mysza 1 Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 Lemoniada napisał(a):Ależ roześmiana morda :) Daga jest bezpieczna i bardzo szczęśliwa, oby jeszcze tylko szybko swój dom na zawsze znalazła. Bardzo bym chciała. Nie wiem czy pisałam na wątku myszowych nabytków, że ona została zabrana z Chrcynna (mieli przygotowac małą suczkę ;)) Strasznie była biedna, zastraszona :( pewnie by marnie z nią było. To taki kochany molosek :) Quote
gusia0106 Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 To Pan Imciuła nie zjada małych dzieci????? ;) Quote
ronja Posted August 19, 2013 Author Posted August 19, 2013 gusia0106 napisał(a):To Pan Imciuła nie zjada małych dzieci????? ;) wygląda na to, że nie:) ale ja mu nie ufam do końca... Quote
beka Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 Szczęśliwe zadowolone pychole :). Karmelka pamiętam jak był u Gajowej: chory , biedny. Pięknie wygląda. Quote
ronja Posted August 20, 2013 Author Posted August 20, 2013 Karmelek to już jest stary, ma z 10 lat... Morek, czyli Pan Imciuła też byl kiedyś u Gajowej. Dziś była u nas wetka. Zaszczepiła Huga na wirusówki i wściekliznę, zaczipowała Milkę, Alika i Pestkę. Poobcinała pazury komu trzeba było. Milce złamał się pazur, mamy obserwować, czy nie będzie ropieć. Na nawracające sraczki Huga poleciła metronidazol. W piątek będziemy wszystkich odrobaczać, więc po odrobaczaniu odczekamy kilka dni i dostanie metronidazol. Alik bał się bardzo, piszczał przy czipowaniu. W dalszym ciągu na kiepską sierść, zaleciła biochemię. Musimy go przekapać w nizoralu, bo leci z niego łupież. Quote
mysza 1 Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 ronja napisał(a):Karmelek to już jest stary, ma z 10 lat... Morek, czyli Pan Imciuła też byl kiedyś u Gajowej. Dziś była u nas wetka. Zaszczepiła Huga na wirusówki i wściekliznę, zaczipowała Milkę, Alika i Pestkę. Poobcinała pazury komu trzeba było. Milce złamał się pazur, mamy obserwować, czy nie będzie ropieć. Na nawracające sraczki Huga poleciła metronidazol. W piątek będziemy wszystkich odrobaczać, więc po odrobaczaniu odczekamy kilka dni i dostanie metronidazol. Alik bał się bardzo, piszczał przy czipowaniu. W dalszym ciągu na kiepską sierść, zaleciła biochemię. Musimy go przekapać w nizoralu, bo leci z niego łupież. jest taki super szampon dla psów Sebolitic, na allegro można kupić, doskonały na takie Alikowe sierści tylko powinien w tym stać z 5 minut chociaż. Mogę kupić. Chociaż jak wygodniej w Nizoralu to jest mi wszystko jedno. Dobrze by było jak najszybciej go wykąpać, póki ciepło. Wyczuwam nadchodzącą jesień, Wy też? Quote
Ewa Marta Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 Weź nie strasz z tą jesienią Mysza. Ja jeszcze pamiętam jak marzłam zimą;-) Quote
Lemoniada Posted August 23, 2013 Posted August 23, 2013 mysza 1 napisał(a):Wyczuwam nadchodzącą jesień, Wy też? Ja też, masakra:shake: Codziennie wstaję na pociąg o 5 rano i od kilku dni, nagle, bez okresu przejściowego, za oknem jest już ciemno. I coraz zimniej, okropieństwo... Quote
Nutusia Posted August 23, 2013 Posted August 23, 2013 Wproszę się tu cichutko i popodziwiam, dobra? ;) Milka mi odrobinę przypomina Emi... No i wreszcie wiem jak wygląda Pan Imciuła, bo dotąd wiedziałam tylko jak szczeka :) Quote
