Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ZAWODY OBEDIENCE W RYCZYWOLE!!!

-Termin zawod贸w 2 czerwiec 2007r.
-Rozpocz臋cie o godz. 10.00.
-S臋dziowane b臋d膮 klasy 0, 1, 2, 3 przez Pana Tadeusza Roszkiewicza.
-Zg艂oszenia przyjmowane do 25 maja na adres zwi膮zku
kynologicznego oddzia艂 Pozna艅, lub na e - mail psiaakademia@op.pl
-Wp艂aty w wysoko艣ci 30z艂 nale偶y kierowa膰 na konto Pozna艅skiego Oddzia艂u Kynologicznego lub dokona膰 na miejscu zawod贸w.

Zapraszamy serdecznie!!

• 3 weeks later...
  • Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja by艂am na tych zawodach :cool3:
By艂o bardzo sympatycznie :) - organizatorzy si臋 postarali :loveu: natomiast s臋dziowanie - wiadomo jakie :eviltong:

Dopisa艂a obsada zer贸wek, w jedynce tylko cztery psy, dw贸jki nie by艂o wcale :placz:

I mo偶e zaczn臋 wkleja膰 troch臋 zdj臋膰 :)

Kundelek (niestety nie powiem Wam imion ani punktacji, bo cho膰 sfotografowa艂am tablic臋 wynik贸w, to by艂y na niej jedynie nazwiska przewodnik贸w... jakby do tego dodano imiona ps贸w, to bym si臋 po艂apa艂a, a tak...:roll: )
Chodzenie przy nodze

Przywo艂anie

Ups!

Hovawart - chodzenie przy nodze

CDN

Posted

A ja nawet zastanawia艂am si臋, czy si臋 nie wybra膰 i nie zadebiutowa膰 ;-) ale po pierwsze nie jestem jeszcze w Zwi膮zku :oops: a po drugie ostatecznie by艂am zupe艂nie w innym miejscu w Polsce...

Marysiu dawaj wi臋cej fotek :cool3: i napisz co艣 jeszcze, jak oceniasz og贸lnie poziom? Byli jacy艣 znajomi? :cool3: Startowa艂a艣 z Un膮?

Posted

Marta i Wika napisa艂(a):
Marysiu dawaj wi臋cej fotek :cool3: i napisz co艣 jeszcze, jak oceniasz og贸lnie poziom? Byli jacy艣 znajomi? :cool3: Startowa艂a艣 z Un膮?

Eeech, co ja tam mog臋 m贸wi膰 o poziomie? Bardzo ma艂o ps贸w chodzi艂o przy nodze na kontakcie, a to jest co艣, co zawsze rzuca mi si臋 w oczy. Rzuci艂o mi si臋 te偶 w oczy, 偶e spoooooro ps贸w poza ringiem by艂o na kolcach.
Jedna dyskwalifikacja, reszta ocen wysoka - wiadomo, jak ocenia ten s臋dzia... W jedynce tylko jeden pies zrobi艂 wszystkie 膰wiczenia.
Natomiast generalnie by艂o sypatycznie - mi艂a komentatorka, fajne zabawy dla dzieci, kilka znajomych os贸b (ale nie wiem, czy kogokolwiek z nich znasz, pewnie nie). Bawi艂am si臋 dobrze :multi:

Acha - i nie startowa艂am z Unk膮, mocno si臋 zastanawia艂am nad tym, ale dosz艂am do wniosku, 偶e nie wyjdzie to na dobre naszemu chodzeniu przy nodze :)

A zdj膮tka obrabiam :)

Posted

Golden
Chodzenie przy nodze

Przywo艂anie (zapowiada艂o si臋 bardzo 艂adnie, ale pies min膮艂 przewodnika i polecia艂 na trybuny - dyskwalifikacja; o ile nie pomyli艂am ps贸w)

Goldenka Fado
Zostawanie :evil_lol:

Chodzenie przy nodze

Skok przez przeszkod臋

Zmiany pozycji - z przymr贸偶eniem oka :lol:

CDN

Posted

Marysia_i_go艅czy napisa艂(a):

Acha - i nie startowa艂am z Unk膮, mocno si臋 zastanawia艂am nad tym, ale dosz艂am do wniosku, 偶e nie wyjdzie to na dobre naszemu chodzeniu przy nodze :)

Hmmm, ja nie bardzo rozumie膰. A czemu偶 to? :roll:

A wyniki? :roll:

Posted

AniaP napisa艂(a):
Hmmm, ja nie bardzo rozumie膰. A czemu偶 to? :roll:

Je艣li Una robi 艂adnie przy nodze 5-10 krok贸w w znanym terenie, a ja j膮 wrzuc臋 na nowy teren i ka偶臋 zrobi膰 60 krok贸w, to ona uzna, 偶e nie warto. To by艂oby za szybkie podnoszenie wymaga艅, kt贸re - w ka偶dym razie w jej przypadku - powoduje kompletny regres. Ju偶 to przerabia艂am.

AniaP napisa艂(a):
A wyniki? :roll:

Jak dojd臋 do fotki z tablic膮 wynik贸w to wklej臋.

