esperanza Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 Birma mieszka w schronisku w Ostrowi Maz od prawie roku. To starsza pani, ale niezwykle przyjazna, spokojna. Chociaż sprawność już nie ta co dawniej, a sierść skołtuniona, matowa, to Birma nadal jest pogodnym psem. Martwiłam się, że po kilku miesiącach nieobecności w schronisku już jej nie spotkam, ale nic się nie zmieniło i Birma jak zwykle pozowała mi do zdjęć na słońcu. Być może wśród setek starych psów się nie wyróżnia i szanse na adopcje ma nikłe, ale ja wierzę, że znajdzie się ktoś, kto mimo wieku ja przygarnie. Quote
lika Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 Ona jest bardzo łagodna, choć wzbudza respekt. To pies do kochania i przytulania. Esperanza ma rację, że sunia marnuje się w schronisku. Quote
esperanza Posted May 15, 2007 Author Posted May 15, 2007 Podniosę babcię Birmę. To jeden z tych psów, którego adoptowałabym bez wahania, gdybym miała dom z ogrodem . Quote
esperanza Posted June 11, 2007 Author Posted June 11, 2007 Podobno Birma czuje się gorzej, jest apatyczna, ale kogo obchodzi starszy pies... Quote
ronja Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 a moze jak Szaman pójdzie do nowego domu, to Birmę mozna by było dać na tymczas na jego miejsce??Justynka, a ta pani, co bierze chore psy (co Munia miała iść do niej) - może ona przyjęłaby Birmę?? Quote
esperanza Posted June 11, 2007 Author Posted June 11, 2007 Birma jest duża, a Pani nie dzwoniła kolejny raz :-( Quote
esperanza Posted June 11, 2007 Author Posted June 11, 2007 Cudak był w Otrębusach. Chodzi o to, że jak na razie nie ma jakiegokolwiek nią zainteresowania, więc szansa, że będzie, gdy ją zabierzemy do hotelu, też jest znikoma. Quote
lika Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Nie brałam dziś z sobą aparatu, ale gdgt zrobiła Birmie nowe zdjęcia. Birma w sobotę wcale nie wychodziła z budy. Dziś też szukaliśmy jej po całym schronisku. Okazało się, że siedzi w budzie, rusza się znacznie wolniej, znacznie schudła. Rozmawiałam na jej temat z właścicielem schroniska i on nie chce jej nikomu oddawać. Powiedział, że ona nie jest do adopcji. esperanzo, ja pamiętam o Birmie. Specjalnie o nią dopytywałam pracowników schroniska i w sobotę i dziś. Quote
ronja Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 ale jeśli jest chora, apatyczna, to musi być pod opieką weta. jakie szanse ma w schronie?żadne. w hotelu - podleczona, odkarmiona z ładnymi zdjęciami ma szansę znaleźć dom przez allegro. jeśli tylko są środki na hotel dla niej, dlaczego nie spróbować? Quote
esperanza Posted June 11, 2007 Author Posted June 11, 2007 Cudownie. Na pewno Birma jest bardzo szczęśliwa w schronisku i nie potrzebuje jakiegokolwiek badania, bo z całą pewnością jest zdrowa. Lika ja wiem, że Ty pamiętasz, ale takich osób jest niewiele. Quote
ronja Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 dlaczego nie jest do adopcji?skoro jest w schronie, to jest do adopcji. skoro jest "czyjaś", ma dom, nie powinna być w schronie Quote
lika Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Myślę, że ona nie jest chora, tylko źle znosi upały i wiek już też daje o sobie znać. Przebadać ją by jednak na pewno nie zaszkodziło. Ona nie jest do adopcji w tym sensie, że Panowie w schronisku bardzo się z nią zżyli i taktują jak swojego psa. Dbają o nią (pisałam, że ją ostatnio wyczesali), mówią o niej bardzo ciepło i boją się, żeby zmiana otoczenia nie była dla niej zbyt ciężka. Chcą dla niej jak najlepiej i żeby na stare lata nie pilnowała podwórka. Jak na schroniskowe warunki, to Birma ma całkiem nieźle, szczególnie ostatnio, gdy zadomowiła się w największej i najwygodniejszej budzie. A może, przy najbliższej wizycie w schronisku, podrzucić dla niej jakiś specjalny zestaw witamin dla seniorów? Quote
esperanza Posted September 12, 2007 Author Posted September 12, 2007 Rozmawiałam dziś z Olą-wetką. Z Birmą jest źle. Zapchała sie kośćmi (tak, jak Bartuś?) Oprócz niedrożności doszło do przebicia pochwy od strony jelit (?) Suczka przyjmuje pokarm, ale Ola nie widzi możliwości wyleczenia jej na miejscu. Mimo wszystko Birma ma przed sobą jeszcze kilka lat życia, więc chyba warto by było ją zabrać. Quote
Recommended Posts