Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 452
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

izabela.szczepaniak napisał(a):
A no cisza cisza nikt się nie przejmuje HUGOLEM :shake:
Rozmawiałam z Agą i powiedziała że Monia chora a ona czeka na program jak go dostanie to zaktualizuje ale nie wiem czy nie zapomni:cool1:

Nie zapomni! Jutro będę u Moni w Wawie, zgramy program pomoge Moni, ona ma za dużo na głowie.

Posted

Wstawiłam nowe zdjęcia na stronę adopcyjną. :lol:
Iza, mam do Ciebie prosbę.
Czy możesz napisać kilka info o tym jak on się zachowuje; jak do ludzi,
dzieci, psów, kotów, jak z zostawaniem w domu.
Zaktualizuję to na stronie.
Napisz tu, albo do mnie na maila: info[małpa]bokserywpotrzebie.pl
Nie jestem w stanie przekopać wątku, żeby zebrać te informacje.

Posted

Joaaa to jest tekst, który daję o ogłoszeń. Można go wykorzystać, a Iza może napisze jeszcze coś więcej:

HUGO trafił do schroniska na początku maja 2007.
Był bardzo chudy, ale teraz powoli przybiera na wadze. HUGO jest nieco mniejszy niż typowy bokser, ma ok. 6-7 lat i niespotykany kolor. Obecnie przebywa w domu tymczasowym w Bytomiu.

Hugo jest bardzo wesołym i energicznym psem. Uwielbia aportować i bawić się z dziećmi. Jest łagodny w stosunku do zwierząt, równiez kotów.
Zachowuje czystość w domu i nie niszczy. Lubi także jazdę samochodem.
Szukamy dla niego dobrego domu, w którym będzie szczęśliwy i kochany.
A on odwdzięczy się miłością i wiernością za szansę na lepszy los.

Posted

wielbicielka napisał(a):
Witam
Słuchajcie, a jak HUGO z innymi psami żyje? To znaczy, czytałam wyżej, że się potrafi odgryźc, ale czy to są bardzo ostre awantury? Czy jest agresywny?

Nie absolutnie nie jest agresywny wiekszości uiceka i chowa się przed przeciwnikiem ale jeżeli idzie spokojnie a któryś burek mały oczywiście go zaatakuje to sprowadza do parteru i na tym koniec:p

Posted

A więc...
Jeżeli Hugo dalej szuka domu, to może go znaleść. U mnie...
Od dłuższego czasu już zastanawiałam się nad 2-gim psem i początkowo miał być rasowiec, potem jednak zdecydowałam wziąść jakiegoś ze schroniska, no i trafiłam tutaj i przepadłam :loveu:
Tylko są dwie sprawy.
Po 1-sze. Jak Hugo dogaduje się z innymi psami? (To doczytałam... myślę że nie byłoby problemu bo moja L. nie jest konfliktowa :) )
Po 2-gie... Mieszkam w Holandii i żebym mogła go tu przywieść musiał by mieć wszczepionego chipa i paszport wyrobiony, no i pewnie jest jakaś kwarantanna. Czy ktoś mógłby się o tym coś dowiedzieć? Ile to trwa itp?

Posted

a_ga.isk napisał(a):

Po 2-gie... Mieszkam w Holandii i żebym mogła go tu przywieść musiał by mieć wszczepionego chipa i paszport wyrobiony, no i pewnie jest jakaś kwarantanna. Czy ktoś mógłby się o tym coś dowiedzieć? Ile to trwa itp?

nie wiem jak do Holandii, do Niemiec wwożony pies musi być min 1 miesiąć po szczepieniu na wściekliznę (nie wiem jak z chipem) - może u Was jest podobnie? Najlepiej zapytać swojego weta ;)

Posted

Z wścieklizną tak ale nie wiem jak z innymi szczepieniami. Czy Hugo jest szczepiony?
Z tego co przeczytałam pani Iza nie wie kiedy będzie na internecie, czy ktoś ma z nią kontakt i mógłby się dowiedzieć? Byłabym naprawdę wdzięczna :)