halbina Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Kasiu, masz niepodlinkowany banerek... pobież włąściwy, który reaguje na najechanie nań kursorem myszką... skopiuj i wklej do podpisu... Quote
Inkaa Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 Cześć dziewczyny! Rozmiawiałam z Formicą nt. współpracy z forum www.piesija.info Zobaczcie co i jak i wypowiedzcie się co o tym sądzicie ;). Quote
wandul 66 Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Ania_w napisał(a):Marlenko, piekne:) a tak przy okazji to moje pierwsze kocie tymczasiki - dzieki Wandull :mad:no cóz , przypominam sobie jak mnie błagałaś o bande AGENTÓW ;););) Quote
jusstyna85 Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 wandul 66 napisał(a):no cóz , przypominam sobie jak mnie błagałaś o bande AGENTÓW ;););) Przepraszam, że pisze tutaj,ale nie moge wysłać do Ciebie PW.Podasz mi swój e mail? przesylke wysłałam dzisiaj o 8 00 rano.Wykasuje to jak przeczytasz. Quote
ElzaMilicz Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Szara Przystań nie ma jeszcze statusu opp, czy się mylę ? Dziękuję Formice za dokształcenie. :-) Quote
halbina Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 co to jest opp? jeśli chodzi o możliwość wpłaty 1 %, to dopiero za rok... Quote
Mysia_ Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 halbina napisał(a):co to jest opp? organizacja pożytku publicznego ;) Co tam u Was słychać? Quote
halbina Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Jestem głosem tych, które nie mówią. Dzięki mnie będą mogły przemówić. Aż uszy głuchego świata usłyszą. O krzywdzie, jaka się dzieje słabym, którzy nie znają słów. To ja jestem obrońcą mych braci. I będę za nich walczyć. I wymawiać słowa w imieniu zwierząt i ptaków. Aż świat naprawi ten stan rzeczy. (Ella Wheeler Wilcox) Czy wiesz, Człowieku XXI wieku, co jest największą plagą naszych czasów? Otóż samotność. W rzeczywistości, w jakiej przyszło nam żyć, nie mamy czasu na zakładanie rodzin czy pielęgnowanie przyjaźni. Dlatego tak często jesteśmy samotni. Lekarstwem na samotność mogłoby stać się towarzystwo zwierzęcia, ale i dla nich mamy coraz mniej czasu i serca. I one jak my cierpią, niejednokrotnie porzucone przez swoich ludzkich przyjaciół lub „humanitarnie” oddane do schroniska. A przecież podobno: Jesteś na zawsze odpowiedzialny za to, co oswoiłeś! Pamiętasz jeszcze te słowa? Czy byłeś kiedyś, Człowieku XXI wieku, w stworzonym przez Ciebie miejscu, które jest piekłem na ziemi dla zwierząt, a które nazwałeś "schroniskiem"? Widziałeś dziesiątki psów stłoczonych na małych wybiegach lub wciśniętych do boksów albo wręcz do klatek, gdzie walczyć muszą o każdy kęs i odrobinę miejsca dla siebie, gdzie narażone są na choroby i śmierć? Zdajesz sobie sprawę, ile stworzeń ginie każdego dnia, każdej godziny nawet? Wiem, nie masz czasu… Ale i Ty jesteś za to odpowiedzialny! Jeśli to uznasz, jeśli się do tego przyznasz, spróbujesz pomóc. Na tyle, na ile możesz… zaopiekujesz się jakimś bezdomnym zwierzęciem i staniecie się dla siebie wsparciem i towarzystwem… albo wysterylizujesz swoje zwierzę, by nie przyczyniać się do tego wielkiego nieszczęścia… albo wspomożesz naszą fundację, byśmy mogli pomagać tym najbardziej potrzebującym pomocy, tym, które nie potrafią prosić ani się skarżyć, choć potrzebują pomocy i cierpią… A przecież: Kto ratuje jedno istnienie, ten ratuje cały świat! Nasza Fundacja powstała właśnie po to, by pomagać zwierzętom w potrzebie… odrzucanym przez ludzi, porzucanym w nieszczęściu i chorobie, rannym… skazanym na poniewierkę i śmierć… Ale także po to, by zapobiegać dalszemu rozprzestrzenianiu się największej plagi XXI wieku – samotności i bezdomności niechcianych zwierząt. Przeprowadzamy akcje sterylizacji zwierząt do adopcji oraz tych wałęsających się po osiedlach i działkach, aby zmniejszyć ich populację i cierpienie… [SIZE=3]Dane fundacji: [SIZE=3]Fundacja Pomocy Zwierzętom Bezdomnym „Szara Przystań” z siedzibą w Zabrzu, 502311695, szaraprzystan@op.pl KRS : 0000288303, NIP: 648-264-54-76 Czy wiesz, Człowieku XXI wieku, co powiedziałoby Ci zwierzę nienarodzone jeszcze, a już skazane na samotność i bezdomność? Powiedziałoby, że przecież i ono odczuwa ból i lęk, ale także samotność i poczucie krzywdy… Powiedziałoby pewnie jeszcze to: Proszę o przywilej nie przychodzenia na świat ...nie przychodzenia na świat póki nie zapewnisz mi domu i pana, który się mną zaopiekuje, i prawa do życia tak długo, jak długo będę fizycznie zdolny do cieszenia się życiem ...nie przychodzenia na świat póki moje ciało nie będzie cenne, a człowiek nie przestanie go maltretować, ponieważ jest bezwartościowe i liczne... (oryginał znajduje się na stronie http://www.petconnectioninc.com/ I Ty możesz pomóc! Wpłacając nawet drobną sumę na konto Fundacji, pomagasz nam ratować kolejne zwierzęta. IV od. PKO BP SA w Zabrzu 27 1020 2401 0000 0202 0240 5868 Fundacja poszukuje wolontariuszy, którzy chcieliby pełnić funkcję domu tymczasowego dla psów lub kotów. Nieraz by uratować życie zwierzakowi wystarczy odrobina dobrej woli i kawałek miejsca w łazience. Osoby zainteresowane tą lub jakąkolwiek inną formą pomocy prosimy o kontakt : szaraprzystan@op.pl Quote
ElzaMilicz Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 halbina napisał(a):co to jest opp? jeśli chodzi o możliwość wpłaty 1 %, to dopiero za rok... Właśnie o ten procent chodzi. :) Quote
rebellia Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Dziewczyny co z tą stroną w końcu wyszło? Nadal oferuję pomoc :) Quote
halbina Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 rebelio, napisz może w tej sprawie do Formicy na e-mail... formica@autograf.pl bo ja wiem tylko, że sie tworzy i tworzy... :roll: Quote
rebellia Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 [quote name='halbina']rebelio, napisz może w tej sprawie do Formicy na e-mail... formica@autograf.pl bo ja wiem tylko, że sie tworzy i tworzy... :roll: Wiem już, że się w końcu stworzy, jakby nie, to walcie do mnie na priv - teraz wprawdzie nie mam zupełnie wolnego czasu, ale ewentualnie za jakiś czas mogę pomóc :razz: Quote
halbina Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 Dziś był dzień naszej aktywności, funadacja nasza "Szara Przystań" wzięła udział w festynie zorganizowanym przez SP 36 w Zabrzu. Mieliśmy okazję opowiedzieć o naszej działalności i zaprezentować Kamę - ONkę do adopcji. Zbierana była karma dla psów w potrzebie i rozdawane ulotki. Razem z nami były też wolontariuszki ze schroniska w Zabrzu z psiakami biorącymi udzial w programie szkoleń dla psów schroniskowych... na wątku schroniska jest dużo fotek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=25986&page=239 na pierwszym planie psiaki schroniskowe pod opieką wolontariuszy, z tyłu Kama z Formicą... Kama (na tymczasie u Formicy) w pokazie szkolenia psiaków schroniskowych pod opieką Ani_w allegro Kamy: http://www.allegro.pl/item360379685_szp_sunia_w_typie_owczarka_niem_szuka_domu_.html Megam ze swoją pańcią Anią_w no i ja... z Inką... Quote
halbina Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 Megan i Inka miały za zadanie przyciągać ludzi... sprawiły się doskonale - każdy chciał pogłaskać... :cool3: Quote
Alicja Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 :klacz: brawo dziewczyny ... to jest właśnie coś o co nam chodziło ... na dzisiaj niewykonalne :shake: Quote
Mysia_ Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 http://images34.fotosik.pl/247/028b80a5388ada6a.jpg Kama prezentowała się pięknie :cool3: Quote
halbina Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10125730#post10125730 Quote
halbina Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=110443&page=2 Quote
halbina Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 A to maluszki przygarnięte przez kocią mamę:loveu: Quote
halbina Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=110517 Quote
Recommended Posts