MagdaB Posted January 15, 2014 Author Posted January 15, 2014 Byłam pod tym zakładem. Było strasznie ciemno. Kojec stoi blisko płotu (chyba że mają 2) i tam Bezi nie było. Po terenie też raczej nie biegała bo ją wołałam. Możliwe, że siedziała ze stróżem. Quote
ania91sc Posted January 15, 2014 Posted January 15, 2014 Też nie będę nic pisać na ten temat... Bardzo mi przykro, że Beza nie miała szansy pojechać to tego prawdziwego domku :( Quote
ania91sc Posted January 15, 2014 Posted January 15, 2014 MagdaB napisał(a):Byłam pod tym zakładem. Było strasznie ciemno. Kojec stoi blisko płotu (chyba że mają 2) i tam Bezi nie było. Po terenie też raczej nie biegała bo ją wołałam. Możliwe, że siedziała ze stróżem. Kurcze - trochę to dziwne... Jak będzie trzeba z Tobą Magda jechać daj znać... Quote
MagdaB Posted January 15, 2014 Author Posted January 15, 2014 ania91sc napisał(a):Kurcze - trochę to dziwne... Jak będzie trzeba z Tobą Magda jechać daj znać... Dzięki Aniu. W sumie już mam osobę do towarzystwa. Pojedziemy do niej w środę albo piątek w przyszłym tygodniu Quote
ANETTTA Posted January 16, 2014 Posted January 16, 2014 czekamy na inf ...ja tez moge podjechac jakby coś !!! a ten dom moze by zechciał innego bernardyna Quote
MagdaB Posted January 17, 2014 Author Posted January 17, 2014 ANETTTA napisał(a):czekamy na inf ...ja tez moge podjechac jakby coś !!! a ten dom moze by zechciał innego bernardyna Jeśli Bezy nie da się odebrać (bo mam plan się zapytać czy mogłabym ja np. wykupić) to ta rodzina pewnie chętnie zaadoptuje innego psa, ale musi być suczka i najlepiej już wysterylizowana. Jeśli masz jakieś kandydatki to czekam na info, przekaże tej pani. Quote
ANETTTA Posted January 17, 2014 Posted January 17, 2014 propozycja https://www.facebook.com/photo.php?fbid=582304198510788&set=a.582298338511374.1073741853.517950818279460&type=1&theater Quote
ANETTTA Posted January 20, 2014 Posted January 20, 2014 http://www.dogomania.pl/forum/thread...7#post21786727 I TO WSZYSTKO DLA ZINY Quote
ANETTTA Posted January 20, 2014 Posted January 20, 2014 http://www.dogomania.pl/forum/thread...7#post21786727 I TO WSZYSTKO DLA ZINY Quote
MagdaB Posted January 24, 2014 Author Posted January 24, 2014 Byłam dziś u mojej dziewczynki. Bardzo się ucieszyła na mój widok (a ja na niej) i zaczęła radośnie podskakiwać tak jak to ona robi. Beza ma duży kojec, z dużą budą. Podobno woli siedzieć na zewnątrz. W budzie widziałam dużo siana, w kojcu również jest go sporo, więc dziewczynka nie leży na gołym betonie. W kojcu widziałam miskę po jedzeniu, wodę pan donosił świeżą, bo dawał jej ciepła. Miała tam też duża kość. Po chwili miziania w kojcu, poszliśmy się przejść. Pan opowiadał, że Beza jeszcze nie jest puszczana w nocy, bo musza jakieś dziury pousuwać, ale już niedługo będzie. Teraz chodzi na spacery 3 razy na dzień. Dziś podobno była na spacerze 1,5 godz zanim przyjechałam. Beza też poznała pana 11-letnią córkę, z która poszła pochodzić i była bardzo grzeczna. Co do stosunku do ludzi to dalej się boi panów w roboczych ubraniach, ale o tym mówiłam przy pierwszym kontakcie z panem. Pracownicy niestety tak własnie chodzą ubrani i jednego Beza złapała za palec. Nie znam okoliczności, ale ten incydent stety albo niestety nie spowodował tego że pan chciałby ją oddać. Generalnie mówi, że to taka duża przytulanka, czyli to co ja zawsze powtarzałam. W