pinczerka_i_Gizmo Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 Łatka jest bardzo strachliwą, szorstkowłosą suczką. Ma ok.roku i jest nieduża, trochę ponad 30cm w kłębie. Jej znakiem szczególnym jest śmiesznie zawinięty ogonek i ciekawe umaszczenie. Nie zwróciłabym na nią uwagi, gdyby nie ta miłość tryskająca z jej oczu, ukryta pod sporą warstwą niepewności. W tak młodym wieku, już musiała zaznać bólu ze strony człowieka, ponieważ panicznie boi się ludzi - obojętne, czy jest to pracownik, kierowniczka, ludzie odwiedzający schronisko, czy my, wolontariusze. Nie przejawia żadnej agresji, jednak kryje się w najciemniejszym kącie i patrzy tymi wielkimi, kasztanowymi oczami. Wystarczy jednak poświęcić jej chwilę uwagi, zamiast niecierpliwości, wyciągnąć serce na otwartej dłoni, a pies zmienia się diametralnie. Usiadłam na krótką chwilkę obok tej trzęsącej się kulki i w mgnieniu oka zostałam zasypana pocałunkami mokrego języka, nie mogłam nadążyć za chwytaniem podawanych łap, a cały pysk suni emanował najszczerszą radością. Za każdym następnym razem jej postawione uszy i merdanie ogonem można było zobaczyć, gdy zbliżałam się od boksu. Jest czysta, załatwia się tylko na zewnątrz. Na spacerze zachowywała się jak aniołek, zero ciągnięcia na smyczy, czy chęci ucieczki. Ważne było tylko, aby iść przed nią, albo obok - tylko nie za nią bo się bała. Łatka potrzebuje właściciela łagodnego, który pomoże jej przekonać się na powrót do ludzi - do tego, że istnieją tacy, którzy chcą ją po prostu kochać, bez bólu i zawodu. Poza strachem przed ludźmi, jest psem bardzo ciekawskim, stawiała uszka za każdym razem, gdy usłyszała jakiś dźwięk lub szczekanie psów. W stosunku do innych czworonogów zachowuje się bardzo przyjaźnie, nie jest też typem łobuziaka - jest bardziej spragniona pieszczot, niż dzikich zabaw. Łatka tak krótko jest na tym świecie, a już doznała cierpienia - czy znajdzie się ktoś, kto pozwoli jej już na zawsze o tym zapomnieć? KONTAKT: -do mnie(Justyna) e-mail: jusiaa@go2.pl gadu-gadu: 2277199 tel.kom.: +48508957072 -------- ROZKŁAD ZDJĘĆ W TEMACIE: -str.1, post 1 -str.3, post 27 -str.4, post 36 ----------- Łatkę można znaleźć w ogłoszeniach: http://www.dogzone.pl/index.php?showtopic=1051 http://www.psyimy.pl/forum/viewtopic.php?p=2958#2958 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=195479161 www.ekarmy.pl www.mojpupil.pl www.kupsprzedaj.pl www.4lapy.pl www.alegratka.pl Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted May 13, 2007 Author Posted May 13, 2007 Czyżby zdjęcia się nie wyświetlały? Dodałam do pierwszego postu :) I prosimy jakąś dobrą duszyczkę o allegro, bo ja niestety nie jestem w stanie wystawić tam suni. Quote
gigi-44 Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 Witaj Łatko moja sąsiadko :lol: mam dla ciebie coś co może pomóc w znalezieniu prawdziwego kochającego domku http://www.allegro.pl/show_item.php?item=195479161 pozdrawiam Krzysiek&Selo Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted May 14, 2007 Author Posted May 14, 2007 Krzysiek jestem Ci bardzo wdzięczna :) Trzymajmy kciuki za młodziutką Łatkę. Quote
gigi-44 Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Bonsai napisał(a):A w jakim wieku jeste Łatka? Śliczna. :)Ja czegoś nie kumam przecież jest napisane w pierwszym poście "Łatka jest bardzo strachliwą, szorstkowłosą suczką. Ma ok.roku i jest nieduża". Pinczerko nie ma sprawy jak się będzie kończyć to daj znać bo nie jestem w stanie wszystkich doglądać.Pozdrawiam Krzysiek&Selo:lol: Quote
