Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a czemu w kołnierzu?
coś przegapilam?

może Sami? zamiast Smutny?
to takie smutne to jego imię i przykre i wraz z jego miną normalnie strasznie go żal

Posted

[quote name='3 x']a czemu w kołnierzu?
coś przegapilam?

może Sami? zamiast Smutny?
to takie smutne to jego imię i przykre i wraz z jego miną normalnie strasznie go żal[/QUOTE]

No właśnie... Sami albo może Maks:-)

Posted

[quote name='mysza 1']Sami ładnie :) Maksa miałam na BDT, może niektórzy pamiętają, ryczał ;) Fajny był.

To może niech będzie Sami. Biedny jest :([/QUOTE]

Sami, to prawie tak jak Semik:-) To imię przyniesie mu szczęście:-) Ja na dobry początek chciałabym kupić dla niego karmę. Czy mogłybyście mi podać jaką mam kupić? Jeśli karmę już ma, wymyślimy coś innego;-)

Posted

[quote name='Ewa Marta']Sami, to prawie tak jak Semik:-) To imię przyniesie mu szczęście:-) Ja na dobry początek chciałabym kupić dla niego karmę. Czy mogłybyście mi podać jaką mam kupić? Jeśli karmę już ma, wymyślimy coś innego;-)
Dziękuję w imieniu Samika:)
Sami je karmę tzw "myszową";) czyli tą, którą Mysza zamawia dla wszystkich swoich psiaków. teraz to chyba jest bosch (niestety nie pamiętam, a karmę przesypujemy od razu do pojemników plastikowych). Sami nie jest bardzo chudy, ale może przydałaby mu się na początek josera. Mysza jak zamawiała joserę, to wszystkie psiaki zrobiły się okrąglutkie:)
To była josera festiwal zdaje się.

Posted (edited)

[quote name='ronja']Dziękuję w imieniu Samika:)
Sami je karmę tzw "myszową";) czyli tą, którą Mysza zamawia dla wszystkich swoich psiaków. teraz to chyba jest bosch (niestety nie pamiętam, a karmę przesypujemy od razu do pojemników plastikowych). Sami nie jest bardzo chudy, ale może przydałaby mu się na początek josera. Mysza jak zamawiała joserę, to wszystkie psiaki zrobiły się okrąglutkie:)
To była josera festiwal zdaje się.

Z przyjemnością kupię Joserę Festival:-) Zaraz zadzwonię do Myszy i dopytam, czy nie ma innych planów i zamawiam od razu do Was do hotelu:-)

Edit: po rozmowie z Myszą kupiłam Joserę SensiPlus:-) Mam swojego ulubionego sprzedawcę, który dodaje fajne gratisy do karmy:-) Kupiłam 16,5 kg + smaczki:-)
http://allegro.pl/josera-sensiplus-16-5kg-mega-paka-xxl-i3916897073.html

Edited by Ewa Marta
Posted

[quote name='Ewa Marta']Z przyjemnością kupię Joserę Festival:-) Zaraz zadzwonię do Myszy i dopytam, czy nie ma innych planów i zamawiam od razu do Was do hotelu:-)

Edit: po rozmowie z Myszą kupiłam Joserę SensiPlus:-) Mam swojego ulubionego sprzedawcę, który dodaje fajne gratisy do karmy:-) Kupiłam 16,5 kg + smaczki:-)
http://allegro.pl/josera-sensiplus-16-5kg-mega-paka-xxl-i3916897073.html

Przeogromnie Ci dziękuję. Karma bardzo się przyda, jest kogo karmić, więcej myszowej karmy zostanie dla reszty.

Teraz zamówiłam Boscha z ziemniakami i rybą (dla Alika lighta ;)) ale czasami kupuję hurtowo Joserę. Mamy niezłe ceny w hurtowni, która dowozi do domu jeśli zamawia się powyżej 3 worków. Zaraz poszukam cennika, może przekonasz się do nowego sprzedawcy ;) jeśli jest opłacalnie.

Posted

Chętnie popatrzę na ich ceny, choć nie kupuję 3 worków od razu:-) Semik zjada Joserę Balance, a Peruszka i Barsa Taste of the wild Pacific stream.
Bardzo się cieszę, że mogę choć tak pomóc Samiemu:-)

Posted

w zeszłym tygodniu miała przyjechać do nas owczarka na miejsce Pestki, która miala być adoptowana (ale państwo mieli wypadek samochodowy).
coś tam nie wyszło z transportem i przyjechała owczarka dziś rano. jest chuda jak patyk. wszystkie żebra na wierzchu.
póki co ogarnęliśmy straszną białą sraczkę. zostala odrobaczona, pryśnięta fiprexem, ale we wtorek pojedzie na kąpiel i przegląd do lecznicy.
zdjęcia wieczorem.
czekamy na imię;)

