[IMG]http://i62.tinypic.com/2ujl0mp.jpg[/IMG]
[IMG]http://i60.tinypic.com/2m4dn6d.jpg[/IMG]
[IMG]http://i60.tinypic.com/309ox1y.jpg[/IMG]

Posted

niech sobie kupią pluszaka :angryy:
dobrze ,że Suzi nie musi już znosić obojętności tych okropnych ludzi.
Jeżeli konto się nie zmieniło , przeleję w przyszłym tygodniu parę groszy dla ślicznej suni.