Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wklejam zdjatka robione komorka ,dlatego taka jakosc straszna ale widac co nieco.
Jest to szyja Misi , ta szrama (chyba :???: ) Siega tak jakby od jednego boku ,potem pod szyja a z drugiego boku juz znika . Sama nie wiem co to jest , jak to moglo powstac :-( Moze ktos kiedys zanim trafila pod opieke (dzieki Bogu ,ze trafila :calus::calus::calus:) Erki , jej zrobil krzywde :-(
Jesli nie jest to szrama to co to moze byc ? Nie pisze bron Boze z jakimis dziwnymi intncjami , chcialam sie z Wami poprostu podzielic tym co ujrzalam , jestescie dla mnie dogo rodzina :buzi:

Wklejam zdjatka :

• Replies 599
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie zauważyłyśmy tego:shake: . To może być też ślad po sznurku werżniętym w szyję, mogła byc przywiązana gdzies do drzewa i sznurek przeciął skórę podczas uwalniania się. . Miałysmy taką sunie , która miała sznurek w szyji juz zarośnięty , mam nadzieję,że nie jest tak u Misiuni.:shake:

Posted

Ja mam nadzieje ,ze to w jaki sposob pojawilo sie to na Misiowej szyjce bylo najlagodniejszym z mozliwych :-(

Z dobrych nowinek to musze pochwalic Misiaczka jak ladnie sie dzis bawila, biegala , wariowala i podgryzala , normalnie jak diabel tasmanski :multi:
Poobgryzala z pluszowych kostek metki,wyplula , a potem mogla juz sie kostkami bawic . Bardzo psinkom sie te kostki spodobaly :cool3: A jak juz nie ma sily na zabawe to kladzia na nich glowki jak na podusi.Wyglada to mniej wiecej tak :

:loveu::loveu::loveu:

Posted

Witamy serdecznie trojaczkowe towarzystwo!!:loveu:
kiedy nauka płuwania?? doczekać się nie mogę!!
a jak Misiowe szwy? dobrze już??ciekawa jestem tego zabiegu bo w koncu jakby nie było Lirke też to czeka w najbliższch.... miesiacach;)
trzymmajcie sie!!

Posted

Witam.Ranka Misi jest juz idealnie zablizniona. Pani dr kazala zaszczepic Misie dopiero jak ranka bedzie w pelni wygojona.Wygoila sie juz jakis czas temu wiec niedawno Misiaczka zaszczepilismy. Co do plywania to z checia kiedys spobujemy :multi:

Erka Misia bardzo lubi sie bawic , gania za zabawkami jak szczeniak :oops: :Dog_run:

Posted

Biedna Misia tyle w zyciu wycierpiala...czy ta szramka jest dobrze wygojona? Jesli to jest pod szyja, a nie na szyi odcisniecie od cieżaru lancucha...to nawet nie chce myslec, co jej chcial zrobic ten ktos,
u ktorego wczesniej byla...

A jak Misiunia znosi te upaly?

Posted

Misia ma ta szrame najbardziej z lewego boku ale rowniez bardziej od dolu niz od gory ,czyli bardziej pod szyja :shake:

A co do upalow to znosza niezle , w domu wiruja wiatraki (oczywiscie nie konkretnie na psiaki ) Chociaz jak wraca ze spacerkow to szybko usypia. Widac ,ze ogolnie psiaki tym cieplem troche zmeczone , wiekszosc dnia przesypiaja :sleep2:

Posted

Specjalnie dla Od-Nowy wklejam zdjatka naszych kociakow (mojo-TŻ towe ) Nie mamy jeszcze swojego mieszkania .
Sugar :

Czarna (wzieta z podworka , miala koci katar , niestety oczka nie udalo sie uratowac ) :

I moj Garfield , brit :

Posted

:crazyeye: jaki błękit oczu u Sugar!! a Gerfildek troszke szczuplejszy od pierwowzoru na szczęście!!:evil_lol: Czarniutka z przymrózeniem oka wygląda jak Inka! ale zakocone towarzystwo!! no ale widze braki.... są 3 koty i TYLKO 2 psy....:cool3:

Posted

Ale u nas burza :crazyeye: Grzmi ,blyska sie i leje niesamowicie :stormy-sad::stormy-sad:

Chyba zaleje Warszawe i z Misia i Maniusiem bedziemy musieli plynac na spacer :p

Posted

Doplyneli :p

Niedlugo zrobie jakies fajne zdjatka , jutro lub pojutrze . Zdjec kroliniow nie bylo ,oprocz tych w klatce, mojej Kiniuski

Niedlugo beda nowe :lol:

Posted

hyhy widze,że tam za taboretem siedzi cicho śliczna nowa piłeczka tenisowa :razz: no żeby się tak sama marnowała.... :cool3:

dziękuję Ci bardzo za kłębuszek:loveu: odkrywam też urok chodzenia na "bardzo wyciagniętych łapach" jak pisała Szymborska...

Posted

Prosze bardzo :calus:

A pileczka fakt lezy :p Misia na poczatku bala sie troche pileczki ,mozna bylo do niej turlac ale nie odbijac ,juz po jednym odbiciu Misi nie bylo w pokoju :scared:

Misia sie tak rozhasala :crazyeye: Jak dziecie normalnie . Biega ,szarpie sznurek ,stoje sobie a ona nagle podbiega i chaps mnie w udo zabkami ale to wszytsko takie milosne i slodkie , jak szczeniorek maly :evil_lol:

Tak biegala ,ze rozochocila Marianka ,ze biedaczek tak bardzo chcial biegac z nia. Szczekal ,wyrywal sie , dzdzowinica mala .Widac ,ze Marian nabiera coraz wiecej sil :multi:

Posted

Witamy. Zmienilam tylul watku na wspolny.Teraz bede relacjonowac cale stadko tutaj :cool1:

Specjalnie dla Od-Nowy obiecane kroliczki.
Kiniusia ,bedzie miala juz cos ok 8 latek :

Pimpak , jest w przyblizonym wieku do Kini :

I teraz wspolne z Misia ,opiekunka krolikow . Jak tylko dochodze do klatki, otwierwam i slychac ten charakterystyczny dzwiek ,Misia przybywa z predkoscia swiatla ,lub sie teleportuje , nie wiem dokladnie bo widze jak juz przy mnie stoi :evil_lol:

Manius zas wraca nam do zdrowka ! :multi: Caly czas chce biegac i skakac (doslownie) Oczywiscie w miar mozliwosci to ograniczamy by nie obciazac lapek. Biega za kosteczkami ,pileczkami . Widac ,ze czuje sie o wiele lepiej niz nawet tydzien temu :lol: Regularnie dostaje preparaty i dobre jedzonko.Oboje z Misia uwielbiaja piers z kurczaka :sabber:

Teraz wspolne Misiowo Maniusiowe foteczki :

Narazie to tyle zdjec , za chwile nastepna porcja bo juz przegrzalam ImageShack'a :oops: