Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 244
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

lika napisał(a):
Nie wiem, jak adopcja Kapitana nie doszła do skutku, to wykasowałam jego numer. Został mi tylko adres mailowy, na który wysyłałam mu zdjęcia. Mam nadzieję, że nie naruszę ustawy o ochronie danych osobowych, jeśli napiszę, że Pan ma na imię Sławek. Kasiaprodex, czy ten Pan Ci się z kimś kojarzy?

a dlaczego adopcja kapitana nie doszla do skutku?
możesz mi przesłac adres e-mail tego pana to zobacze czy to ten sam. Mój tez na imie ma Sławek

Posted

kasiaprodex napisał(a):
a dlaczego adopcja kapitana nie doszla do skutku?
możesz mi przesłac adres e-mail tego pana to zobacze czy to ten sam. Mój tez na imie ma Sławek

Adopcja Kapitana nie doszła do skutku, bo p. Sławek uznał, że Kapitan jest zbyt mały. On faktycznie jest mniejszy od rasowego ON-ka. Adres wysyłam Ci na PW. Mam przeczucie, że wiesz o tym panu coś niedobrego.

Niepokojący jest też brak informacji od KingiW. Nie wiadomo, co się udało jej załatwić w piątek i czy sunie nadal są w Teresinie?

Posted

Sunie nadal w Teresinie, ale tak miało być... Pan (ustaliłyśmy, że to nie ten od Kapitana i od Kasiprodex) miał tylko oglądać. Umówieni jesteśmy na środę. Pan bierze wiekszą z suczek dla siebie, mniejsza będzie u niego na tymczasie (warunki tymczasu jeszcze negocjuję), chyba, że sunieczka tak mu zapadnie w serce, że też ją zatrzyma. Ja w kazdym razie, póki nie ma domu dla tej mniejszej, nie chcę ich rozdzielać. Ta mniejsza jest b. uczuciowa i nie chcę jej zostawiać samej w boksie w Teresinie...

Posted

A ja dostałam takiego smsa: "Napewno za darmo owczarka oddajesz?"
Ogłaszam konkurs na najlepszą, najbardziej złośliwą i inteligentną odpowiedź!

Posted

gdgt napisał(a):
A ja dostałam takiego smsa: "Napewno za darmo owczarka oddajesz?"
Ogłaszam konkurs na najlepszą, najbardziej złośliwą i inteligentną odpowiedź!

A ja dostałam SMS-a 'za co oddajesz sznaucera'. Pewnie to ten sam kretyn. Mój idiota ma numer 504845138, a Twój?Bo zgaduję, że to ten sam....Miałam zamiar odpisać, że oddaję za to, że mu z ryja jedzie, ale się opanowałam (szkoda nawet grosza na SMS-a). Ale mogę oddzwonić i nawtykać, za nas obie....

Posted

Czyli na piątek dawać ogłoszenia tylko o jednej suni?
Masz jakieś zdjęcie gdzie ją lepiej widać - zamówiłabym jej ogłoszenie ze zdjęciem?

Posted

Nie dostałam maila ze zdjęciem, więc dałam ogłoszenie bez niego.
Treść:

"MIESZANIEC, młoda suczka w typie owczarka niemieckiego o pięknym rudawym umaszczeniu, zdrowa, zaszczepiona, wysterylizowana, odrobaczona, ufna, bardzo przyjacielska dla ludzi i innych zwierząt, najlepiej do domu z ogrodem"

Jeśli coś nie tak, to daj znać. Poprawię i na poniedziałek dam już w nowej wersji.

Posted

Suczki (obie: jedna - jako pies 'docelowy', druga jako 'tymczasowy') zostały przeze mne, Esperanzę, i ich Pana przewiezione z Teresina do Ostrowi. Zajęło nam to jakieś 7-8 godz (w domu byłam ok. 12-tej). Sunie mają psiego kolegę-Filipka (nieco większego i znacznie masywniejszeg od nich), i najbardziej się bałyśmy o ich relacje, bo psiak jest taki troszkę nie przewidywalny w reakcjach. Ale póki co wszystko jest O.K.Pan ma dom z pięknym ogrodem i drugą część (kilkaset metrów) tylko psią z 2 dużymi przyzwoitymi budami. Psiaki są wypuszczane z tej swojej części do ogrodu, kiedy domowncy też tam przebywają.... (tzn. Filipek jako lekko niezrównoważony i kiedy są na działce wnuki tego Pana raczej nie, ale 'nasze' sunie są na tyle urocze, że na pewno i z dziećmi będa się bawiły). Pan jest w relacjach z psami nieco szorstkawy, ale dzisiaj zakupił już coś na kleszcze i pchły dla wszystkich psiaków (mimo, że sunie spryskałyśmy wczoraj Fiprexem)- tak się przejął naszą wczorajszą opowieścią o babeszjozie. Cały teren dobrze ogrodzony... Suczki na wszelki wypadek mają adresatki (z namiarami na Pana i na mnie). Jak na ironię jest to b. blisko 'naszego' schronu. Pan w schronie był kilkukrotnie, ale wg jego relacji wszystkie psiaki tam miały, uwaga: 'mało inteligentne twarze'.... Co daje mi do myślenia; w kontekście tego, że nasza działalność polegajaca na 'wyłuskiwaniu' psiaków ze schronu ma jednak sens. W takim tłumie jak w schronie psiaki są poprsotu anonimową szarą masą. Wyłuskane i odchuchane mają większe szanse na dom....

• 2 weeks later...
Posted

Jednak większa ze ślicznotek do oddania. Dzwonił do mnie ten Pan, u którego obydwie są i nie jest w stanie podołać 3 spom (mają już właśnego psa Filipka)....Czyli, szukamy domu dla ładnej, zdecydowanie ON-kowatej suni....[quote name='Wilejkaros']

Wstawiam takie olbrzymy, bo miniaturki nie chcą się powiększać po kliknięciu. Mam nadzieję, że moderator zrozumie. ;)

jeszcze raz młodsza sunia

Posted

Kto pojedzie jako pomocnik do transportu suczek w sobotę, chodzi o trasę> z W-wy do Ostrowi, a z Ostrowi do Teresina?
Ja nie mogę. Mam w domu chorego psa - Bartusia, którego lada chwila mama wystawi za furtkę.
Bardzo proszę o pomoc.
Chodzi tylko o towarzyszenie Panu Jackowi. Transport jest zapewniony.
Pan Jacek zabierze chętną do pomocy osobę z W-wy do Ostrowi a potem wraz z suniami do Teresina, a po wszystkim i odstawi do W-wy.
Zajmie to 4-5 godz maksymalnie.
Ja naparwdę nie mogę.
Mam jeszcze remont mieszkania i kupę roboty w pracy.