Posted

[quote name='ronja']w zeszłym tygodniu miała przyjechać do nas owczarka na miejsce Pestki, która miala być adoptowana (ale państwo mieli wypadek samochodowy).
coś tam nie wyszło z transportem i przyjechała owczarka dziś rano. jest chuda jak patyk. wszystkie żebra na wierzchu.
póki co ogarnęliśmy straszną białą sraczkę. zostala odrobaczona, pryśnięta fiprexem, ale we wtorek pojedzie na kąpiel i przegląd do lecznicy.
zdjęcia wieczorem.
czekamy na imię;)[/QUOTE]

Najpierw ją pokaż, wtedy będziemy kombinować imię;-)
za każdym razem, kiedy jakiś psiak trafia do Was, jestem o niego spokojna:-)

Posted

[quote name='Ewa Marta']Chętnie popatrzę na ich ceny, choć nie kupuję 3 worków od razu:-) Semik zjada Joserę Balance, a Peruszka i Barsa Taste of the wild Pacific stream.
Bardzo się cieszę, że mogę choć tak pomóc Samiemu:-)[/QUOTE]
Można się z tym panem dogadać, 2 też dowiezie wg mnie ;) a może i jedno. Ja nie testowałam, bo kupuję dla bandy u ronji ;) ale Asia mówiła, że i mnie dowiezie.
[quote name='ronja']w zeszłym tygodniu miała przyjechać do nas owczarka na miejsce Pestki, która miala być adoptowana (ale państwo mieli wypadek samochodowy).
zdjęcia wieczorem.
czekamy na imię;)[/QUOTE]
Niestety, Pestka w ubiegłą niedzielę miała jechać do domu, juz po wizycie było ale w sobotę był wypadek i samochód uszkodzony a teraz jakoś ogólnie chyba się rozeszło.
[quote name='Ewa Marta']Najpierw ją pokaż, wtedy będziemy kombinować imię;-)
za każdym razem, kiedy jakiś psiak trafia do Was, jestem o niego spokojna:-)[/QUOTE]
Właśnie, pokaż co ja znowu wymyśliłam... Bo jak zwykle uległam, bo taka chuda, bo taka biedna, nie przetrwa i wzięłam...

Ogólnie można mieć już dosyć, za dużo tego, nie ogarniam :( Muszę przystopować.

Posted

Owczarka to prawdziwa bida z nędzą. Kupa nadal nieciekawa (biała o konsystencji śmietany, mimo nifuroksazydu).

zdjęcia nie oddają jej chudości

Posted

Ma też taki długi pychol jak Tosca...

Jeśli te zdjęcia nie oddają jej chudości, to nie wyobrażam sobie, jak wygląda w realu. Tu jest masakrycznie chuda:-( Pewnie tak, jak Emitka kiedy do was przyszła:-( Jeszcze smutna,ale jak ją odkarmicie, będzie się uśmiechała:-)
jeśłi uznacie, że warto, żeby jadła karmę z Samim, będzie mi bardzo miło. Przyjdzie 16,5 kg.

Posted

[quote name='Ewa Marta']Ma też taki długi pychol jak Tosca...

Jeśli te zdjęcia nie oddają jej chudości, to nie wyobrażam sobie, jak wygląda w realu. Tu jest masakrycznie chuda:-( Pewnie tak, jak Emitka kiedy do was przyszła:-( Jeszcze smutna,ale jak ją odkarmicie, będzie się uśmiechała:-)
jeśłi uznacie, że warto, żeby jadła karmę z Samim, będzie mi bardzo miło. Przyjdzie 16,5 kg.[/QUOTE]

Bardzo bym chciała, żeby ją jadła, mocno jej potrzebuje. Dziękuję :) Potem ja im zamówię karmę na odbudowę.

Zdjęcia nigdy nie oddają chudości, mam wrażenie, pamiętam, że na widok Emi w przytulisku doznałam szoku, naprawdę, bo poza chudością była w strasznym stanie. Nijak nie umiałam zrobić takich zdjęć, które by oddały to, jak wyglądała. Szerokość grzbietu miała jak moja dłoń.

Ta sunia jest ładna ale może być chora i tego się obawiam :( Takie kupy nie są zwiastunem niczego dobrego :( chociaż mam nadzieję, że to tylko skutek okropnego jedzenia. Zobaczymy co pokażą badania.

Tyle jest tych nieszczęść, że koniec świata :( Na FB wrzuciłam pieska, mały, 12 lat, staruszek, po przejściach, z interwencji, doszedł do siebie to go inne psy pogryzły :( Serce naprawdę się kraje. Normalnie gdybym miała więcej kasy to bym chyba miała 100 psów na utrzymaniu ;)