Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jutro będzie ściąganie gipsu - coś się facet za bardzo interesuje łapą.
On jest niesamowity - pies, którego nie ma. Porusza się dosyć niepewnie ze względu na słaby wzrok. Turla się na kocyk i tam spokojnie leży. Jedyna wada - obżera się na noc. Cały dzień ledwo skubie a wieczorem zżera całą miskę. Jak go wykąpię to w końcu będzie można go poprzytulać. Na razie to tylko głaskanie bo ma ze 4 cm brudu, 2 cm pchlich odchodów i śmierdzi.

Posted

[quote name='stzw']Jutro będzie ściąganie gipsu - coś się facet za bardzo interesuje łapą.
On jest niesamowity - pies, którego nie ma. Porusza się dosyć niepewnie ze względu na słaby wzrok. Turla się na kocyk i tam spokojnie leży. Jedyna wada - obżera się na noc. Cały dzień ledwo skubie a wieczorem zżera całą miskę. Jak go wykąpię to w końcu będzie można go poprzytulać. Na razie to tylko głaskanie bo ma ze 4 cm brudu, 2 cm pchlich odchodów i śmierdzi.[/QUOTE]

Ja czekam niecierpliwie na jego metamorfozę:lol:

Posted

Dzisiaj było zdjęcie gipsu. Pod gipsem łapa mu trochę schudła i gips zjechał. Zrobiła mu się od tego ranka na łokciu, dlatego tak majstrował. Teraz ma usztywnienie i bandaż, żeby można mu było zmieniać opatrunki. I dostał jakiś antybiotyk.
Na moje oko łapa zrośnięta na modłę Czesława. Może się myle, bo Emiś leżał a łapa chudsza niż druga, więc to może tylko złudzenie.

• 1 month later...
Posted

Najsympatyczniejszy staruszek na świecie. Trochę niedowidzi, trochę niedosłyszy, trochę nie ma zębów ale jest absolutnie kochany. Łapa trochę krzywa ( na szczęście to już ostatnia ). Takich psów to można mieć ze 100. Uwielbiam go!

• 4 weeks later...
Posted

wellington napisał(a):
Czy info ze Leska ma ds nie dotarla jeszcze do HHP ?

nie za bardzo rozumiem tego pytania? To organizacja niemiecka, tak? A po cóż by miała dojść?

Posted (edited)

Zofija napisał(a):
nie za bardzo rozumiem tego pytania? To organizacja niemiecka, tak? A po cóż by miała dojść?

A dlatego bo zbieraja na nia.
I nie pisza ze ma juz ds.

Edited by wellington
Posted

wellington napisał(a):
A dlatego bo zbieraja na nia.
I nie pisza ze ma juz ds.

rozumiem, jestem po rozmowie z nasza wolontariuszką. tak, zbierali- zapłacili nam jeden rachunek. po adopcji Ania do nich napisała i wysłała zdjecia z domu- w sierpniu. nie wiem dlaczego nie ściągneli. natomiast kolezanka sprawdzała i zadnych nowych wpłat nie ma. dzisiaj napisała ponownie

Posted

[quote name='Zofija']rozumiem, jestem po rozmowie z nasza wolontariuszką. tak, zbierali- zapłacili nam jeden rachunek. po adopcji Ania do nich napisała i wysłała zdjecia z domu- w sierpniu. nie wiem dlaczego nie ściągneli. natomiast kolezanka sprawdzała i zadnych nowych wpłat nie ma. dzisiaj napisała ponownie

06.listopada jeszcze zbierali i nie wiedzieli ze Leska ma dom.
http://www.hundehilfe-polen.de/index.php?option=com_content&view=article&id=112:notfaelle-auf-pflegestellen-des-poln-tsv-bessere-welt&catid=100&Itemid=702

Posted

Zofija napisał(a):
no to trudno. Pytałam Ani. Maila dostali w sierpniu. Potem wysłała im zdjęcia z domu stałego.

Tam są tylko dwie wpłaty ,może dlatego zbierali bo jest jeszcze Emsi i Riki.Ale wpłat i tak więcej nie ma.

Posted

wellington napisał(a):
Jestes tego pewna ?
Masz wglad w ich ksiegowosc ?

a tak w ogóle to w czym jest problem?
- podejrzewasz, ze zbierają w dalszym ciągu?
- coś nie tak w ich zbieraniu?
Nie za bardzo rozumiem tych pytań

Posted

Zofija napisał(a):
a tak w ogóle to w czym jest problem?
- podejrzewasz, ze zbierają w dalszym ciągu?
- coś nie tak w ich zbieraniu?
Nie za bardzo rozumiem tych pytań

Czego nie rozumiesz ?
Ze ktos zbiera w listopadzie na psa, ktory od 01.sierpnia ma ds ?

Posted

wellington napisał(a):
Czego nie rozumiesz ?
Ze ktos zbiera w listopadzie na psa, ktory od 01.sierpnia ma ds ?

Jeśli dobrze przeczytasz wątek to są DWA PSY. I jeden jeszce nie ma DS i cały czas opłacamy jego pobyt. I jest bezskładkowy. I jak Ania napisała były dwie wpłaty. A jak Ciebie to bardziej interesuje to skontaktuj się z niemiecką fundacją i zapytaj.