Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 402
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

monika083 napisał(a):
a ile pieniazkow zostalo, moze podzielic miedze Pepe a Prymka? Ja ,jak juz pisalam deklaracje przekaze na Prymcie, trzeba jej pomoc!

Nie dzielcie, dajcie Prymce.

Posted

ja wpłaciłam niewiele , chyba ze 20 zł, i obiecałam wspierać Nutkę od czasu do czasu jednorazowymi w miarę możliwości i to zobowiązanie przenoszę na Prymkę

Posted

Dzwoniłam dzisiaj do domu Nutusi i rozmawiałam z Panią Krystyną...
Pani Krysia zakochana w Nuteczce, ale też nieco się martwi, bo Nutka załatwia się... raz na dobę...
Wczoraj na porannym spacerku było sioo i koo, potem cały dzień i późnym wieczorem nic... Nutka obudziła Panią o 3-ciej w nocy i... poszły na spacerek...
Nutka zdecydowała się na toaletę dopiero po około 40minutch, jednak się udało:)... Dziś rozmawiałam z Panią około 18-tej i od tej 3-ej rano znowu nic nie było...
Poza tym Nucia to fajna dziewczynka - otwiera się na Panią, na Jej widok macha radośnie ogonkiem, uwielbia przebywać na balkonie (więc Pani zrobiła jej tam leżonko), ale też wraca do domu sprawdzać, czy aby Jej Pani napewno jest;)
Powoli podchodzi na mizianki i nawet lekko Panią podlizuje:)
W każdym razie wydaje się, że obie Panie są ze sobą najzwyczajniej szczęśliwe:multi::multi::multi:!!!!

Posted

To ze stresu. Moja sunia (przyjechała w wieku 4,5 m-ca) przez dwa dni nie zrobiła nic, nawet u weta z nią byłam. Zestresowana bidulka była, bo smyczy ani obróżki wcześniej nie znała, ani miejskiego ruchu, no i tęskniła za swoim dawnym domem. Pewnie z Nutką jest tak samo...

Posted

Dogo07 napisał(a):
Patrzę jeszcze na zdjęcia Nuteczki w nowym domku i jeszcze czuję jakie to niesamowite że sunia znalazła tak szybko dobrego człowieka, serce się raduje :lol:.

A teraz jeszcze sprawa
w której bardzo prosze aby osoby które jeszcze sie nie wypowiedziały a deklarowały/ wpłaciły pieniążki dla Nutki
aby zadecydowały czy pieniążki pozostałe po Nutce (za chwile zrobie podsumowanie) zostały im w niewykorzystanej części zwrócone,
czy przekazane na Pepe ( staruszka z Kozienic)
czy też na Prymkę - , dt sie zgodził przyjąć sunie na miejsce Nutki, wtedy trzeba by podjąć decyzję o wyciągnięciu suczki przed wywozem jej do radys.
Czekam na Wasze decyzje.

Nuteczce się udało ...Marcelkowi się udało to i Prymce musi się udac :) trzymam mocno kciuki za sunieczkę !!!!! :)

Posted

Dziękuję Wam za wypowiedzenie się na watku odnośnie Prymki :),przekażę Joli że Prymka może przyjechać do dt, może też będzie miała tyle szczęścia do Nuteczka i szybko znajdzie domek.
Nuteczka jest dość wystraszonym psiaczkiem, i miała w ostatnich dniach przecież tyle nowych rzeczy - od wyjścia ze punktu w Kozienicach przed dt , transporty, do ds, więc pewnie jest troche zestresowana. Na początku też nie załatwiła się przez jeden dzień, dopiero potem było duże siku, a moja tymczaska nie ta obecna ale poprzednia też w pierwszy dzień w ogóle sie nie załatwiła i też sie martwiłam ale właśnie wet powiedział że to ze stresu. Ludzie reagują raczej odwrotnie, ze stresu częściej biegają do toalety.
Mam nadzieję że to sie wkrótce unormuje u Nutki i jak sie poczuje już bezpiecznie i pewniej to będzie się ładnie systematycznie załatwiać na spacerkach. Buziaczki na Nutki :loveu:.

Posted

Przed chwilą wpłaciłam na Nutkę deklaracje ,a tu takie wiesci. Nutka już w domciu. :multi:

W takim razie ,przekazuje tą deklaracje na następnego pieska,który jest w potrzebie. Potrzebuję tylko nr konta.Chyba,że ten sam .

Posted

Jeszcze jedno pytanie, bo tak sie właśnie zastanawiam, czy Prymkę podpiąć do wątku Nutki ??
Czy założyć jej nowy wątek ? Jak myślicie ?

Posted

Dogo07 napisał(a):
Jeszcze jedno pytanie, bo tak sie właśnie zastanawiam, czy Prymkę podpiąć do wątku Nutki ??
Czy założyć jej nowy wątek ? Jak myślicie ?

Myślę, że lepiej żeby miała swój wątek - założyć nowy :)