Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z betonowego boksu wystaje kudłaty nochal.

To Johny. Młody, bo zaledwie 1,5- 2 letni, piękny, wyglądający jak terrier irlandzki, który od dwóch miesięcy czeka na dom w schronisku w Ostrowi Maz.

Niestety ze względu na niechęć do innych samców Johny mieszka w betonowym boksie kwarantanny, skąd nikt nie wyprowadza go na spacery. Każdy kto ma terriera wie, jak bardzo tego typu psy potrzebują ruchu.
Sierść Johnego wygląda fatalnie. Jest skołtuniona i śmierdząca.
mimo wszystko to pogodny pies, bardzo przyjazny w stosunku do ludzi.
a ja boje się, że ze względu na swój wygląd trafi do pseudohodowli. Już miałam w jego sprawie telefony z allegro od osób którego chętnie by go wzięły, ale koniecznie niewykastrowanego. Dlatego postanowiłam szukać dla niego opiekuna przez dogomanię.

Posted

Na miejscu szansa jest nijaka, ale gdyby udało się ktoś go wziął na tymczas, to pieniądze są na pokrycie zabiegu i jeszcze na fryzjera by się znalazły.
Problemem jest tylko brak domu tymczasowego.

Posted

Rany, znowu trafił biedaczek do tego okropnego boksu kwarantanny??? Jak byłam dwa tygodnie temu w schronisku to miał tylko dla siebie kojec ze sporą budą i Mopcię za sąsiadkę. Szkoda, że go przenieśli. :shake:

Posted

Johny pokonuje wszystkie płoty, siatki i inne takie. Nie ma dla niego ogrodzenia. Dlatego jest w boksie kwarantanny, bo z niego uciec nie można. Wkrótce po tym, jak trafił do schroniska, byłam w schronisku i ja (dokładnie 3 marca tego roku). Nawet się nie obejrzałam, jak sforsował siatkę, żeby biec za mną.

Johny jest NIESŁYCHANIE WRĘCZ PRZYJACIELSKI i bardzo, bardzo towarzyski!
A w zamknięciu bardzo smutny

Posted

[FONT=Times New Roman]Dziś został przez dobre duszki z forum terierkowo doprowadzony "do ładu".[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Johny przed zabiegami pielęgnacyjnymi:[/FONT]

[FONT=Times New Roman][/FONT]

[FONT=Times New Roman]A tak wygladał trzy godziny później:[/FONT]