Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Yuki_ napisał(a):
Obecnie jest zakaz sprzedawania na targu jakichkolwiek psów i kotów. Jedynie w miejscu gdzie mieszkają, można sprzedawać, tzn. mieszkają w domu i robimy im ogłoszenia na portalach.

Z tym zakazem to różnie bywa ;) Majka mojej babci pochodzi od ludzi z rynku, a w niedzielę w miejscowości obok stali na rynku ze szczylami kundelków :roll:

Posted

Yuki_ napisał(a):
Obecnie jest zakaz sprzedawania na targu jakichkolwiek psów i kotów. Jedynie w miejscu gdzie mieszkają, można sprzedawać, tzn. mieszkają w domu i robimy im ogłoszenia na portalach.

A ja tam widuję czasem na ulicach jakichś rumunów ze szczeniaczkami, na giełdzie też są.

Znaczy kto my "robimy"?
Mnie nie chodzi o was jako pseudo tylko o toz.

marta1624 napisał(a):
Z tym zakazem to różnie bywa ;) Majka mojej babci pochodzi od ludzi z rynku, a w niedzielę w miejscowości obok stali na rynku ze szczylami kundelków :roll:

aaa bo to przekombinowane wszystko jest, to tak jak akcje pt sprzedam obróżkę a do niej psa. Oni już się wycwanili i w tym...

Sama kiedyś podesłałam interwencję do gościa co sprzedawał pieski pod rynkiem (podeszłam i spytałam nawet) ale po telefonie gdzie potrzeba okazało się że nie nie pan nie sprzedaje piesków, pan siedzi sobie z czymśtam, a pieski tylko mu towarzyszą...

Raz rumuna spotkałam z białym szczeniorkiem, coś jakby samojedzik malutki, wcisnąć mi chcial to wręcz ale kasy nie miałam, oferowałam mu wtedy wszystko co miałam a co miało jakąś wartośc, łańcuszki, kolczyki, złote pierścionki itd, ale nie chciał. Jak podjechał do niego radiowóz to nagle pieska na ręce i to jego przyjaciel i on by go nie sprzedał...

Posted

Zacięta dyskusja o ptakach dalej trwa....

Karolino mam zapytanie. Bo czytając twój wątek wiem że dużo zamawiasz przez internet dla zwierząt. Powiedz mi gdzie najlepiej kupować tz. na jakiej stronie. Bo przeglądam i kakadu i zooplus ale nie wiem co najlepsze i godne zaufania.

Posted

Zależy mi na frisbee. Ale tak do 20 zł z przesyłką żeby coś znaleźć. Wiem że strasznie jestem oszczędna ale wiem też że Barko droższe zabawki szybko by rozwalił więc nawet nie patrzę na górną półkę.

Posted

Frisbee do 20zł z przesyłką ciężko dostać ;) Chyba, że jest promocja na whippy.pl albo mają blemy i te zwykłe air za 12 zł powinny być. Ewentualnie jeszcze na dogfrisbee: http://dogfrisbee.pl/pl/p/FASTBACK-FLEX-STANDARD-FRISBEE/76 zwykłe fastbacki. Zwłaszcza, że mówisz, że rozwala... nie wiem, mi by się opłacało kupić mocny dysk i mieć z głowy niż ciągle wykładać po 20zł na dyski, które będzie miał "na raz".

Posted

Gezowa napisał(a):
nie wiem, mi by się opłacało kupić mocny dysk i mieć z głowy niż ciągle wykładać po 20zł na dyski, które będzie miał "na raz".

POpieram, tymbardziej ja się z psem ćwiczy coś więcej niż tylko rzut raz do roku.
Mało tego, jak pies ma skłonności do niszczenia (bo rozumiem że je tak mocno traktuje zębami podczas aportowania) to takim marnym tanim dyskiem może się pokaleczyć.

Ja kupiłam ostatnio dysk gumowy trixie i bardzo przyjemna sprawa, Wald na nim wisiał nawet na drzewie i nie poszedł, także solidny jest.
Niestety moja teściowa daje mu zabawki do gryzienia więc któryś z kolei skasował.

A może poszukaj na bazarku? Czasem są tanie bardzo fajne dyski, ja kupiłam dwukrotnie za jakieś śmieszne pieniądze rzędy 5-7 zł...

Posted

Szukam szukam...
Chodzi mi o to że w miastowym zoologicznym są drogie i czasami do niczego. A zależy mi na tym że jak były by tanie to kupie więcej i mam z głowy. To samo dotyczy piłek.

Posted

kropi124 napisał(a):
Szukam szukam...
Chodzi mi o to że w miastowym zoologicznym są drogie i czasami do niczego. A zależy mi na tym że jak były by tanie to kupie więcej i mam z głowy. To samo dotyczy piłek.

No ale o to chodzi chyba własnie gezowej, że może lepiej kupić mocniejszy dysk niż więcej a taniej. Kupić tanio dysk żeby się rozpękł w psim pysku też bez sensu.
Jak on jest zapalony do dysku to może warto pomyśleć o czymś lepszym, tymbardziej że to co podała gezowa to nie jest jakaś szalona cena...

Posted

te co gezowa poleciła bardzo mi się podobają, zapisałam sobie juz stronkę.
Do końca tygodnia jeszcze będę szukać, może wpadnę na jakieś super promocje.

Posted

Majkowska napisał(a):
No ale o to chodzi chyba własnie gezowej, że może lepiej kupić mocniejszy dysk niż więcej a taniej. Kupić tanio dysk żeby się rozpękł w psim pysku też bez sensu.
Jak on jest zapalony do dysku to może warto pomyśleć o czymś lepszym, tymbardziej że to co podała gezowa to nie jest jakaś szalona cena...

Nie no, te się nie rozpękną, ale wiem jak było z moim psem, który rzekomo ma delikatny chwyt... Nawet znacznie mocniejsze i sztywniejsze Sonici 215 mają mocne dziury, kilka już było na wylot, ale to jest to, że on przy aporcie chce się szarpać i jak parę razy pociągnie to niestety no "zadziory" są nieuniknione... Później jeśli ich się nie przypali i nie usunie w ten sposób (wygładzi), to nie dość, że ranią nam palce to jeszcze pysk psa :roll:
Mam drugi, eurablend, taka typowa "cegła", za 40zł właśnie na stronie tego sklepu, do którego podałam link. I tym Młody może się normalnie szarpać, nie tylko on... Border koleżanki, który ma wszystkie dyski na raz (on działa jak dziurkacz, dosłownie...), te ma po kilka miesięcy i nie ma ani śladu po zębach. Tylko mówię - takie na początek są niezbyt wygodne, za ciężkie...