Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Yuki_ napisał(a):
Nagrodą było rzucenie zabawki do wody ;)

Ale na filmiku widac, jak kilka razy ma skakać te koło.. a nie że nagroda po każdym skoku :)

Posted

Za szybko się denerwujesz na nią, jak robi źle. Przede wszystkim za daleko siedzi, to dla niej za trudne. Musisz jej pokazać zabawkę w kole i wtedy nauczy się, że ma skakać przez nie i stopniowo możesz zwiększać odległość ;).

Posted

Jedną z najpopularniejszych metod, jest metoda tunelowa.
https://www.youtube.com/watch?v=9LcW7eSZ9_U - tyczki od slalomu są rozsunięte tak, aby pies przez to przebiegał - stąd nazwa "tunelowy", bo przypomina tunel z tyczek ;). Później stopniowo zwężamy i pies zacznie się wyginać. Ale mówię - stopniowo. Zależy od psa. Ja schodziłam tak: 10cm, 9cm, 6cm, 4cm i teraz już zsunięty. Na filmiku jest 10, ale tyczki są wbite na ukos, żeby było jeszcze więcej miejsca.
Trzeba też pamiętać, żeby odległość między tyczkami wynosiła 60cm - pies zapamiętuje slalom ciałem, wie jak ma się zginać, bo tyczki są ciągle w tej samej odległości od siebie.

Posted

marta1624 napisał(a):
Bo koło chyba z biedronki nie? A ostatnio były za 24,99zl. Więc pytam czy masz od kogoś czy biedronka z ceny zeszła ;)

W biedronce juz chyba nie ma. Dziś byłam, patrzałam nawet.

Posted

[quote name='Yuki_']Jest...! Wreszcie dzwoniła p. Ania w sprawie kotów którymi mam się opiekować, jak oni wyjadą do Norwegii :multi: Wyjeżdżają w piątek, więc w czwartek biorę klucze. ;)
Będzie kasa, będzie kasa. :diabloti:

Heh widzę że nie tylko ja dorabiam :cool3:
Tyle że u mnie to już niania od 6 miesięcy i opiekunka do zwierząt w sumie na telefon. Ale kasa zawsze jest :)

Posted

Ja mam z biedry hopke i tunel, jak było można je kupić to nie miałam za bardzo kasy stąd tylko hopka, a potem dorwałam tunel za 5 pln jako ostatnia sztuka psich akcesoriów :P
Jak by miał ktoś do sprzedania hopsałke to odkupie chętnie jeszcze jedną :P