Ewa Marta Posted August 23, 2013 Posted August 23, 2013 Nutusia napisał(a):Wproszę się tu cichutko i popodziwiam, dobra? ;) Milka mi odrobinę przypomina Emi... No i wreszcie wiem jak wygląda Pan Imciuła, bo dotąd wiedziałam tylko jak szczeka :) E, no co Ty Nutusiu? a tyle zdjęć kiedyś wgrywałam na wątku samego Pana Imciuły i u Kaluszka:-) Quote
Nutusia Posted August 23, 2013 Posted August 23, 2013 Na wątku P. Imciuły nie byłam, a u Kaluszka pamiętam... Kaluszka ;) Quote
ronja Posted August 23, 2013 Author Posted August 23, 2013 Jak miło, że zajrzałaś, Nutusiu:) Pan Imciuła ma swój wątek, ale prawie nikt tam nie zagląda... http://www.dogomania.pl/forum/threads/118330-Niczyj-u-Niczyich-starszy-trojlapek-Morek-Zmorek-szuka-DOMU-!!?p=21211063#post21211063 A u nas dziś wszystkie psiaki i koty zostały odrobaczone. W związku z tym śniadanie zostało odwołane;) Quote
ronja Posted August 24, 2013 Author Posted August 24, 2013 Nutusia napisał(a):Jak to? Robale śniadanie wcięły?!?!?!? absolutnie:) obiad był z nawiązką;) Murka z dziś:) Quote
mysza 1 Posted August 24, 2013 Posted August 24, 2013 Kochane są :) I małe a wyglądają (zwłaszcza Murka) na takie kobyły. Nie wiem już jak i gdzie je ogłaszać :( Quote
ronja Posted August 29, 2013 Author Posted August 29, 2013 Bardzo trafnie:) Batman:) i dwa żywioły... Quote
Zofija Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 Przepraszam za offa, ale pilnie poszukuję osób do wizyt przed-adopcyjnych w Warszawie. Jedna -Mokotów, druga Wawer-Praga Południe. Chodzi o psiaki z cieszyńskiego schroniska-jeżeli ktoś moze pomóc... Proszę o kontakt na pw, maila: zofiakrystyna@poczta.onet.pl lub tel.: 508-063-271 Quote
ronja Posted August 29, 2013 Author Posted August 29, 2013 Alik czyli Sz-Alik lub Aliszonek Wpatrzony w Bartka. W ogóle to jest bardzo fajny, pojętny pies. Tylko musiał nieźle obrywać - wychodzi to na każdym kroku. Gdy rzucałam Murce zabawkę, aż zawył ze strachu:shake: Ciąg dalszy na pewno nastapi;) Ostatnio jestem w permanentnym niedoczasie. Ale nawet jak wieści nie ma, nasz hotel funkcjonuje, psiaki chodzą na spacery niezależnie od pogody, biegają po ogrodzie, bawią się z Bartkiem i są generalnie zaopiekowane jak trzeba. Quote
Nutusia Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 Sz-Alik baaaaardzo uważny. A Murka ma takie umaszczenie, które może wprowadzać w błąd poszukujących psiaka do adopcji, bo ta jej "wilczastość" wygląda na siwiznę... Quote
mysza 1 Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 [quote name='Zofija']Przepraszam za offa, ale pilnie poszukuję osób do wizyt przed-adopcyjnych w Warszawie. Jedna -Mokotów, druga Wawer-Praga Południe. Chodzi o psiaki z cieszyńskiego schroniska-jeżeli ktoś moze pomóc... Proszę o kontakt na pw, maila: zofiakrystyna@poczta.onet.pl lub tel.: 508-063-271 Wysłałam maila, mogę pomóc z Wawrem. Biedny ten Alik, taki niewyględny :( Wiem, że niedoczas ale uda się go wykąpać zanim się ochłodzi? Quote
Nutusia Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 Jaki niewyględny?... Oj Mysza, Mysza - Ty i ten Twój "gust" ;) :) Quote
mysza 1 Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 Nutusia napisał(a):Jaki niewyględny?... Oj Mysza, Mysza - Ty i ten Twój "gust" ;) :) :) nawet uszy ma klapnięte, tragedia ;) Quote
Recommended Posts