Bonsai Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Ślepota nie boli. :lol: W ramach usprawiedliwienia mogę dodać, że to rodzinne - a tak naprawdę to odziedzczyłam to po pinczerce. :eviltong: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted May 15, 2007 Author Posted May 15, 2007 Bonsai napisał(a):Ślepota nie boli. :lol: W ramach usprawiedliwienia mogę dodać, że to rodzinne - a tak naprawdę to odziedzczyłam to po pinczerce. :eviltong: Toż to szczyt bezczelności :razz: Co do tematu, to chciałam dodać, że byłabym wdzięczna, za rozgłoszenie Łatki w internecie - w im więcej ogłoszeń, tym większa szansa na znalezienie domu. A suczka jest naprawdę cudowna i staram się załatwić jakiś kąt w moim domu na DT, ale chyba się nie uda. Zresztą w schronisku ma większe szanse na to, aby ktoś ją zauważył. Najświeższe informacje będą w sobotę. Dziękuję wszystkim, którzy podnoszą temat! Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted May 15, 2007 Author Posted May 15, 2007 olenka_f napisał(a):podajcie do kogo kontakt Oleńko, kontakt jest podany, zaraz pod zdjęciami. Do mnie. Quote
Bonsai Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Ja Wam mówię, to ten wątek działa na ludzi oślepiająco. :) Łatko, to góry, do domku! :) Quote
olenka_f Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 dałam ją na www.ekarmy, www.mojpupil, www.kupsprzedaj, www.4lapy, www.alegratka Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted May 16, 2007 Author Posted May 16, 2007 olenka_f napisał(a):dałam ją na www.ekarmy, www.mojpupil, www.kupsprzedaj, www.4lapy, www.alegratka Oleńko jestem ogromnie wdzięczna! Już dodaję do pierwszego postu. Sobota się zbliża, zobaczymy co słuchać u małej... :) Quote
Bonsai Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Tylko wypriwadzajcie psy na smyczy i obroży. :eviltong: Quote
olenka_f Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 właśnie uczę się robić allegro a może być tekst z pierwszego postu bo mi troche nie wychodzi pisanie tak ładnie Quote
Bonsai Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Hm, ten tekst z pierwszej strony jest chyba trochę przydługi. Nie zachęca to ludzi do czytania. Ewentualnie gdy są długie teksty, podświetl najważniesze fragmenty. I między akapitami wstawiaj zdjęcia. Quote
olenka_f Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 z tymi zdjęciami między akapitami to mi nie wyszło:eviltong: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=196474683 dałam tekst w całości Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted May 16, 2007 Author Posted May 16, 2007 Hm... tylko, że Łatka ma już aukcję na Allegro. Bonsai, jak widać na zdjęciach, Łatka ma swoją prywatną obrożę, a smyczy w schronisku jak mrówków... :) Quote
Bonsai Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Mysle, ze ten tekst jest zbyt jednolity. Aby zmienić kolor, podświetlić tekst czy zrobic akapit potrzeba użyc html. Tu masz przykład: http://www.kurshtml.boo.pl/html/czcionka,tekst.html Chociażby użyj w ważniejszych fragmentach podświetlenia na czerwono i wytłuszczenia: <b><font color="red">miłość tryskająca z jej oczu</font></b>... <b><font color="red">kryje się w najciemniejszym kącie i patrzy tymi wielkimi, kasztanowymi oczami.</font></b>... <b><font color="red">Na spacerze zachowywała się jak aniołek</font></b>... <b><font color="red">spragniona pieszczot</font></b> <b><big><font color="red">Łatka tak krótko jest na tym świecie, a już doznała cierpienia - czy znajdzie się ktoś, kto pozwoli jej już na zawsze o tym zapomnieć?</font></b></big> Tak przykładowo. ;) I moze tytul zmienic na "Śliczna młoda suczka Łatka szuka domu"? Ludzie szukają psa przez wyszukiwarkę, więc trzeba dać w tytule słowa, któe zostaną przez nią wyszukane. Quote
olenka_f Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Bonsai musze na nauke ja nie mam pojęcia jak sie robi te kolory Quote
Bonsai Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 W poprzednim swoim poscie napisałam Ci jak zmienić kolor i podałam link, gdzie jest wszystko mniej więcej po ludzku napisane. ;) To nie jest trudne, a bardzo przydatne, nauczysz się w mig. :) Quote
Recommended Posts