Monia&Maks Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 Witam. W niedzielę zaadoptowałam małego szczeniaczka. Ktoś go wyrzucił w worku na śmieci do rowu :angryy: :shake:. Biedaczek niema jeszcze nawet zębów (tylko kiełki) i nie jestem pewna czym go karmić. Pierwszy dzień jechał na kociej karmie (mam 4 miesięczną kotkę), obecnie dostaje saszetki mięsne. Gdzieś słyszałam, że mogę mu podawać kaszę mannę. Co o tym myślicie? Chciałabym się spytać czy będzie duży, ale nie za bardzo wiem jak wstawić zdjęcia:oops:. Jaką polecacie szczotkę dla gęstej falowanej sierści z podszerstkiem? Quote
gryf80 Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 jeśli ma ielki to ma pewnie 4 tyg lub więcej.każdy pokarm dla szczeniat bedzie dobry:czy to puszki czy saszetki czy tez początkowo moczona sucha karma dla szczeniat.kocia karma nie jest zbyt dobra bo koty maja inne zapotzrebowanie niz psy. ja mam złe doświadczenia w podawaniu szczenietom kaszy manny,więc nie polecam. Quote
martq20 Posted August 13, 2013 Posted August 13, 2013 a ja właśnie moge polecić kaszkę mannę na mleczku (najlepiej dla szczeniat, do kupienia w zoologicznym)nie gęstą, a bardziej rzadką. Dawkowanie z umiarem ;) Jak się piesek "napcha" to póżniej może wymiotować :/ Dlatego nie gęsta! a z tymi żarełkami z puszki bym jeszcze poczekała, żeby piesek rewolucji nie miał. Wprowadzać powoli tez z umiarem ;) Quote
Recommended Posts