ciągu dnia pan zabiera ją również do biura. Tam widziałam łapki kurze dla Bezy. Ona jednak po jakimś czasie woli wracać na dwór, za ciepło jej w środku. W nocy na terenie zostaje z panem, który tam mieszka. Podobno się już zaprzyjaźnili. Beza jest czesana codziennie. Pan mówił, że muszą ją trochę podtuczyć, bo pod futrem dalej czuć bardzo żeberka. Do weterynarza wybiorą się jak kupią jej kaganiec, bo nie chcą nikogo narażać na jej zębiska. Co do pilnowania to Beza już zaczęła szczekać i już czują się powoli u siebie. Na terenie betoniarni są też 2 kozy i dzikie koty, który są również dokarmiane. Beza ma ochotę polować na te biedne zwierzątka, ale nie jest do nich dopuszczana. Generalnie, nie chciałam żeby Beza trafiła do firmy, szczególnie że miałam dla niej domek, ale warunki które ma są zadziwiająco dobre jak na firmę. Zaraz wkleję kilka zdjęć. Pan zapraszał mnie ponownie. Tylko nie wiem czy powinnam tam jechać i robić mojej dziewczynce bałagan w głowie. Quote
MagdaB Posted January 24, 2014 Author Posted January 24, 2014 W kojcu Na spacerku W biurze Miziania nigdy za dużo Quote
saphira18 Posted January 24, 2014 Posted January 24, 2014 dla mnie ok , a Beza skoro szczeka to już powoli się zadomowiła :) Quote
ANETTTA Posted January 24, 2014 Posted January 24, 2014 (edited) powiedz tylko panu ze jakby cos sie wydarzyło ...ugryzłaby lub zagryzłaby jakieś zwierze i jednak chcieliby ja oddac aby sie skontaktowali z TObą aby jej nie dali byle komu ani nie wyrzucili ale z tego co piszesz jest dobrze !!! Edited January 24, 2014 by ANETTTA Quote
ania91sc Posted January 24, 2014 Posted January 24, 2014 Mnie też się wydaje, że całkiem dobrze Beza trafiła :) Quote
Romina_74 Posted January 27, 2014 Posted January 27, 2014 Kompletnie jestem pewna, że to dobre miejsce dla Bezy :) Obawiam się jednak szczerze, o te zwierzaki ... Quote
MagdaB Posted January 27, 2014 Author Posted January 27, 2014 [quote name='Romina_74']Kompletnie jestem pewna, że to dobre miejsce dla Bezy :) Obawiam się jednak szczerze, o te zwierzaki ...[/QUOTE] Koty i kozy są schowane. Kózki mają specjalne pomieszczenie i nie będą pasione jak Beza będzie puszczana, a kotki chowają się też w jakimś budynku. Liczę, że nie będzie tragedii. Quote
phase Posted January 29, 2014 Posted January 29, 2014 Bardzo się cieszę, że Bezuni się poszczęściło!! Quote
ANETTTA Posted April 21, 2014 Posted April 21, 2014 zajrzyj obejrzyj zapraszam podaruj swój 1 % jak mozesz jak chcesz My pomagamy. Ty też możesz pomagać. Możemy wszyscy zrobić więcej. Fundacja BERNARDYN http://www.youtube.com/watch?v=vhtuavMuVsM [FONT=Helvetica][FONT=Georgia]BERNARDYN FUNDACJA ZWIERZĄT SKRZYWDZONYCH[/FONT] [FONT=Georgia]Fundacja Bernardyn pomagająca zwierzętom,potrzebująca wsparcia ludzi którym nie jest obojętny los zwierząt. My tylko wspomagamy ich finansowo itp ale to oni ...[/FONT] YOUTUBE.COM [/FONT] Quote
ANETTTA Posted May 8, 2014 Posted May 8, 2014 [FONT=Verdana]zapraszam http://www.dogomania.pl/forum/thread...8#post22123918 [/FONT] pomóz benkowi plis podrzuć reklamuj plis Quote
ANETTTA Posted May 9, 2014 Posted May 9, 2014 zaparaszam jeszcze tutaj na fb lub pv do mnie gdyby ktos był zainteresowany https://www.facebook.com/events/5590...y_type=regular Quote
Romina_74 Posted June 3, 2014 Posted June 3, 2014 Ciekawe co tam u Bezy? Jak tam dziewczyna ogarnia temat? :) Quote
Recommended Posts