Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lemoniada napisał(a):
Ależ roześmiana morda :) Daga jest bezpieczna i bardzo szczęśliwa, oby jeszcze tylko szybko swój dom na zawsze znalazła.

Bardzo bym chciała. Nie wiem czy pisałam na wątku myszowych nabytków, że ona została zabrana z Chrcynna (mieli przygotowac małą suczkę ;)) Strasznie była biedna, zastraszona :( pewnie by marnie z nią było. To taki kochany molosek :)

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Karmelek to już jest stary, ma z 10 lat... Morek, czyli Pan Imciuła też byl kiedyś u Gajowej.

Dziś była u nas wetka. Zaszczepiła Huga na wirusówki i wściekliznę, zaczipowała Milkę, Alika i Pestkę. Poobcinała pazury komu trzeba było. Milce złamał się pazur, mamy obserwować, czy nie będzie ropieć. Na nawracające sraczki Huga poleciła metronidazol. W piątek będziemy wszystkich odrobaczać, więc po odrobaczaniu odczekamy kilka dni i dostanie metronidazol. Alik bał się bardzo, piszczał przy czipowaniu. W dalszym ciągu na kiepską sierść, zaleciła biochemię. Musimy go przekapać w nizoralu, bo leci z niego łupież.

Posted

ronja napisał(a):
Karmelek to już jest stary, ma z 10 lat... Morek, czyli Pan Imciuła też byl kiedyś u Gajowej.

Dziś była u nas wetka. Zaszczepiła Huga na wirusówki i wściekliznę, zaczipowała Milkę, Alika i Pestkę. Poobcinała pazury komu trzeba było. Milce złamał się pazur, mamy obserwować, czy nie będzie ropieć. Na nawracające sraczki Huga poleciła metronidazol. W piątek będziemy wszystkich odrobaczać, więc po odrobaczaniu odczekamy kilka dni i dostanie metronidazol. Alik bał się bardzo, piszczał przy czipowaniu. W dalszym ciągu na kiepską sierść, zaleciła biochemię. Musimy go przekapać w nizoralu, bo leci z niego łupież.

jest taki super szampon dla psów Sebolitic, na allegro można kupić, doskonały na takie Alikowe sierści tylko powinien w tym stać z 5 minut chociaż. Mogę kupić. Chociaż jak wygodniej w Nizoralu to jest mi wszystko jedno. Dobrze by było jak najszybciej go wykąpać, póki ciepło. Wyczuwam nadchodzącą jesień, Wy też?

Posted

mysza 1 napisał(a):
Wyczuwam nadchodzącą jesień, Wy też?

Ja też, masakra:shake: Codziennie wstaję na pociąg o 5 rano i od kilku dni, nagle, bez okresu przejściowego, za oknem jest już ciemno. I coraz zimniej, okropieństwo...

Posted

Wproszę się tu cichutko i popodziwiam, dobra? ;)
Milka mi odrobinę przypomina Emi... No i wreszcie wiem jak wygląda Pan Imciuła, bo dotąd wiedziałam tylko jak szczeka :)

Posted

Nutusia napisał(a):
Wproszę się tu cichutko i popodziwiam, dobra? ;)
Milka mi odrobinę przypomina Emi... No i wreszcie wiem jak wygląda Pan Imciuła, bo dotąd wiedziałam tylko jak szczeka :)

E, no co Ty Nutusiu? a tyle zdjęć kiedyś wgrywałam na wątku samego Pana Imciuły i u Kaluszka:-)

Posted

Alik czyli Sz-Alik lub Aliszonek
Wpatrzony w Bartka. W ogóle to jest bardzo fajny, pojętny pies. Tylko musiał nieźle obrywać - wychodzi to na każdym kroku. Gdy rzucałam Murce zabawkę, aż zawył ze strachu:shake:

Ciąg dalszy na pewno nastapi;) Ostatnio jestem w permanentnym niedoczasie. Ale nawet jak wieści nie ma, nasz hotel funkcjonuje, psiaki chodzą na spacery niezależnie od pogody, biegają po ogrodzie, bawią się z Bartkiem i są generalnie zaopiekowane jak trzeba.

Posted

Sz-Alik baaaaardzo uważny.
A Murka ma takie umaszczenie, które może wprowadzać w błąd poszukujących psiaka do adopcji, bo ta jej "wilczastość" wygląda na siwiznę...

Posted

[quote name='Zofija']Przepraszam za offa, ale pilnie poszukuję osób do wizyt przed-adopcyjnych w Warszawie. Jedna -Mokotów, druga Wawer-Praga Południe. Chodzi o psiaki z cieszyńskiego schroniska-jeżeli ktoś moze pomóc... Proszę o kontakt na pw, maila: zofiakrystyna@poczta.onet.pl lub tel.: 508-063-271
Wysłałam maila, mogę pomóc z Wawrem.

Biedny ten Alik, taki niewyględny :(
Wiem, że niedoczas ale uda się go wykąpać zanim się ochłodzi?