Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ohhh jak ja uwielbiam kolce i flexi albo zaciski tudzież łancuszki i flexi... ale i tak największym hitem było dla mnie kiedy gość prowadzał psa na kantarze i flexi <3

Ale zdjęcia haszczanek z kociakami super :D
Baski lubił koty dopiero jak już miały wygląd kotów... takie małe coś nadawało się tylko do zjedzenia :P
Za to kot lubił wylizywać tyłki maluchom <3 Chociaz tyle dobrego...

Posted

[quote name='Baski_Kropka']Ohhh jak ja uwielbiam kolce i flexi albo zaciski tudzież łancuszki i flexi... ale i tak największym hitem było dla mnie kiedy gość prowadzał psa na kantarze i flexi <3

Przecież prawie wszystkie goldenki i labuszki chodzą teraz w takich zestawieniach.
Ostatnio nawet usłyszałam że UWAGA - babka nie puści swojego laba bo....To pies myśliwski i jak poczuje zapach zwierzyny to popędzi przed siebie i nigdy nie wróci...:lol:

Pierwszy raz taki hit słyszałam, ale był absolutny.

Posted

Labladory przecież aportujące. I mają ciekawy rys historyczny ;)
Pierwotnie były psami aportującymi i pracującymi na wodzie z rybakami, ale generalnie zaklasyfikowane są jako psy myśliwskie przecież :P
Miały aportować postrzelone wodne ptactwo :)

Może babki pies miał silny instynk łowiecki... zdarza się w każdej rasie, że jakiś osobnik chętnie pogoni zwierzynę, to jest takie nagradzające pogoń za czymś co ucieka a zeby skojarzyć zapach zwierzyny z przyjemną czynnością wiele nie trzeba :P

Ale tak właśnie kończą psie ofiary mody. Bo ludzie kupują labka, onka goldena i myślą, że samo się wychowa i będzie mądre jak na filmach... :/
Koleżanka szkoleniowiec, pracuje właśnie z taką sunią ON. Babka całe życie miała onki i kupiła sobie kolejną. Kobitka już po 50 grubo i sobie z psem nie radzi i niestety ta osobniczka sama się nie wychowała i stwarza mnóstwo kłopotów. Boi się na przykłąd studzienek kanalizacyjnych. Ma potrzebe ciągłej uwagi i wyładowuje frustracje i emocje na opiekunce...

Posted

marta1624 napisał(a):
Baski, co ty mówisz, labek, onek sam się nie wychowa :crazyeye: Przecież one od urodzenia wszystko umieją, nie mogą sprawiać problemów :D

No w końcu ktoś mądry! :evil_lol: Przecież każdy owczarek niemiecki jest jak komisarz Alex albo Szarik :lol:
One z natury rodzą się wychowane!

Posted

Yuki_ napisał(a):

Mamy takiego jednego co mu przeszkadzają, jak mieliśmy dwa psy (Figę i Junę) to jeździliśmy do rodziny do głogowa i zabieraliśmy psy. A po powrocie on do nas pukał i twierdził że psy wyły cały dzień. Jak mogły być skoro ich nie było?? :diabloti: (...)Kiedy to pod naszym balkonem jest daszek :mdleje:

Czytając to można się trochę pośmiać z jego głupoty, ale gdybym miała kimś takim żyć na co dzień , to.. :roll:

Posted

Kurcze to ja jakoś źle trafiłam- "kupiłam" ONka z pseudo (bo po co dawać tyle kasy za psa :D) I jakoś nie zachowuje się jak Alex... Chyba pójdę wymienić :D Chociaż to może przez to że tylko 20zł "kosztowała"? Ehh, pójdę im dopłacić :D

Posted

Sąsiadka ma suńke owczarko collaka i sporo szczeka bo pilnuje obejścia trochę. Sąsiad z domu obok ją terroryzował strażą miejską i policją i jest chyba jedyną osobą na ulicy która płaci podatek od psa...
A gość który ją tak męczył nawet nie mieszka w tym domu bo od lat stoi do sprzedania...

Posted

mnie się strasznie, Yuki, podoba ten fragment o sraniu przez balkon - już to widzę, jak psy wypinają dupska żeby zrobić koo w powietrzu, no błagam :D sąsiad niezłą ma fantazję, to tak jak ci od "widziałem, pani pies sra" z którymi trzeba się pieklić, że to było siku i niech sobie idzie szukać kupy jak chce tak bardzo dbać o czystość :cool3:

Posted

Pani Profesor napisał(a):
mnie się strasznie, Yuki, podoba ten fragment o sraniu przez balkon - już to widzę, jak psy wypinają dupska żeby zrobić koo w powietrzu, no błagam :D sąsiad niezłą ma fantazję, to tak jak ci od "widziałem, pani pies sra" z którymi trzeba się pieklić, że to było siku i niech sobie idzie szukać kupy jak chce tak bardzo dbać o czystość :cool3:

:diabloti: