MagdaB Posted November 9, 2013 Author Posted November 9, 2013 Beza miała w czwartek robiony zabieg sterylizacji. Podobno miała pełno cyst, które zostały usunięte oraz początek ropomacicza. Dobrze, że zabieg miała teraz zanim jej stan się pogorszył. Dziewczyna bardzo krwawiła w czasie zabiegu, ale dziś całe szczęscie wyglądałą i czuła się też dobrze. Poszłyśmy na spacer do lasu. Nie był on za długi, bo nie chciałam jej męczyć plus ona sama chciała wracać. Po powrocie Beza miała robiony zastrzyk. Założyliśmy jej kaganiec i razem z Agata ją trzymałyśmy, kiedy p. Ania wszczykiwałą antybiotyk. Obyło się bez ofiar. Beza była naprawde grzeczna, choć obawiałyśmy się że będzie kiepsko i że sobie na to nie pozwolii (wczoraj pracownicy mieli problem zeby jej zrobic). Oby teraz juz bylo tylko dobrze. Quote
madzia.uje93 Posted November 9, 2013 Posted November 9, 2013 Biedna Beza... Nawet nie chce myśleć co by było gdyby nie zrobili tego zabiegu... Quote
choba Posted November 9, 2013 Posted November 9, 2013 Dobrze, że to wykryli. Trzymam kciuki, żeby już było tylko lepiej :) Quote
Hmmm Posted November 9, 2013 Posted November 9, 2013 Biedna Beza:shake: dobrze, że nic nie zdążyło się rozwinąć Quote
ania91sc Posted November 9, 2013 Posted November 9, 2013 Dobrze, że Beza poszła na ten zabieg, bo nawet nie chcę myśleć jak by to mogło się skończyć później...:shake: Quote
MagdaB Posted November 9, 2013 Author Posted November 9, 2013 Tak rozmawiałyśmy z Agatą, że pewnie nawet bym nie zauważyła gdyby to ropomacicze się bardziej rozwinęło. Pewnie dopiero jakby ją zaczęło boleć, ale czy wtedy weci odkryli by powód? Śmiem wątpić. Quote
ANETTTA Posted November 9, 2013 Posted November 9, 2013 to co można jaa ogłaszac niech mała szuka domu co ??? Quote
MagdaB Posted November 9, 2013 Author Posted November 9, 2013 ANETTTA napisał(a):to co można jaa ogłaszac niech mała szuka domu co ??? Bezia ma dużo ogłoszeń, póki co miałam tylko jedno zapytanie z nich. Quote
ANETTTA Posted November 10, 2013 Posted November 10, 2013 MagdaB napisał(a):Bezia ma dużo ogłoszeń, póki co miałam tylko jedno zapytanie z nich. a wysyp wszedzie bernardynów Quote
MagdaB Posted November 10, 2013 Author Posted November 10, 2013 phase napisał(a):Zapisuję.....) Witam na wątku :) Quote
Patrycja* Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 (edited) Proszę bardzo firmówka dla Bezy: Edited November 12, 2013 by Patrycja* Quote
Romina_74 Posted November 18, 2013 Posted November 18, 2013 Trochę to trwało, ale wreszcie wrzuciłam całych 5 zdjęć, które dokonałam Bezie podczas sobotniego spacerku na Borki. Beza mnie przegoniła jak mało kiedy. Nie wiem Magda, przecież ostatnio zakładałyśmy jej tylko ciuch, Pani Ania robiła zastrzyk, ale o trotylu nic sobie nie przypominam ... ;) No więc, zdjęcia w kolejności zrobienia, tylko pięć, a i tak przy piątym musiałam szybko chować aparat i ... BIEC, BIEC PRZED SIEBIE!!!!! Magda wie ... uff ... A potem byłam już zbyt wyczerpana, żeby robić fotki ... ;) Quote
ania91sc Posted November 18, 2013 Posted November 18, 2013 Dlaczego biec??? :D Widać, że Beza szczęśliwa na spacerku :) Quote
Romina_74 Posted November 18, 2013 Posted November 18, 2013 ania91sc napisał(a):Dlaczego biec??? :D Już tam Beza wie czemu ;) Quote
ania91sc Posted November 18, 2013 Posted November 18, 2013 Romina_74 napisał(a):Już tam Beza wie czemu ;) Ale ja nie wiem :D :D :D Czyżby chciała sama wybrać się na spacerek? :) Quote
Romina_74 Posted November 18, 2013 Posted November 18, 2013 ania91sc napisał(a):Ale ja nie wiem :D :D :D Czyżby chciała sama wybrać się na spacerek? :) Ujmę to w sposób następujący: poczuła zew wolności ... :mad: Quote
MagdaB Posted November 18, 2013 Author Posted November 18, 2013 Beza odkrywa w sobie nowe oblicze :). Quote
Romina_74 Posted November 18, 2013 Posted November 18, 2013 MagdaB napisał(a):Beza odkrywa w sobie nowe oblicze :). Taaa ... Szkoda, że samej przyszło mi je oglądać ;) Quote
MagdaB Posted November 18, 2013 Author Posted November 18, 2013 Romina_74 napisał(a):Taaa ... Szkoda, że samej przyszło mi je oglądać ;) Możesz się nazwać odkrywcą :cool3: Quote
phase Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 Jak dobrze sobie ona radzi. :) https://lh3.googleusercontent.com/-J-MZD8P4yy8/UopMps6OzTI/AAAAAAADe24/iMRcXVP0FdQ/s640/P1190313.JPG cudna! Quote
MagdaB Posted November 23, 2013 Author Posted November 23, 2013 Beza dziś pomaszerowała na spacerek w towarzystwie Omegi. Nie wiem od czego to zależy, ale czasami dziewczyny się dogadują świetnie, a czasami Beza pokazuje naszej Omedze zęby. Dziś było bardzo ładnie, dziewczyny szły boczek przy boczku i razem obwąchiwały krzaczki. Beza miała też fazę szaleństwa i podskakiwała jak sarenka. Uwielbiam jak psy tak podskakują, a w jej wykonaniu jest to ekstra słodkie i zabawne. Dobrze, że ziemia się nie trzęsie :evil_lol:. Po powrocie był czas na jedzonko, czesanko, obejrzałam bliznę po sterylce, ale zapomniałam zapytać kiedy szwy będą ściągane. Do klatki ciocia Ania dała gryzaka, więc powrót nie był aż taki zły dla naszej Bezi. Quote
ania91sc Posted November 23, 2013 Posted November 23, 2013 Jak jestem na "ósemce" to zawsze coś tam podrzucam Bezie :) Quote
Patrycja* Posted November 24, 2013 Posted November 24, 2013 Jak się głaska Bezę to człowiek ma ochotę wtulić się w to jej puchate futerko :loveu: przecudna z niej sunia! Quote
Recommended Posts