Tymczasem labek
Waruj zosta艅 :roll:

(pies zaliczy艂 膰wiczenie :evil_lol: )

Chodzenie przy nodze

Przywo艂anie (艂adne)

Przeszkoda

CDN

Posted

wspaaaniale zdj臋cia . zagl膮dam co jakis czas bo nie moge sie doczekac na fotki z 1-ki . mam nadzieje ze zlapala sie na foteczki monika z hag膮 , czyli jedynym psem kt贸ry zaliczy艂 wszystkei cwiczenia .:lol:

Posted

mch napisa艂(a):
wspaaaniale zdj臋cia . zagl膮dam co jakis czas bo nie moge sie doczekac na fotki z 1-ki .

Dzi臋kuj臋 za pozytywnego kopa :loveu: tym bardziej, 偶e mam ju偶 do艣膰 obrabiania :roll:

mch napisa艂(a):
mam nadzieje ze zlapala sie na foteczki monika z hag膮 , czyli jedynym psem kt贸ry zaliczy艂 wszystkei cwiczenia .:lol:

Za艂apa艂a si臋 :razz:

Maliniak, 99 punkt贸w, pierwsze miejsce w zer贸wce. 艁adna praca na kontakcie. Ciekawe na ile pomog艂a kamizelka Gappaya :cool3:
Zostawanie

Chodzenie przy nodze :loveu:

Przeszkoda

CDN

Posted

Hovawartka Doly - 99 punkt贸w, trzecie miejsce. 艁adny ca艂o艣ciowy obraz pracy, pies u艣miechni臋ty, 艣liczne fragmenty chodzenia przy nodze, po dopracowaniu b臋dzie super :)
Zostawanie

Chodzenie przy nodze

Przywo艂anie

Przeszkoda

Wyniki zer贸wki

CDN po przerwie

Posted

Hovawartka Doly, kt贸ra 艂adnie pokaza艂a si臋 w zer贸wce, wystartowa艂a tak偶e w jedynce. Tutaj jednak by艂o znacznie s艂abiej, czy偶by dwa starty jednego dnia to by艂o za du偶o dla tej suczki?
Chodzenie przy nodze

Du偶y kwadrat

Przywo艂anie

Aport

Oczekiwanie na powr贸t Pana, kt贸ry zanosi w臋ch贸wk臋

CDN

Posted

I nareczcie wyczekiwana przez mch Haga vel Rapsodia z Kojca Coli - jedyny pies, kt贸ry zaliczy艂 wszystkie 膰wiczenia, 167 punkt贸w, drugie miejsce.
Du偶e brawa dla tej pary za chodzenie przy nodze - pami臋tam, jak dziewczyny chodzi艂y jaki艣 czas temu (kiepsko :eviltong:) a teraz? Teraz wi臋kszo艣膰 "zetki" wygl膮da艂a tak: :klacz:

Zostawanie

Przeszkoda

Przywo艂anie

Aport

Wyci膮ganie w臋ch贸wki z kieszeni

I to tyle zdj臋膰 z samych start贸w :)
(Podczas jedynki po raz pierwszy w 偶yciu robi艂am zdj臋cia dwoma aparatami, swoim starym i nowym, w jednym mia艂am d艂u偶szy obiektyw, w drugim kr贸tszy, przyznaj臋, 偶e jestem zaskoczona r贸偶nic膮 w kolorystyce...)

Posted

ewka i haker napisa艂(a):
hej marysia czy masz jeszcze jakies zdjecia psa haker sznaucer miniatura?

Nie mam nic ponadto, co ju偶 wklei艂am.

Wyniki klasy "1"

Podium zer贸wki

Podium jedynki

W czasie tych zawod贸w pod swe opieku艅cze skrzyd艂a wzi臋艂a mnie ekipa Dog and roll z Gda艅ska, czyli golisz team. Ciekawe, czy wiedzieli, czym im to grozi? :razz: :evil_lol:

Urwis z Pa艅ci膮

Yaga z Pa艅ci膮

Kira

Sebastian - Pan Kiry

I ca艂y golisz team :)

K*O*N*I*E*C

Posted

Marysia_i_go艅czy napisa艂(a):

Maliniak, 99 punkt贸w, pierwsze miejsce w zer贸wce. 艁adna praca na kontakcie. Ciekawe na ile pomog艂a kamizelka Gappaya :cool3:

Z t膮 kamizelk膮 to niekoniecznie tak musi by膰. Gdy startowali艣my na zawodach jako dru偶yna, chcieli艣my si臋 podobnie ubra膰, ale nie by艂o za du偶o czasu na wymy艣lanie, wi臋c mieli艣my si臋 ubra膰 w kamizelki Gappay'a - w kt贸rych nigdy wcze艣niej nie 膰wiczylismy i pi艂eczki te偶 nigdy psom z nich nie wypada艂y:razz:
Ale oczywi艣cie nie wiem jak by艂o w tym przypadku :)

Gratulacje dla startuj膮cych i zwyci臋zc贸w :)