Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak, najlepiej kojec, chociaż pod pojęciem klatka też występują...
Maluchy są przeurocze. I cudownie widzieć jak się suczydła nimi zajmują, na prawdę :D

U mnie to kot przejmował pałeczkę mamy. Tylko, że on ograniczał się do mycia im tyłków, i spuszczaniu łomotu jak coś przeskrobały. A spały maluchy zazwyczaj ze mną. I kociaki i szczenięta o i takie miałam :)

Zazdroszcze Ci, chciała bym się tak zwierzakami otaczać. Ale przyjdzie na to pora :D

Posted

Baski_Kropka napisał(a):

Zazdroszcze Ci, chciała bym się tak zwierzakami otaczać. Ale przyjdzie na to pora :D

Ja bym tam nie chciała się otaczać.
To męczące jak cholera, no i ...:oops:człowiek się przywiązuje... ( o stronie finansowej nie wspominam, bo jak znajdy to wypada weterynaryjnie na nie pochuchać żeby się nie okazało że jakieś robale przyniosły, kk, tyfus, parwo itd itd...).
No i czas, cholernie dużo opieki i czasu to wymaga. I tu po pierwsze - trzeba go mieć...:loveu:

Posted

Yuki_ napisał(a):
Ja mam full

No to zazdroszczę, bo nie wyobrażam sobie obrobić takiej ilości stada : 2 haszczaków , które jak wiadomo potrzebują ruchu , kilka kotów swoich plus cudzych, chomika , agility psa, szkolenia i jeszcze kociąt do karmienia + szkoła (no teraz powiedzmy nie, bo są wakacje).
Choć jak byłam młodsza to też mi się zdawało że ogarnę cały świat i jakoś mi to szło, zaczynałam w środku nocy, kończyłam w środku nocy :lol:

Posted

Majkowska napisał(a):
agility psa, szkolenia

Nie zapomniałam, ale uwzględniłam to w haśle szkolenie psa, bo wiadomo że jak chcesz ćwiczyć z Figą agi , obi i flyball to trzeba na to poświęcić mnóstwo czasu.

Posted

Ja dopóki mieszkałam w domu rodzinnym i się uczyłam, też miałam na wszystko czas i też nonstop coś tymczasowałam, odkarmiałam leczyłam i ratowałam. I mimo, że nieprzespałam wielu nocy i czasami nei miałam czasu się wysikać to wspominam to jako najlepiej wykorzystany czas.
Miałam mnóstwo satysfakcji i radości z tego :)

Posted

Bo to jest satysfakcja.Ale nie ukrywajmy że bardzo ciężka praca i to obowiązkowa zawsze i wszędzie.Sama sobie mówiłam że jak się wyprowadzimy to wezmę tymczasa, aleee... co ? gdzie? jak? kiedy?

Posted

Yuki_ napisał(a):
Haszczaki nie biegają w agility- ew. Kena

Taaak, bo Kena jest na każdych zawodach... :mdleje: Widocznie jestem ślepa i potrzebuję mocniejszych okularów, bo wystarczy wpisać na YT dwa magiczne tagi: "husky agility" i masz filmów z zawodów od groma :grins:

Posted

Gezowa napisał(a):
Taaak, bo Kena jest na każdych zawodach... :mdleje: Widocznie jestem ślepa i potrzebuję mocniejszych okularów, bo wystarczy wpisać na YT dwa magiczne tagi: "husky agility" i masz filmów z zawodów od groma :grins:

Mi się wydaje, że pisała o swoich haszczakach:lol: Nie ogólnie.

Posted

leónowa napisał(a):
Mi się wydaje, że pisała o swoich haszczakach:lol: Nie ogólnie.

Dobra, zwracam honor :grins: Wydawało mi się, że zacytowała tą część mojego innego postu: "Ja mam taką teorię, że w agility można biegać z każdym psem, któremu to nie zaszkodzi. Szczerze nie widzę np. bernardyna albo niufa na agility, ale np. widzę dość dużo psów z V grupy i mnie to zachwyca. Widziałam haszczaki (...)" i że o to chodzi :diabloti:

Posted

Gezowa napisał(a):

Oj no już bez takich, podejrzewam, że pisała o swoich :)

Mój haszcz za życia może profesjonalnie nie biegał, ale amatorsko hopsał, i żałuje, że w tym kierunku nic nigdy nie podziałaliśmy :)

Posted

a ja wiem, że mój pies byłby doskonały w agility, nie dość, że szybko łapie o co chodzi, uczy się w lot i uwielbia biegać, to jest szybki i bardzo wysoko i daleko skacze, naprawdę by się odnalazł...no ale niestety, nikt mnie nie przyjmie, skoro Pat nie akceptuje innych psów - musiałby się wyszczekać, nawąchać i dopiero zapoznać, a przecież nie poproszę wszystkich właścicieli o "pół godzinki time-outu", bo mój pieseczek musi się ogarnąć...