Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Panna Marple']Wielkie dzięki za ten małpi pyszczek;)[/QUOTE]
Aniu Tobie się nie zrobi, czym mam straszyć młodzież...:eviltong::eviltong::eviltong:

• Replies 402
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Malgoska']małpi pyszczek???? jak to wygląda...wprawdzie nie palę ale chętnie go zobaczę :)[/QUOTE]
Takie zmarszczki nad górną wargą od robienia buzi " w ciup",żeby się zaciągać:):):)

Posted

[quote name='ewu']Aniu Tobie się nie zrobi, czym mam straszyć młodzież...:eviltong::eviltong::eviltong:[/QUOTE]

Ojjjj, już nie taka młodzież :eviltong:
I ja obiecałam wpłacić grosika na Nutkę, więc poproszę nr konta:)

Posted

[quote name='wieso']jakie nowinki ? my tu czekamy.....Marcelek dzisiaj nie jedzie :(...czyzby Nutka tez nie ? a gdzie ona teraz jest ?[/QUOTE]

Właśnie przeczytałam o Marcelku. Czekam ny na info co z Nutką. Jakiś pechowy dzień dla psiaków .....

Posted

[quote name='edek']Właśnie przeczytałam o Marcelku. Czekam ny na info co z Nutką. Jakiś pechowy dzień dla psiaków .....[/QUOTE]

Z tego co zrozumiałam oba psiaki dotarły do Krakowa. Dla Nuteczki to był docelowy przystanek natomiast Marcelek miał ruszyc w dalszą drogę. Musi chłopak poczekac do jutra. Najważniejsze że jest bezpieczny i pod dobrą opieką :)

Posted

[quote name='Alla Chrzanowska']Czy moja wpłata jeszcze nie dotarła?[/QUOTE]

Wpisałam w poście 197, zapomniałam dodać do postu rozliczeniowego:I kolejne wpłaty dla Nutki , dziękujemy :
150zł - Panna Marple stała do grudnia
10zł - Małgoska
20zł - Alla Chrzanowska
25zł - czunia sierpień
10zł - b-b
5zł - Agnieszka103
10zł - agat21.

[quote name='wieso']jakie nowinki ? my tu czekamy.....Marcelek dzisiaj nie jedzie ...czyzby Nutka tez nie ? a gdzie ona teraz jest ?[/QUOTE]

Dzisiaj podczas odbierania NUTKI, poznałam Marcelka i Pepe.
Z tego towarzystwa najbardziej niepozorna jest Nutka :(.
Jest bardzo wystraszona.
Taki mały wypłoszek z niej.
Musiałam ją nieść na rękach , ponieważ w ogóle nie chciała się ruszyć.
Ogon skulony, uszki też, jakiś zamach ręką np w celu pogłaskania jej to już widać w niej strach i uchylanie się, jakby bała się razów :(.
Biedna mała. Chociaż taka mała to ona wcale nie jest, dłuższa jak jamnik troszkę ale ma długie łapki. Ale szczupła, i jak na jej wielkość, to lekka.
Troszkę zaniedbana sierść, koloru ciemnego czekoladowego brązu.
Ma coś z oczkami, ropieją jej.
No i ten pyszczek białawy, w pierwszym momencie zrobiła na mnie wrażenie starego pieska.
Ale ząbki w miarę dobre, jasne. Więc pewnie ma tych 5 lat, nie więcej.
Wejrzenie ma uważne, oczy ciemne ale nie czarne jak więgielki.
Potrzebuje czasu i spokoju żeby zaufać, dość do siebie.
U mnie leży w odosobnieniu, wypiła wodę, nawet sięgnęła po chrupka.
Reaguje na wołanie, stawia wtedy uszka i patrzy na człowieka tymi swoimi ślepkami.
Podoba sie jej głaskanie po główce, chociaż nieśmiało do tego podchodzi.

Posted

Przekazałam Joli namiar na panią zainteresowaną adopcją Nutki, z Nowego Targu. Bardzo wstępnie więc nie wiem czy to dobry dom i czy coś z tego będzie. Cieszę się ogromnie, że mała bezpieczna, bardzo starałam się znaleźć jej bdt ale nie udało się niestety.

Posted

Dobrze, ze sunia juz bezpieczna. Biedna, taka wystraszona. Domek, który ją pokocha musi być spokojny, cierpliwy, wyrozumiały. Zdjęcia oczywiście mile widziane :)

Posted

[quote name='Czorcik']a gdzie teraz Nutka jest ?[/QUOTE]
Przepadla :( ani jednego zdjatka nie mamy :( nic nie wiemy......a Marcelek juz obfocony przez cioteczki...

Posted

[quote name='wieso']Przepadla :( ani jednego zdjatka nie mamy :( nic nie wiemy......a Marcelek juz obfocony przez cioteczki...[/QUOTE]
Nic z tego nie rozumiem :shake: