Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wiem, że jeszcze duuużo czasu do wystawy, ale może jednak ktoś się wybiera...?
Czasem odnoszę wrażenie, że na Dogo nie ma nikogo z Gdyni :roll:

• Replies 268
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Widzę, ze nasze grono się poszerza :multi:

Wystawa może nie światowa, ale jednak na swoim i myslę, że warto :cool3:

A może ktoś z Gdańska się do nas wybierze?
W końcu nie mają swojego oddziału, a my się chętnie podzielimy hehe ;)

Posted

My też się wybieramy - daleko w końcu nie mamy ;)
Dodatkowo będzie to najprawdopodobniej wystawowy debiut mojego drugiego maleństwa :multi:

Posted

Aisa_ napisał(a):
Wiem, że jeszcze duuużo czasu do wystawy, ale może jednak ktoś się wybiera...?
Czasem odnoszę wrażenie, że na Dogo nie ma nikogo z Gdyni :roll:

jak to nie ma nikogo z Gdyni?!Są!Są!:D:D:D:D:D
my też jesteśmy;)niestety bardziej kundlaści jestemy;)
pójdę popatrzeć chyba:D:D:D:D
mam pytanko,jako,że nie miałam jeszcze przyjemności być na jakiejkolwiek psiej wystawie...
czy "widownia" płaci za wstęp?i czy może przyprowadzić własnego psa?:)

Posted

Wszystko zależy od wystawki - wstęp dla widowni jest zazwyczaj płatny, a z wejściem z niezgłoszonym pieskiem wygląda różnie - z tego, co wiem, raczej się nie wpuszcza, ale czasem robią wyjątek, pod warunkiem, że piesek jest na smyczy i masz ze sobą potwierdzenie, że piesek jest zdrowy i zaszczepiony. Poszukaj - na pewno jest coś więcej o tym na forum ;).

Posted

ChowChow napisał(a):
Wszystko zależy od wystawki - wstęp dla widowni jest zazwyczaj płatny, a z wejściem z niezłoszonym pieskiem wygląda różnie - z tego, co wiem, raczej się nie wpuszcza, ale czasem robią wyjątek, pod warunkiem, że piesek jest na smyczy i masz ze sobą potwierdzenie, że piesek jest zdrowy i zaszczepiony. Poszukaj - na pewno jest coś więcej o tym na forum ;).

Hmm, ja podam przykład Bydgoszczy.
Wystawa była połączona z festynem.
Czyli jednym słowem ludzie biegali, wszędzie muzyka, gofry etc.
Najpierw mojego nie-wystawianego zostawiłam w hotelu, ale jak zobaczyłam liczbę ludzi z ostrzyżonymi shih tzu, "shih-yorkami" etc, to stwierdziłam, ze mój Brycio nie będzie gorszy i przyprowadziłam go dla towarzystwa do młodszego.

Myślę, że większość zależy od charakteru wystawy i oddziału.

Posted

Oczywiście ja będę, bo w końcu w rodzinnym mieście. Prawdopodobnie wystawię Yorkshire Terriery, Whippety, Sznaucerkę średnią. Hmm..to chyba wszystkie pieski jakie prezentuję :) Rok temu wystawa w Gdyni była jedną z najlepszych. A my emidu się na ringu zapewne spotkamy, nie w rasie ale na jednym..tak sądzę :)
Jeśli ktoś potrzebuje handlera to pisać :)

Posted

Paaati_93 napisał(a):
Jeśli ktoś potrzebuje handlera to pisać :)

Ja właśnie ciągle się nad tym zastanawiam.
W Bydgoszczy sama wystawiałam swojego psa, ale mój stres chyba udzielił się i jemu, przez co nie chciał pokazać zębów :oops:
(ale to szczeniak, więc sędzia był łaskawy i dał mu spokój ;) )

I tak myśle - czy powinnam wystawiać sama, czy prosić kogoś o przysługę / zapłacić.
Wiem, że lepiej by było, gdybym sama go wystawiała - w odbiorze jest to bardziej "profesjonalne", ale w rzeczywistości jest zupełnie na odwrót.
Nigdy się tym nie zajmowałam, nie znam się na tym i strasznie to dla mnie stresujące.

A tak, to miałabym spokój - profesjonalnego handlera i mogłabym cykać piękne fotki :)
Wiem, że Emuś potrafi ładnie się ustawić, potrafi pokazać ząbki i pięknie idzie, ale do tego trzeba jeszcze kogoś, kto ładnie go zaprezentuje, a kimś takim chyba nie jestem ja :shake:

W tym roku będę jeszcze w Krakowie, w Warszawie, w Koszalinie, w Sopocie i w Poznaniu (we wrześniu w Warszawie chyba też, będzie wystawa naszej grupy IX FCI :multi: )

• 3 weeks later...
Posted

Ja napewno będę jak już mówiłam niestety jako handler już nie pomogę, chyba że przed wystawą "podszlifować" psa ale na samej wystawie odpada. Wystawiam dość dużo psów a boję się że się już w czasie nie zmieszczę...ewentualnie awaryjnie mogę pomóc ;)

Posted

my jeżeli nie wyjedziemy na wakacje to będziemy
Aisa to nie prawda że gdańsk nie ma oddziału mamy ale z siedzibą w Sopocie

chciałam jechać do W-wy ale tam IX FCI w niedzielą paraduje a nie będę wracała po nocy autem na wariata bo rano do pracy

• 3 weeks later...
Posted

Przypominam, że dziś mija termin wysyłania zgłoszeń!

(powiedziała ta, która go jeszcze nie wysłała :lol: )

EDIT: A jednak termin przedłużony do 30 06!

Posted

A czy ktoś ew. mógłby mnie zabrać z Gdańska bądź Sopotu? Jestem obecnie na Helu i chętnie wybrałąbym się statkiem do Trójmiasta ale boję się że później nie trafię na wystawę :oops: