Mysia_ Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 trzymam kciuki, sama finansowo to nie za bardzo mogę pomóc :roll: Quote
Kam Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 tak "na szybko" wystawiłam mały bazarek http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=5576246#post5576246 w weekend postaram się "wyprodukować" coś więcej Quote
invictus hilaritas Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 wspanialy pomysl !!! trzymam mocno kciuki aby sie udalo !! Quote
rebellia Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Trzymam kciuki. Jak wyjdę ze szpitala, to mogę się zadeklarować przy grafice do ewentualnej strony. Tyle mogę pomóc. Gratuluję Formico przede wszystkim odwagi do podjęcia takie przedsięwzięcia i trzymam kciuki. PS Kam, miło Cię "widzieć". Quote
aldona_b Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 ja mieszkam na drugim końcu Polski (podlaskie) ale studiuje na 4 roku prawa, sama moze nie pomoge ale mogę ewentualnie pytac wykładowców jak masz pytania to pisz do mnie, wejdz na strone lódzkiej fundacji niechcianeizapomniane.org i tam na forum w dziale wszystko o wszystkim na 2 stronie jest wątek "jak założyc fundacje" Quote
Formica Posted May 22, 2007 Author Posted May 22, 2007 Kam- wielkie dzieki!!! Aldonko dzięki za oferte pomocy, chętnie poszperam, juz przebrnęlam przez tony informacji ale nigdy za wiele ze by się nie okazało ze coś jest nie tak. Dziś postram sie wstawic statut juz poprawiony przez Frotke. Poza paroma szczegółami nic się nie zmieniło. Już został przefaksowany do notariusza :multi: Rebelio to nie odwaga tylko desperacja :shake: dopiero teraz jak siedze w lecznicy i na codzień widze cierpienie zwierzat no to poprostu mnie strzela. A ponieważ nie mam możliwośc finasowych aby wszystkim fundowac leczenie, musiałam coś wymyslić. Mam nadzieje tylko ,ze zdąze ze złożeniem wniosku o dotacje z unii. Quote
Formica Posted May 22, 2007 Author Posted May 22, 2007 [CENTER]§ 25.[/CENTER] 1. Fundator może zmienić cel lub Statut Fundacji. 2. Fundacja może połączyć się z inną fundacją o podobnych celach statutowych. 3. Decyzję w sprawie połączenia podejmuje Fundator. [CENTER]§ 26. [/CENTER] 1. Fundacja może ulec likwidacji w razie osiągnięcia celów, dla których została ustanowiona lub w razie wyczerpania się jej środków finansowych i majątku. 2. Decyzję o likwidacji Fundacji podejmuje Fundator, po zasięgnięciu opinii Zarządu. 3. Likwidatora Fundacji wyznacza Zarząd. 4. Do obowiązków Likwidatora należy: a. zgłoszenie wniosku do Sądu Rejestrowego o wpisanie otwarcia likwidacji, b. sporządzenie bilansu otwarcia likwidacji oraz listy wierzycieli, c. wezwanie wierzycieli Fundacji do zgłoszenia swych wierzytelności w ciągu trzech miesięcy od daty ogłoszenia, d. ściągnięcie wierzytelności i wypełnienie zobowiązań Fundacji, e. spieniężenie majątku Fundacji pozostałego po zaspokojeniu wierzycieli poprzez sprzedaż całości lub części tego majątku w trybie składania ofert. 5. Likwidacja nie może być prowadzona w sposób sprzeczny z celami statutowymi Fundacji, w szczególności sprzedaż zwierząt stanowiących własność Fundacji dopuszczalna jest wyłącznie na rzecz osób fizycznych lub prawnych, których działalność nie jest sprzeczna z celami statutowymi Fundacji. 6. Majątek w postaci środków pieniężnych pozostałych po likwidacji Fundacji przekazuje się instytucjom lub osobom fizycznym, których działalność odpowiada celom statutowym Fundacji. [CENTER]§27.[/CENTER] 1. W przypadku likwidacji Działalności Gospodarczej Fundacji środki pozostałe po likwidacji zakładu przekazuje się na cele statutowe Fundacji. 7. Do likwidacji należy stosować odpowiednio przepisy kodeksu handlowego [CENTER]§28[/CENTER] Do spraw nieregulowanych w statucie należy stosować przepisy: 1. Ustawy z dnia 6 kwietnia 1984 roku o fundacjach ( Dz. U. 91.46.2003 z poź. zm.); 2. Ustawy z dnia 24 kwietnia 2003 roku o działalności pożytku publicznego i o wolontariacie ( Dz. U. Nr 96 , poz. 873 z 2003 roku , z poź. zm.) Statut wchodzi z dniem zarejestrowania Fundacji przez Sąd Rejestrowy Wydział X Gospodarczy Sądu Rejonowego w Gliwicach. Quote
halbina Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 Czy ja się mogę na cokolwiek przydać?... :roll: Quote
Formica Posted May 23, 2007 Author Posted May 23, 2007 Pewnie Halbinko :) zbieraj siły :diabloti: może coś dorzuciśz do wątku bazarkowego wktórym zbieramy na rejestracje?? bo jak na razie wszystko o fundusz się rozbija :shake: Quote
Anashar Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 Finansowo nie pomogę, bo póki co bankrutuje na leczeniu swojego psa. Fizycznie też nie za bardzo, bo odległość za duża. Jedynie mogę zrobić stronę fundacji jak już powstanie :) Quote
Poker Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 trzymam kciuki Formica,musi się udać przy takiej silnej motywacji i tylu życzliwych dogomaniaczkach.Też bym chciała,ale jeszcze nie pora :placz: Quote
met Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 Formica, pochwal sie, co chcesz z unii wyciagnac? :) Quote
Formica Posted May 27, 2007 Author Posted May 27, 2007 Pieniadze na działalnośc gospodarcza :diabloti: , bo na samą fundacje to marne szanse, ale na rzowój działalności gospodarczej sa duże :cool3: Quote
Formica Posted May 27, 2007 Author Posted May 27, 2007 Zjawi sie anio z nieba i sprawi ze stac mnie na rejestracje w KRS:) we wtorek jestem umówiona do notariusz to postaram się pod koniec tygodnia zozyc już wnioski :) trzymcie kciuki Quote
coztego Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 Formica napisał(a):Zjawi sie anio z nieba i sprawi ze stac mnie na rejestracje w KRS:) we wtorek jestem umówiona do notariusz to postaram się pod koniec tygodnia zozyc już wnioski :) trzymcie kciuki No proszę, chodzą sobie anioły po świecie :-o :loveu: Quote
Formica Posted May 28, 2007 Author Posted May 28, 2007 No :loveu: tzn nie była to do końca darowizna , ale nieoprocentowana pożyczka z długim terminem splaty :diabloti: taki wymarzony bank:evil_lol: Quote
Mysia_ Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 suuuper, Formica teraz napewno wszystko się ułoży, trzymam bardzo mocno kciuki :p Quote
Formica Posted May 29, 2007 Author Posted May 29, 2007 NO oswiadczyłam wole oficjalnie przed notariuszem. Fundacja została ustanowiona, teraz tylko pozostaje KRS. Zaraz się biore za papiery:) Quote
jusstyna85 Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 Nie znam sie za bardzo na paierkowych sprawach,ale gdybym mogła jakoś pomóc, to daj znać :) Quote
Kam Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 Formica, kończy się mój bazarek, podaj proszę numer konta - to kropelka, ale parę groszy wpadnie.. Quote
Recommended Posts